Gebruiksaanwijzing ZANUSSI ZCM760DCX
JeHandleiding biedt een gemeenschapsdienst van aandeel, archivering on line en van opzoeking van documentatie betreffende het gebruik van materialen of software : handleiding, gebruiksaanwijzing, installatiegids, technisch handboek… VERGEET NIET: ALTIJD DE HANDLEIDING LEZEN ALVORENS TE KOPEN!
Welk reserveonderdeel zoekt u?
Indien de inhoud van dit document met de handleiding overeenstemt, met de gebruiksaanwijzing, met de instructielijst, de installatielijst, of gebruikerslijst, met de handboek, met de montageschema of met de gids die u zoekt, aarzel niet die te teleladen. JeHandleiding laat u toe gemakkelijk toegang te hebben tot de informaties over de gebruiksaanwijzing ZANUSSI ZCM760DCX. Wij hopen dat dit ZANUSSI ZCM760DCX handleiding nut zal zijn voor jou.
JeHandleiding laat toe de gebruiksaanwijzing ZANUSSI ZCM760DCX te teleladen.
Handleiding samenvatting: gebruikershandleiding ZANUSSI ZCM760DCX
Uitgebreide gebruiksaanwijzingen staan in de gebruikershandleiding.
[. . . ] Gebruiksaanwijzing
Gas-Elektrofornuis
ZCM 760
NL
Het doet ons genoegen dat u voor onze apparatuur hebt gekozen. Wij wensen u veel plezier met uw nieuwe apparaat en wij hopen dat u bij de volgende aankoop van huishoudelijke apparatuur ons merk opnieuw in aanmerking zult nemen. Lees deze gebruiksaanwijzing grondig door en bewaar hem bij het apparaat zodat hij ook in de toekomst kan worden geraadpleegd. Geef de gebruiksaanwijzing door aan een eventuele volgende eigenaar van het apparaat.
2
Inhoud
Voor de gebruiker
Voor uw veiligheid . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . [. . . ] Daarom worden ze geadviseerd voor de bereiding van gerezen gebak of braadstukken. B) Schalen van geëmailleerd gietijzer, hittebestendig porselein, of schalen met antiaanbaklaag en gekleurde buitenkant, verhogen de bruinering van uw gerechten, en worden dus aangeraden voor de bereiding van pizza's, vlaaien, en over het algemeen voor gerechten die een gelijkmatige bruinering vereisen van zowel de boven- als onderkant.
de onderkant van het gerecht te gaar is of te donker en de bovenkant te licht zetten
15
Bereidingstabellen
De bereidingstijden in de tabel zijn exclusief voorverwarmen. Wij adviseren u de oven gedurende ongeveer 10 minuten voor te verwarmen voordat u met de bereiding begint.
Multifunctionele elektrische oven Traditionele bereiding en bereiding met hetelucht
gewicht in gr.
