JeHandleiding biedt een gemeenschapsdienst van aandeel, archivering on line en van opzoeking van documentatie betreffende het gebruik van materialen of software : handleiding, gebruiksaanwijzing, installatiegids, technisch handboek… VERGEET NIET: ALTIJD DE HANDLEIDING LEZEN ALVORENS TE KOPEN! Welk reserveonderdeel zoekt u?
Indien de inhoud van dit document met de handleiding overeenstemt, met de gebruiksaanwijzing, met de instructielijst, de installatielijst, of gebruikerslijst, met de handboek, met de montageschema of met de gids die u zoekt, aarzel niet die te teleladen. JeHandleiding laat u toe gemakkelijk toegang te hebben tot de informaties over de gebruiksaanwijzing SMEG A2C-5. Wij hopen dat dit SMEG A2C-5 handleiding nut zal zijn voor jou.
JeHandleiding laat toe de gebruiksaanwijzing SMEG A2C-5 te teleladen.
Uitgebreide gebruiksaanwijzingen staan in de gebruikershandleiding.
[. . . ] WAARSCHUWINGEN VOOR DE VEILIGHEID EN HET GEBRUIK _______ 68 INSTALLATIE VAN HET APPARAAT _______________________________ 70 BESCHRIJVING VAN DE BEDIENINGSORGANEN ___________________ 73 KOOKPLAAT__________________________________________________ 80 GEBRUIK VAN DE OVENS ______________________________________ 82 VERKRIJGBARE ACCESSOIRES _________________________________ 84 ADVIEZEN VOOR DE BEREIDING ________________________________ 85 SCHOONMAKEN EN ONDERHOUD _______________________________ 92 BUITENGEWOON ONDERHOUD _________________________________ 97
DEZE INSTRUCTIES ZIJN UITSLUITEND VAN TOEPASSING VOOR DE LANDEN VAN BESTEMMING WAARVAN DE IDENTIFICATIESYMBOLEN OP DE OMSLAG VAN DEZE HANDLEIDING STAAN AFGEBEELD.
INSTRUCTIES VOOR DE INSTALLATEUR: zijn bestemd voor de gekwalificeerde technicus die moet zorgen voor de installatie, de inwerkingstelling en het uittesten van het apparaat. INSTRUCTIES VOOR DE GEBRUIKER: hier vindt u de aanwijzingen voor het gebruik, de beschrijving van de bedieningsorganen en de correcte wijze van reinigen en onderhouden van het apparaat.
67
Presentatie
1. WAARSCHUWINGEN VOOR DE VEILIGHEID EN HET GEBRUIK
DEZE HANDLEIDING IS EEN INTEGREREND ONDERDEEL VAN HET APPARAAT. HIJ MOET GEDURENDE DE VOLLEDIGE LEVENSDUUR VAN HET FORNUIS INTACT EN BINNEN BEREIK WORDEN BEWAARD. [. . . ] · Gebruik geen pannen van gietijzer of met een ruwe bodem die krassen op het kookoppervlak zouden kunnen veroorzaken. · De diameter van de bodem van de recipiënten moet gelijk zijn aan die van de cirkel afgetekend op de kookzone; indien deze niet overeenstemmen zal energieverspilling plaatsvinden. 80
Instructies voor de gebruiker
Let ervoor op dat u tijdens het koken geen suiker of zoete mengsels op de kookplaat morst of er materialen op legt die zouden kunnen smelten (plastic of aluminiumfolie); indien dit mocht gebeuren, dan moet u, om de staat van het oppervlak niet te beschadigen, de verwarming uitschakelen en de plaat met de bijgevoegde spatel schoonmaken zolang hij nog lauwwarm is. Indien de glaskeramische plaat niet onmiddellijk wordt schoongemaakt bestaat het risico van aankoekingen die na het afkoelen van de plaat onmogelijk zouden kunnen worden verwijderd. Let goed op met kinderen omdat die slechts met moeite de brandende controlelampjes voor de restwarmte zullen kunnen zien. Na het gebruik blijven de kookzones nog een tijdlang bijzonder warm, ook al zijn ze uitgeschakeld. Voorkom dat kinderen de handen erop kunnen leggen.
4. 2
Referentietabel voor het koken
In de onderstaande tabel staan de standen van de bedieningsknoppen van de kookplaat weergegeven die het type te bereiden voedsel aangeven. De waarden kunnen variëren afhankelijk van de hoeveelheid voedsel en de persoonlijke smaak van de gebruiker.
