JeHandleiding biedt een gemeenschapsdienst van aandeel, archivering on line en van opzoeking van documentatie betreffende het gebruik van materialen of software : handleiding, gebruiksaanwijzing, installatiegids, technisch handboek… VERGEET NIET: ALTIJD DE HANDLEIDING LEZEN ALVORENS TE KOPEN! Welk reserveonderdeel zoekt u?
Indien de inhoud van dit document met de handleiding overeenstemt, met de gebruiksaanwijzing, met de instructielijst, de installatielijst, of gebruikerslijst, met de handboek, met de montageschema of met de gids die u zoekt, aarzel niet die te teleladen. JeHandleiding laat u toe gemakkelijk toegang te hebben tot de informaties over de gebruiksaanwijzing SMEG SUK80MFX. Wij hopen dat dit SMEG SUK80MFX handleiding nut zal zijn voor jou.
JeHandleiding laat toe de gebruiksaanwijzing SMEG SUK80MFX te teleladen.
Uitgebreide gebruiksaanwijzingen staan in de gebruikershandleiding.
[. . . ] de tekst is eenvoudig en verduidelijkt met gedetailleerde afbeeldingen. U zult hier tevens praktische aanbevelingen vinden voor het gebruik van korven, sproeiarmen, bakjes, filters, wasprogramma's en de juiste instelling van de bedieningsorganen. Met de hier verstrekte aanbevelingen voor het reinigen zullen de prestaties van uw vaatwasser ongetwijfeld gegarandeerd blijven. In deze, eenvoudig te raadplegen handleiding, vindt u een antwoord op alle vragen die u mocht hebben betreffende het gebruik van uw nieuwe vaatwasser.
INSTRUCTIES VOOR DE INSTALLATEUR: deze instructies zijn bestemd voor de bevoegde installateur die is belast met de installatie, inbedrijfstelling en het uitproberen van het apparaat. [. . . ] Om deze reden heeft de slanghouder een gat waarmee hij met behulp van een touwtje aan de pijp of kraan kan worden bevestigd. Het vrije eind moet op een hoogte tussen de 30 en 100 cm worden aangebracht en mag nooit onder water staan. Horizontaal geplaatste verlengstukken mogen maximaal 3 m lang zijn en in dat geval moet de afvoerslang maximaal 85 cm van de grond af worden aangebracht.
2. 2 Elektrische aansluiting
Steek de steker in een passend stopcontact en in overeenstemming met de instructies van hfst. Aanwijzingen voor veiligheid en gebruik".
8
Instructies Voor de Gebruiker
3. Beschrijving van het bedieningspaneel
3. 1 Het bedieningspaneel
Alle bedieningsorganen en controle-instrumenten van de vaatwasser zijn samengebracht op het bedieningspaneel aan de voorzijde waarvan de vormgeving per model kan verschillen.
1 2 3 4 5 6 7 8 9
KEUZESCHAKELAAR WASPROGRAMMA'S INDICATIESCHIJF GESELECTEERD PROGRAMMA (alleen indien van toepassing) TOETS AAN/UIT CONTROLELAMPJE INSCHAKELING CONTROLELAMPJE ZOUT BIJVULLEN (alleen indien van toepassing) CONTROLELAMPJE GLANSSPOELMIDDEL BIJVULLEN (alleen indien van toepassing) KEUZESCHAKELAAR GEPROGRAMMEERDE START MET UITSTEL VAN 1 TOT 12 UUR (alleen indien van toepassing) INDICATIESCHIJF GEPROGRAMMEERDE START (alleen indien van toepassing) WEGGEWERKTE HANDGREEP OPENING DEUR
9
Instructies Voor de Gebruiker
INSTELLING VAN HET WASPROGRAMMA Om het voor de te wassen vaat meest geschikte programma te selecteren verwijzen wij naar de onderstaande tabel, waar u het meest geschikte wasprogramma kunt vinden afhankelijk van de aard en de mate van bevuiling van de vaat. Als, via de voorgestelde tabel, het meest geschikte programma is bepaald, moet u de PROGRAMMAKEUZEKNOP (1) (zie hoofdstuk "3. Beschrijving van het bedieningspaneel") draaien om het gewenste programma in te stellen door de referentiewaarde met het programmanummer overeen te laten stemmen. Als de machine is uitgerust met de indicatieschijf voor de geselecteerde programma's zal deze het nummer van het "ingestelde" programma weergeven.