GERECHT
Traditionele bereiding Niveau
4 3 2 1
temp. °C
170 170 160 180 175 175 175 175 170 170 175 160 100 190 200 190 190 200 210 200 200 200 180 200 190 180 190 210 210 210 180 190 190 2 175 175 190 180 150 190 180 190 190
Bereiding met hetelucht Niveau 4 temp. 3 2 °C
1
Bereidings duur minuten
45 ~ 60 20 ~ 30 60 ~ 80 40 ~ 60 60 ~ 80 30 ~ 40 45 ~ 60 30 ~ 40 40 ~ 60 50 ~ 60 25 ~ 35 20 ~ 30 90 ~ 120 12 ~ 20 15 ~ 25 40 ~ 60 30 ~ 45 20 ~ 35 15 ~ 30 40 ~ 50 45 ~ 60 35 ~ 45 45 ~ 60 40 ~ 55 50 ~ 70 100 ~ 130 90 ~ 120 50 ~ 60 60 ~ 70 70 ~ 80 120 ~150 110 ~ 130 60 ~ 80 180-240 120-150 150 ~ 200 60 ~ 80 100 ~ 120 200-175 90 ~ 120 40 ~ 60 30 ~ 40 25 ~ 35
OPMERKINGEN
GEBAK Van roerdeeg Kruimeldeeg, taartbodem Kwarktaart Appeltaart Strudel Vlaaien Fruitcake Biscuittaart Panettone Gebak in broodvorm Kleine taart (van roerdeeg) Koekjes (kruimeldeeg) Schuimgebak Focaccia Soezen, soesjes BROOD EN PIZZA 1000 Witbrood 500 Roggebrood 500 Broodjes 250 Pizza OVENSCHOTELS Van pasta Van groente Quiches Lasagna Cannelloni VLEES 1000 Runderbraadstuk 1200 Varkensbraadstuk 1000 Kalfsbraadstuk 1500 Rosbief (saignant) " " (medium) " " (doorbakken) 2000 Varkensschouder 1200 Lamsvlees 1000 Kip 4000 Kalkoen 1500 Eend 3000 Gans 1200 Konijn 1200 Varkenspoot 1500 Haas 800 Fazant - Gehaktbrood VIS 1200 Forellen - Zeebrasem 1500 Tonijn - Zalm
2 2 1 1 2 2 1 1 1 1 2 2 2 2 2 1 1 2 1 2 2 1 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 190 2 2 2 2
2 (1en3)* 2 (1en3)* 2 2 (1en3)* 2 2 (1en3)* 1 2 (1en3)* 1 2 2 (1en3)* 2 (1en3)* 2 (1en3)* 2 (1en3)* 2 (1en3)* 2 1 2 (1en3)* 2 (1en3)* 2 (1en3)* 2 (1en3)* 2 (1en3)* 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 210 2 2 2 2 2 2 2 2 (1en3)* 2 (1en3)*
160 160 150 170 150 160 160 160 160 160 160 150 100 180 190 180 180 175 190 175 175 180 160 175 175 175 175 200 200 200 170 175 175 160 160 160 175 160 2 175 160 175 175
in bakvorm
in broodvorm in bakvorm " in broodvorm in gebakvorm
1 of 2 broden in broodvorm 6 of 8 broodjes op lekbak
in bakvorm Bereid op het rooster Bereid op het rooster Bereid op het rooster Bereid op het rooster " " Met zwoerd Bout heel heel heel Heel In stukken 2 poten stukken Heel in broodvorm 3-4 hele vissen 4-6 plakken
16
(*) In geval van bereiding met hetelucht op meerdere niveaus kunt u beter de tussen haakjes aangegeven niveaus gebruiken.
De bereidingstijden in de tabel zijn exclusief voorverwarmen. Wij adviseren u de oven gedurende ongeveer 10 minuten voor te verwarmen voordat u met de bereiding begint.
Grilleren
Hoeveelheid GERECHT Aantal Stuks Haasbiefstukken Runderbiefstukken Halve kip Kipppenborst Varkenskarbonades Hamburger Saucijzen Spiezen Vis, filets (tong) Gevulde toast Witbrood voor toast 4 4 2 4 4 6-9 8 4 4 4-6 4-6 Grammen 800 600 1000 400 600 600 -- -- 400 -- -- Niveau
4 3 2 1
Grilleren temp. °C max max max max max max max max max max max
Bereidings duur minuten Onderkant 12-15 10-12 30-35 12-15 12-16 10-15 12-15 10-15 12-14 5-7 2-4 Kant Onder 12-14 6-8 25-30 12-14 12-14 8-10 10-12 10-12 10-12 -- 2-3
3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3
De aangegeven bereidingstijden en temperaturen zijn richtwaardes en kunnen aan uw persoonlijke wensen aangepast worden.
17
Reiniging en onderhoud
Verzeker u ervan dat de stekker van het apparaat uit het stopcontact is gehaald voordat u reinigings- of onderhoudswerkzaamheden verricht. Gebruik geen stoom of stoomreinigers om het apparaat schoon te maken.
