Uitgebreide gebruiksaanwijzingen staan in de gebruikershandleiding.
[. . . ] NL
Geachte klant,
NL
INHOUDSOPGAVE
. NL-12 NL-13-14 NL-15-16 NL-17-19 NL-20-21 . NL-29
Gebruiksaanwijzing
GEACHTE KLANT . RECEPTEN VOOR RK-T11-A (VIERKANTE BAKVORM/PLANK) . [. . . ] GRILLFUNCTIE Heeft vele toepassingen voor alles wat van boven gebakken moet worden en voor het grilleren van vlees, gevogelte en vis. HETELUCHTFUNCTIE (CONVECTIE) U kunt bij deze functie de temperatuur in 10 stappen van 40°C naar 250°C verhogen. COMBIFUNCTIE (DUAL CONV. ) MAGNETRON EN HETE LUCHT
COMBIFUNCTIE (DUAL GRILL) MAGNETRON EN GRILL Met deze functie kunt u de magnetron vermogensniveaus 10 P tot 80 P combineren met de grill.
GEBRUIKTE AFKORTINGEN P = Percentage EL = eetlepel TL = theelepel kp = kopje min = minuten kg = kilogram g = gram l = liter ml = milliliter cm = centimeter dm = diameter pk = pakje sec = seconden DV = diepvriesprodukt v. i. dr. = cirec
NL-37
NEDERLANDS
Met deze functie kunt u de magnetron vermogensniveaus 10 P tot 60 P combineren met een gewenste heteluchttemperatuur (40°C - 250°C).
FRANÇAIS
DEUTSCH
TABEL
TABEL: ONTDOOIEN
Levensmiddel Hoevlh. Vermogensniveau Ontdooiduur- Werkwijze Min-gWachttijd -Min-
Worstjes Broodbeleg Vis Krab Visfillet Heel brood Slagroom Boter Fruit (aardbeien, frambozen, kersen, pruimen)
300 200 700 300 400 1000 200 250 250
30 P 30 P 30 P 30 P 30 P 30 P 30 P 30 P 30 P
3½-4 2-4 9-11 4-6 5-7 8-10 2+2 2-3 2-4
Naast elkaar leggen, halverwege de ontdooiingstijd omkeren na telkens 1 min. de buitenste plakjes wegnemen Halverwege de ontdooiingstijd keren Halverwege de ontdooiingstijd keren en ontdooide delen weghalen Halverwege de ontdooiingstijd keren Halverwege de ontdooiingstijd keren het deksel verwijderen; na de halve dooitijd in een schaal gieten en verder laten ontdooien Alleen gedeeltelijk ontdooien Op gelijke afstanden naast elkaar leggen, halverwege de ontdooiingstijd keren
5-10 5 30-60 5 5-10 15 5-10 15 5
Gebruik voor het ontdooien van gevogelte, kippenpoten, koteletten, steaks en braadvlees het automatische ontdooiprogramma AUTO DEF.
TABEL: ONTDOOIEN EN BEREIDEN
Levensmiddel Hoevlh. In- Vermogensniveau Duur stelling -g-MinWater Werkwijze toevoegen Wachttijd -Min-
Visfilet
400
100 P
10-12
-
Uit de verpakking halen, op een ronde schaal plaatsen en met magnetronfolie afdekken Afdekken Afdekken, na 5 minuten omroeren Afdekken, halverwege omkeren Afdekken, halverwege omkeren
1-2
Forel, 1 stuk Schotel Groente Groente
250300 400 300 450
100 P 100 P 100 P 100 P
5-6 6-8 6½-8 8-10
5 EL 5 EL
1-2 2 2 2
TABEL: BEREIDEN VAN VERSE GROENTE
Levensmiddel Hoeveelh. Vermogensniveau -gDuur -MinWerkwijze Hoev. bloemkool, prei, venkel, broccoli, paprika, courgette)
300 500
100 P 100 P
5-7 8-10
Normaal voorbereiden, afdekken, tussendoor omroeren
5 5
NL-38
TABEL
TABEL: VERWARMEN VAN VOEDSEL EN DRANKEN
Drank/gerecht Hoevlh. Vermogensniveau -g/mlTijd -MinWerkwijze
Dranken, 1 kopje
Schotel (Groente, vlees en bijlagen) Eenpansgerecht, soep Bijlagen Vis, 1 schijf
1
150 400 200 200 200 180 190
1
100 P 100 P 100 P 100 P 100 P 40 P 40 P 100 P 40 P 40 P
½-1 2½-4 1-2
Niet afdekken Saus met water bevochtigen, afdekken, tussendoor omroeren Afdekken, na het verwarmen omroeren
approx. 1½ Met een beetje water bevochtigen, afdekken, tussendoor omroeren approx. 2 2-2½ ½-1 approx. ½ approx. 3 ½-1 Met wat saus bevochtigen, afdekken Meerdere malen in het vel prikken
Worstjes, 2 stuks Babyvoedsel, 1 potje Margarine of boter smelten Chocolade smelten 6 blaadjes gelatine oplossen
50 100 10
Afdekken Tussendoor omroeren In water oplossen, goed uitdrukken en in een soepkom doen; tussendoor roeren
1
vanaf koelkasttemperatuur
TABEL : HET GAREN VAN VLEES EN GEVOGELTE