PROGRAMMATABEL (modellen met 4 programma's)
KEUZESCHAKELAAR EN CYCLUS AARD EN MATE VAN VUILHEID VAN DE VAAT AFWIKKELING PROGRAMMA HOEVEELHEID AFWASMIDDEL
GRAM
DUUR
MINUUT (2)
VERBRUIK
WATER LITER (1) ENERGIE KWh (2)
1
WEKEN
Pannen en couverts in afwachting om de lading te voltooien Uiterst vuile pannen en couverts met opgedroogde resten Normaal vuile pannen en couverts Te spoelen en te drogen vaat
Koud voorwassen
_
6'
4
_
2
KRACHTIG 65°C
3
NORMAAL 60°C (*) EN 50242
4
SPOELEN
Koud voorwassen Wassen oop 65°C 2 koude spoelbeurten Spoelen op 65°C Drogen Koud voorwassen Wassen oop 60°C Koud spoelen Spoelen op 65°C Drogen Koud spoelen Spoelen op 65°C Drogen
30
90'
22
1, 55
30
80'
18
1, 40
_
45'
9
0, 80
10
Instructies Voor de Gebruiker
PROGRAMMATABEL (modellen met 5 programma's)
KEUZESCHAKELAAR EN CYCLUS AARD EN MATE VAN VUILHEID VAN DE VAAT AFWIKKELING PROGRAMMA HOEVEELHEID AFWASMIDDEL
GRAM
DUUR
MINUUT (2)
VERBRUIK
WATER LITER (1) ENERGIE KWh (2)
1
WEKEN
Pannen en couverts in afwachting om de lading te voltooien Uiterst vuile pannen en couverts met opgedroogde resten
Koud voorwassen
_
6'
4
_
Koud voorwassen Wassen oop 65°C 2 2 koude spoelbeurten Spoelen op 65°C Drogen Koud voorwassen NORMAAL Normaal vuile Wassen oop 60°C 60°C Koud spoelen 3 pannen en (*) EN 50242 Spoelen op 65°C couverts Drogen Wassen oop 60°C 4 SPAARSTAND Weinig vuile Koud spoelen couverts Spoelen op 65°C 60°C Drogen Te spoelen Koud spoelen 5 SPOELEN en te Spoelen op 65°C drogen vaat Drogen
KRACHTIG 65°C
30
90'
22
1, 55
30
80'
18
1, 40
30
76'
14
1, 38
_
45'
9
0, 80
Gebruik het weken uitsluitend bij een gedeeltelijke belading. (*) Referentieprogramma volgens de EN 50242 norm. (1) Gemiddeld verbruik bij een regeling van de ontharder op niveau 2. Gebruik het voor de aard van de vaat meest geschikte programma. Gebruik uitsluitend regeneratiezout voor vaatwassers voor huishoudelijk gebruik. Vul, bij gebruik van zouttabletten, het reservoir niet volledig af. 15
•
Instructies Voor de Gebruiker
•
Gebruik geen keukenzout, omdat dit niet-oplosbare substanties bevat die na verloop van tijd het onthardingssysteem kunnen beschadigen. Vul, indien noodzakelijk, het zout bij vóór u het wasprogramma start; op deze wijze zal de overtollige zoutoplossing onmiddellijk door het water worden verwijderd; een langdurige aanwezigheid van zout water in de waskuip kan tot corrosievorming leiden.
•
Let ervoor op dat u het zout niet met het afwasmiddel verwisselt: de aanwezigheid van afwasmiddel in het zoutreservoir zal de ontharder beschadigen.
