JeHandleiding biedt een gemeenschapsdienst van aandeel, archivering on line en van opzoeking van documentatie betreffende het gebruik van materialen of software : handleiding, gebruiksaanwijzing, installatiegids, technisch handboek… VERGEET NIET: ALTIJD DE HANDLEIDING LEZEN ALVORENS TE KOPEN! Welk reserveonderdeel zoekt u?
Indien de inhoud van dit document met de handleiding overeenstemt, met de gebruiksaanwijzing, met de instructielijst, de installatielijst, of gebruikerslijst, met de handboek, met de montageschema of met de gids die u zoekt, aarzel niet die te teleladen. JeHandleiding laat u toe gemakkelijk toegang te hebben tot de informaties over de gebruiksaanwijzing SMEG SE285PMF. Wij hopen dat dit SMEG SE285PMF handleiding nut zal zijn voor jou.
JeHandleiding laat toe de gebruiksaanwijzing SMEG SE285PMF te teleladen.
Uitgebreide gebruiksaanwijzingen staan in de gebruikershandleiding.
[. . . ] Voorafgaande instructies ___________________________________ 93 1. 1 ZICH ONTDOEN VAN DE VERPAKKINGEN _________________________ 94 1. 2 ZICH ONTDOEN VAN OUDE TOESTELLEN _________________________ 94 2. Beschrijving van de bediening ______________________________ 95 2. 1 HET FRONTALE BEDIENINGSBORD _____________________________ 95 2. 2 ELECTRONISCHE PROGRAMMAKIEZER __________________________ 97 3. Gebruik van de oven______________________________________ 3. 1 VERWITTIGINGEN EN ALGEMENE RAADGEVINGEN _________________ 3. 2 OVENLAMP ____________________________________________ 3. 3 VENTILATIE VOOR AFKOELING _______________________________ 100 100 100 100
4. Beschikbare accessoires __________________________________ 101 5. [. . . ] Wanneer men de toets los laat, zal het geprogrammeerde aftellen beginnen en op de display zal het lopende uur verschijnen samen met de symbolen A en .
OPMERKING : INDIEN MEN NA DE INSTELLING DE OVERBLIJVENDE KOOKTIJD WIL CONTROLEREN, MOET MEN OP DE TOETS DRUKKEN; OM HET TIJDSTIP DRUKKEN. VAN HET EINDE VAN HET KOKEN TE ZIEN, OP DE TOETS
2. 2. 4 Einde van het koken Op het einde van het koken zal de oven automatisch uitgaan en tegelijkertijd begint een intermitterend akoestisch signaal te werken. Na het uitschakelen van het akoestisch signaal, zal de display opnieuw het lopend uur tonen samen met het symbool , die de terugkeer aanduidt van de conditie van manuele bediening van de oven.
98
Beschrijving van de bediening
2. 2. 5 Regeling van het volume van het akoestisch signaal Het volume van het akoestisch signaal kan geregeld worden (3 trapsgewijze standen) terwijl het werkt door op de toets te drukken.
2. 2. 6 Afzetten van het akoestisch signaal Het akoestisch signaal houdt automatisch op na zeven minuten. Het is mogelijk het manueel af te zetten door op de toets te drukken. 2. 2. 7 Tijdschakelaar De programmakiezer kan ook als eenvoudige tijdschakelaar gebruikt worden.
OPGELET : HET GEBRUIK ALS TIJDSCHAKELAAR ZAL DE WERKING VAN DE OVEN OP HET EINDE VAN DE INGESTELDE TIJD NIET ONDERBREKEN.
Door op de toets te drukken verschijnen op de display de cijfers ; ingedrukt houden en tegelijkertijd de toetsen verandering waarde of bedienen. De werking van de turbines veroorzaakt een normale luchttoevoer die dan onderaan de voorzijde van de oven naar buiten gaat.
PYROLYSE: eens dat de reinigingscyclus is ingeschakeld, treden
de turbines alleen in werking nadat de oven de vooringestelde temperatuur bereikt heeft.
100
Beschikbare accessoires
4. Beschikbare accessoires
De oven beschikt over 4 richels om de braadsleden en de grillen op verschillende hoogten te plaatsen.
OPMERKING :
OP ENKELE AANWEZIG.
MODELLEN
ZIJN
NIET
ALLE
ACCESSOIRES
Patisseriebraadslee: nuttig voor de bereiding van taarten en koekjes. Grill in roestvrij staal: voor de bereiding van gerechten in schotels, taarten van kleine omvang, gebraden en gerechten die een delicaat grillen vereisen. Grill in roestvrij staal met steun: voor de bereiding van gerechten in schotels, taarten van kleine omvang, gebraden en gerechten die een delicaat grillen vereisen. Braadslede oven: nuttig om de vetten op te vangen van de gerechten die op de grill in roestvrij staal (erboven) geplaatst zijn. Een steun voor het spit in roestvrij staal: dit dient als steun voor het spit van het braadstuk (zie instructies in par. 5. 7 "Bakken met het braadspit"). Spit braadstuk: nuttig voor het bereiden van kippen, worsten en alle gerechten die een gelijkmatig bakken vereisen over de gehele oppervlakte.