Fleisch und Geflügel Hoevlh. Tijd -MinWerkwijze Wachttijd -Min-
Suddervlees (Varken, Kalf, Lam)
500 1000 1500
50 P/160°C 50 P/160°C 50 P/130°C 50 P/130°C 50 P/130°C 50 P/130°C
8-10 (*) 8-10 17-20 (*) 14-16 28-32 (*) 23-27 17-19 (*) 6-8 25-27 (*) 13-15 21-23
naar smaak kruiden, op de lage roosterstand leggen, na (*) draaien
5 10 10
Rosbief, medium
1000 1500
30 P/200°C 30 P/200°C 30 P/200°C 30 P/200°C
naar smaak kruiden, met de vette kant op de lage roosterstand leggen, na (*) draaien
10 10
Gehakt
1000
60 P/230°C
gehaktdeeg bereiden (half-om-half), in een ondiepe soufflévorm leggen en op de lage roosterstand garen
10
Hele kip
1200
30 P/220°C 30 P/220°C
17-20 (*) 17-20 11-13 (*) 9-11
naar smaak kruiden, met de borstzijde naar beneden op de lage roosterstand leggen, na (*) draaien naar smaak kruiden, op de lage roosterstand leggen, na (*) draaien
3
Kippepootjes
600
10 P/230°C 10 P/230°C
3
NL-39
NEDERLANDS
FRANÇAIS
Deksel wegnemen, na het verwarmen goed roeren en de temperatuur testen
DEUTSCH
TABEL
TABLE: GRILLING, GRATINATING
Gerecht Hoevlh. -gInsVermogensniveau Gaartijd stelling -MinWerkwijze Wachtijd -Min-
Biefstuk 2 stuks Lamskoteletten 2 stuks Grillworstjes 5 stuks Gratineren Kaastosties 4 stuks
400 300 400
7-9 (*) 4-6 9-12 6-8 7-9 (*) 5-6 10-14 50 P ½ 5-7
op de hoge roosterstand leggen, na (*) draaien, na het grillen kruiden op de hoge roosterstand leggen, na (*) draaien, na het grillen kruiden op de hoge roosterstand leggen, na (*) draaien soufflévorm op de lage roosterstand leggen toastbrood roosteren, boter erop smeren, telkens één schijfje gekookte ham,
2 2 2 10
ananas en een plakje smeltkaas erop, in het midden van de hoge roosterstand plaatsen en grillen
TABEL : HET VERHITTEN EN GAREN VAN BEVROREN SNACKS
DievriesSnacks Hoevlh. Gaartijd -MinWerkwijze
Patat friet (normaal) (dun)
250
60 P
4-5 2-4 (*) 3-4 3-4 3-5 (*) 3-4 10-12 9-11 8-10 approx. 2
op de hoge roosterstand leggen de hoge roosterstand plaatsen; na (*) draaien
250
60 P
Steinofenpizza, dun Amerikanische Pizza Stokbrood
300-400 400-500 250
20 P/220°C 30 P/220°C 20 P/230°C
op 220°C voorwarmer, op de hoge roosterstand leggen op 220°C voorwarmer, op de hoge roosterstand leggen op de hoge roosterstand leggen
NL-40
RECEPTEN
VARIATIES OP CONVENTIONELE RECEPTEN
● Voor magnetrontoepassing Als u uw geliefkoosde recepten voor de magnetron wilt aanpassen, dient u op het volgende te letten: De kooktijden met eenderde tot de helft inkorten. Volg het voorbeeld van de recepten in dit kookboek. Vloeistofrijke gerechten zoals vlees, vis en gevogelte, groenten, fruit, stamppotten en soepen kunnen probleemloos in de magnetron worden bereid. Bij vloeistofarme gerechten, zoals panklare gerechten, dient het oppervlak vóór het verhitten of koken vochtig te worden gemaakt. De toevoeging van vloeistof bij rauw voedsel dat gestoofd wordt, moet verminderd worden tot ongeveer tweederde van de hoeveelheid in het oorspronkelijke recept. Indien noodzakelijk, tijdens het koken vloeistof toevoegen. De vet-toevoeging kan aanzienlijk worden verminderd. Een kleine hoeveelheid boter, margarine of olie is voldoende om het voedsel smaak te geven. Daarom is de magnetron uitstekend geschikt voor het toebereiden van vetarme gerechten in het kader van een dieet. ● Voor gecombineerde toepassing
Voor het gebruik van de magnetronoven (bestaande tekst) Voor het gebruik van combinatiefuncties. [. . . ] De frambozen wassen en met de mixer of de pureerstaaf pureren. In de schaal doen en met deksel erop verhitten.
4-5 min. De suiker er doorheen roeren en nogmaals met deksel erop garen.
6-7 min. De confiturepotten grondig reinigen, de confiture er indoen en meteen met inmaakpapier afsluiten. [. . . ]