REGELING VAN DE ONTHARDER De vaatwasser is uitgerust met een inrichting die het mogelijk maakt om de regeling van de ontharder aan te passen aan de hardheid van het vulwater. Afhankelijk van het model bevindt de keuzeschakelaar voor de regeling zich: • • in de kunststof ring op de rechterwand aan de binnenkant van de vaatwasser; in de ontharder, net onder de dop.
Beide kunnen worden ingesteld op 5 standen:
16
Instructies Voor de Gebruiker
TABEL HARDHEID VAN HET WATER
HARDHEID VAN HET WATER Duitse graden (°dH) Franse graden (°dF) 0-4 5-9 10 - 22 23 - 29 30 - 35 36 - 41 0-7 8 - 15 16 - 37 38 - 50 51 - 60 61 - 70 REGELING Staand nr. 5
Vraag het waterleidingbedrijf hardheidsgraad van het water.
om
de
informatie
betreffende
de
4. 2 Gebruik van de doseerbakjes voor het glansspoelmiddel en het afwasmiddel
De doseerbakjes voor het afwasmiddel en het glansspoelmiddel bevinden zich aan de binnenkant van de deur: links dat van het afwasmiddel en rechts dat van het glansspoelmiddel.
Uitgezonderd het WEEK programma, moet het afwasmiddelbakje vóór iedere wasbeurt met een geschikte dosis afwasmiddel worden gevuld. Het glansspoelmiddel hoeft alleen maar worden bijgevuld indien nodig.
17
Instructies Voor de Gebruiker
TOEVOEGING VAN HET GLANSSPOELMIDDEL Het glansspoelmiddel zal het opdrogen van de vaat versnellen en de vorming van vlekken en kalkafzettingen voorkomen; het wordt automatisch tijdens de laatste spoelbeurt aan het water toegevoegd vanuit het doseerbakje aan de binnenkant van de deur. Draai de dop van het reservoir 1/4 slag linksom en verwijder hem. Vul het glansspoelmiddel bij tot het bakje vol is (circa 140 c. c. ). Het venstertje naast de dop moet helemaal donker worden. Vul weer glansspoelmiddel bij als het venster lichter wordt of het controlelampje voor het ontbreken van het glansspoelmiddel gaat branden. [. . . ] Aan de linkerzijde van de korf kunnen op twee niveaus kopjes en glazen worden geplaatst. in het midden kunnen borden en schoteltjes verticaal in de speciale houders worden gezet.
Laadvoorbeelden:
REGELING VAN DE BOVENSTE KORF De bovenste korf kan in twee standen worden gezet, afhankelijk van de persoonlijke behoeften en de hoogte van de in de onderste korf geplaatste vaat. Uittrekbare uitvoering: • • • • • trek de rechter korfgeleider er uit; verwijder de blokkering door hem eerst los te maken zoals afgebeeld in de tekening; druk op de geleider om de wieltjes vrj te maken; plaats, afhankelijk van de gewenste regeling, het bovenste of onderste paar wieltjes in de geleider; plaats de blokkering weer terug in de oorspronkelijke stand.
24
Instructies Voor de Gebruiker
Drukknop uitvoering: • • trek de korf volledig naar buiten en til de rechterkant naar boven. Nu zal het mogelijk zijn om grotere borden in de onderste korf te plaatsen. [. . . ]
VOORWAARDEN VAN TELELADING VAN DE HANDLEIDING SMEG SUK80MFX
JeHandleiding biedt een gemeenschapsdienst van aandeel, archivering on line en van opzoeking van documentatie betreffende het gebruik van materialen of software : handleiding, gebruiksaanwijzing, installatiegids, technisch handboek… In geen enkel geval zal JeHandleiding verantwoordelijk zijn indien het document dat u zoekt niet beschikbaar is, onvolledig is, in een andere taal is dan de uwe of indien de benaming en de taal niet overeenstemmen. JeHandleiding, in het bijzonder, verzekert geen vertalingsdienst.
Klik op "De handleiding teleladen" indien u de formulering van dit contract aanvaardt. De telelading van de handleiding SMEG SUK80MFX zal dan beginnen.