STAND KNOP 1 2-3 TYPE VOEDSEL
VOOR HET SMELTEN VAN BOTER, CHOCOLADE EN DERGELIJKE. VOOR HET OPWARMEN VAN VOEDSEL, HET AAN DE KOOK HOUDEN VAN KLEINE HOEVEELHEDEN WATER, VOOR HET OPKLOPPEN VAN SAUZEN MET EIGEEL OF BOTER. VOOR HET VERWARMEN VAN VAST EN VLOEIBAAR VOEDSEL, VOOR HET AAN DE KOOK HOUDEN VAN WATER, HET ONTDOOIEN VAN DIEPVRIESPRODUCTEN, VOOR OMELETTEN MET DRIE EIEREN, VOOR FRUIT EN GROENTE EN ANDERE TE KOKEN GERECHTEN. VOOR HET BEREIDEN VAN VLEES, VIS EN GROENTEN MET VOCHT, VAN GERECHTEN MET MEER OF MINDER WATER, HET KLAARMAKEN VAN JAM, ENZ. VOOR VLEESGEBRAAD OF VIS, VLEESLAPPEN, LEVER, HET ROOSTEREN VAN VLEES EN VIS, EIEREN ENZ. VOOR HET FRITUREN VAN AARDAPPELS ENZ. . , OM SNEL WATER AAN DE KOOK TE BRENGEN.
4-5
6
7-8
9
81
Instructies voor de gebruiker
5. GEBRUIK VAN DE OVENS
5. 1 Verwittigingen en algemene raadgevingen
Wanneer men de oven voor de eerste keer gebruikt , is het aangeraden de oven te verwarmen op zijn maximum temperatuur (250°C) gedurende voldoende tijd om eventuele olieachtige fabricatieresten te verbranden die een onaangename geur aan de gerechten zouden kunnen geven. Indien u de oven voor het eerst ontsteekt, of na een onderbreking van de stroomtoevoer, moet u de middelste programmeringstoets 1 / 2 seconde lang ingedrukt houden om de hoofdoven voor het koken gereed te maken. Teneinde te voorkomen dat de eventuele damp binnen in de oven last veroorzaakt, de ovendeur in twee ogenblikken openen: de deur half open houden (ongeveer 5 cm. ) gedurende 4-5 seconden, en ze daarna volledig openen. Indien het nodig is de gerechten tijdens het koken te behandelen, moet men de ovendeur zo kort mogelijk open laten teneinde te vermijden dat de temperatuur binnen in de oven afkoelt zodanig dat een goede afloop van het koken risico loopt.
Bedek, tijdens het koken, de bodem van de oven niet met aluminiumfolie of vergelijkbare materialen en plaats er geen pannen of ovenschotels op om beschadigingen van het email te voorkomen. Bij gebruik van ovenpapier moet u ervoor zorgen dat de circulatie van de warme lucht in de oven er niet door wordt beïnvloed.
5 cm
5. 2
Ovenverlichting
Wordt ingeschakeld door de functiekeuzeschakelaar op een willekeurige stand te zetten.
5. 3 Koelventilator
Het toestel is uitgerust met een koelsysteem, dat onmiddellijk in werking wordt gesteld wanneer een bereidingsfunctie wordt geselecteerd. Dit geldt eveneens voor de ingestelde bereidingen. De werking van de ventilatoren veroorzaakt een normale luchtstroom die onder de plint op de achterkant van de kookplaat naar buiten komt, en die nog even kan doorgaan nadat de oven werd uitgeschakeld. Dit ventilatiesysteem verzekert dat de temperatuur rondom het toestel voldoet aan de standaards van de van kracht zijnde normenstelsels.
82
Instructies voor de gebruiker
5. 4 Opbergruimte
Aan de onderzijde van het fornuis vindt u, onder de oven, de opberglade. Trek aan de onderkant van het deurtje om hem te openen. [. . . ] 8. 3. 3 Onderhoud van de zelfreinigende panelen Voor het schoonmaken van de zelfreinigende panelen raden wij het gebruik van schuurmiddelen en gewone detergenten af. Beperk u tot een vochtige doek om de bijzondere karakteristieken van het email dat de panelen bedekt niet aan te tasten.
94
Instructies voor de gebruiker
8. 3. 4 Demontage van de zelfreinigende panelen Verwijder alle accessoires uit de ovenruimte en ga als volgt te werk: 1. Verwijder de roosters aan de zijkant (fig. 1); Trek de zijpanelen "F" en "G" eruit (fig. [. . . ]
VOORWAARDEN VAN TELELADING VAN DE HANDLEIDING SMEG A2C-5
JeHandleiding biedt een gemeenschapsdienst van aandeel, archivering on line en van opzoeking van documentatie betreffende het gebruik van materialen of software : handleiding, gebruiksaanwijzing, installatiegids, technisch handboek… In geen enkel geval zal JeHandleiding verantwoordelijk zijn indien het document dat u zoekt niet beschikbaar is, onvolledig is, in een andere taal is dan de uwe of indien de benaming en de taal niet overeenstemmen. JeHandleiding, in het bijzonder, verzekert geen vertalingsdienst.
Klik op "De handleiding teleladen" indien u de formulering van dit contract aanvaardt. De telelading van de handleiding SMEG A2C-5 zal dan beginnen.