Handvat in verchroomd roestvrij staal: nuttig om grillen en braadsleden warm uit de oven te nemen.
101
Beschikbare accessoires
Het handvat in verchroomd roestvrij staal is een zeer nuttig accessoire in de keuken, dat niet alleen een stevige greep op braadsleden en grillen verzekert maar tevens een direct contact vermijdt ( waartoe men integendeel verplicht is met het gebruik van stoffen pannelappen en thermische handschoenen).
De originele accessoires rechtstreeks aan de vertrouwde verkoper vragen, die de meest geschikte artikelen voor de oven zal aanraden.
102
Raadgevingen voor het koken
5. Raadgevingen voor het koken
Wij raden aan om bij het voorverwarmen de geventileerde stand te gebruiken en de temperatuur altijd 30/40°C hoger dan de kooktemperatuur in te stellen. Dit zal de kooktijden aanzienlijk verkorten, het energieverbruik verminderen en de kookresultaten verbeteren. De ovendeur moet tijdens de bereiding gesloten blijven 5. 1 TRADITIONEEL KOKEN
SCHAKELKNOP SELECTIE FUNCTIES SCHAKELAAR THERMOSTAAT MET KEUZE TUSSEN 50 - 280°C Dit klassiek kooksysteem waarbij de warmte van boven en van onder komt is geschikt voor het koken van gerechten op één enkele richel. Het is noodzakelijk de oven voor te verwarmen tot hij de vooropgestelde temperatuur bereikt heeft. De gerechten slechts in de oven plaatsen als de seinlamp van de thermostaat uitgaat. Erg vette vleesgerechten mogen in een nog koude oven geplaatst worden. Diepgevrozen vleeswaren rechtstreeks in de oven plaatsen zonder ze vooraf te ontvriezen. Als enige voorzorg ongeveer 20 °C lagere temperaturen kiezen en kooktijden die ongeveer 1/4 langer zijn. Schotels met een hoge rand gebruiken teneinde te voorkomen dat het spatten de wanden van de oven bevuilt.
50 - 280 °C
5. 2
KOKEN MET WARME LUCHT
SCHAKELKNOP SELECTIE FUNCTIES SCHAKELAAR THERMOSTAAT MET KEUZE TUSSEN 50 - 280°C 50 - 280 °C
103
Raadgevingen voor het koken
Dit systeem is geschikt voor het koken op verschillende richels en het is tevens mogelijk gerechten van verschillende aard te bereiden (vis, vlees, enz. ) zonder menging van smaak en geur. [. . . ] 7. 3 BUITENSTRUCTUUR VAN DE OVEN Reinigen met water en een gewoon reinigingsprodukt. 7. 4 PYROLYSE: AUTOMATISCHE REINIGING VAN DE OVEN De Pyrolyse is een automatische reinigingsprocedure bij hoge temperatuur die het oplossen van het vuil veroorzaakt.
OPGELET : VOORALEER DE AUTOMATISCHE REINIGINGSCYCLUS TE STARTEN CONTROLEREN OF DE OVEN LEEG IS EN OF ER GEEN EETWAREN EN DERGELIJKE IN DE OVEN LIGGEN. EEN VEILIGHEIDSSLOT VAN DE DEUR VERHINDERT ALLE POGINGEN DE DEUR TE OPENEN. INDIEN DE OVEN ONDER EEN KOOKTAFEL GEINSTALLEERD IS, MOET MEN CONTROLEREN DAT GEDURENDE DE AUTOMATISCHE REINIGINGSCYCLUS DE BRANDERS OF ELECTRISCHE PLATEN AFSTAAN.
109
Onderhoud en reiniging
7. 4. 1 Vooraleer de automatische reinigingscyclus te starten De Pyrolyse kan uitgevoerd worden op gelijk welk ogenblik van de dag of de nacht (in geval men wenst gebruik te maken van de nachttarieven van de electrische energie). [. . . ]
VOORWAARDEN VAN TELELADING VAN DE HANDLEIDING SMEG SE285PMF
JeHandleiding biedt een gemeenschapsdienst van aandeel, archivering on line en van opzoeking van documentatie betreffende het gebruik van materialen of software : handleiding, gebruiksaanwijzing, installatiegids, technisch handboek… In geen enkel geval zal JeHandleiding verantwoordelijk zijn indien het document dat u zoekt niet beschikbaar is, onvolledig is, in een andere taal is dan de uwe of indien de benaming en de taal niet overeenstemmen. JeHandleiding, in het bijzonder, verzekert geen vertalingsdienst.
Klik op "De handleiding teleladen" indien u de formulering van dit contract aanvaardt. De telelading van de handleiding SMEG SE285PMF zal dan beginnen.