De kookplaat
Was de geëmailleerde roosters af met water en afwasmiddel. Verwijder de branderdeksels en de vlamverdelers en was ze zorgvuldig af met warm water en afwasmiddel. Droog ze goed af voordat u ze weer op hun plaats zet en controleer of ze in de juiste stand staan. Verwijder sporen van jus, saus, verbrande suiker zo snel mogelijk met een vochtige doek, want deze vloeistoffen en suikerhoudende stoffen kunnen de glans van het emaille aantasten. Bij de modellen met automatische ontsteking van de gaspitten is deze functie beveiligd door een "bougie" van keramiek en een metalen elektrode (zie afb. Controleer bovendien, om problemen bij de ontsteking te voorkomen, of de gaatjes van de vlamverdelerskroon niet verstopt zijn.
De oven
Gebruik voor de dagelijkse reiniging warm water en een mild reinigingsmiddel of een van de vele normaal in de handel verkrijgbare producten. Als u producten in een spuitbus gebruikt, richt de straal dan niet op de onderdelen van roestvrij staal, want die zouden beschadigd kunnen raken. Maak de accessoires van de oven (rooster, lek18
bak, enz. ) schoon met warm water en afwasmiddel. Maak de ovendeur uitsluitend schoon met warm water, vermijd het gebruik van ruwe sponsjes of schuurmiddelen. Gebruik geen aluminiumfolie om de wanden of de bodem van de oven af te dekken om vetspatten op te vangen. Dit kan leiden tot oververhitting en dus het emaille beschadigen.
Ovendeur reinigen
Wij adviseren u de ovendeur te demonteren voordat u deze schoonmaakt. houd de deur aan de beide buitenkanten vast en sluit hem langzaam MAAR NIET HELEMAAL (afb. maak de twee scharnieren los, door ze uit hun zittingen te trekken en zodoende de ovendeur te kunnen verwijderen (afb. Zet na de reiniging de deur weer op zijn plaats door de beschreven procedure in omgekeerde volgorde uit te voeren. Wij adviseren u de ovendeur en het bedieningspaneel van roestvrij staal uitsluitend met een vochtige spons schoon te maken en deze na elke schoonmaakbeurt goed af te drogen met een zachte doek. [. . . ] b) een herhalingsbezoek zal als regel binnen tien werkdagen na de melding plaatsvinden. c) voor een tweede of daaropvolgend bezoek zal geen voorrijtarief in rekening worden gebracht, tenzij de noodzaak voor een herhalingsbezoek aan de consument is toe te schrijven. 5 De consument ontvangt een gespecificeerde rekening met vermelding van type en serienummer van het apparaat, omschrijving van de diagnose, toegepaste tarieven, gebruikte onderdelen en materialen en een korte omschrijving van de verrichte werkzaamheden. De betaling van de rekening dient tegen afgifte van een reparatienota direct contant of door middel van een gegarandeerd betaalmiddel plaats te vinden. [. . . ]
VOORWAARDEN VAN TELELADING VAN DE HANDLEIDING ZANUSSI ZCM760DCX
JeHandleiding biedt een gemeenschapsdienst van aandeel, archivering on line en van opzoeking van documentatie betreffende het gebruik van materialen of software : handleiding, gebruiksaanwijzing, installatiegids, technisch handboek…
In geen enkel geval zal JeHandleiding verantwoordelijk zijn indien het document dat u zoekt niet beschikbaar is, onvolledig is, in een andere taal is dan de uwe of indien de benaming en de taal niet overeenstemmen. JeHandleiding, in het bijzonder, verzekert geen vertalingsdienst.
Klik op "De handleiding teleladen" indien u de formulering van dit contract aanvaardt. De telelading van de handleiding ZANUSSI ZCM760DCX zal dan beginnen.