Uitgebreide gebruiksaanwijzingen staan in de gebruikershandleiding.
[. . . ] I Questo manuale contiene informazioni importanti, che dovete leggere prima di usare il forno. Avvertenza: La mancata osservanza di queste istruzioni sull'uso e sulla manutenzione del forno, o l'alterazione del forno che ne permetta l'uso a sportello aperto, possono costituire un grave pericolo per la vostra salute. E Este manual contiene informacin muy importante que debe leer antes de utilizar el horno. Advertencia: Pueden presentarse serios riesgos para su salud si no respeta estas instrucciones de uso y mantenimiento, o si el horno se modifica de forma que pueda ponerse en funcionamiento con la puerta abierta. [. . . ] rekening met de gegevens van de fabrikant.
BRAADZAKKEN
kunnen eveneens in de magnetron worden toegepast. De metalen klemmen zijn echter niet geschikt voor het afsluiten daar de braadzakfolie kan smelten. Gebruik touwtjes om de zakken af te sluiten en steek meermaals met een vork in de zak. keukenfolie, is slechts in beperkte mate geschikt voor het gebruik in de magnetron. Ze dient uitsluitend voor korte verhittingsprocedures te worden gebruikt en mag niet met het voedsel in contact komen.
GEEN SERVIESGOED MET EEN METAALLAAGJE
metalen onderdelen of ingesloten metaal, zoals bijv. met schroeven, banden of grepen gebruiken.
45
GESCHIKTE SCHALEN, TIPS EN ADVIES
GESCHIKTHEIDSTEST VOOR SERVIESGOED
Als u niet zeker weet, of uw serviesgoed geschikt is voor de magnetron, voert u de volgende test uit: Het serviesgoed in het toestel plaatsen. water gevuld op of naast het serviesgoed plaatsen. Het toestel n tot twee minuten op 800 W vermogen laten lopen. Als het serviesgoed koel of handwarm blijft, is het geschikt. Deze test niet bij plastiek servies uitvoeren. Het zou kunnen smelten.
VOEDSEL MET VEL OF SCHIL
zoals worstjes, kip, kippenpootjes, ongeschilde aardappelen, tomaten, appels, eigeel en dergelijke met een vork of een houten staafje doorprikken. Dikkere porties hebben een langere kooktijd nodig en krijgen aan de buitenkant meer microgolfenergie, zodat het voedsel gelijkmatig gaar wordt.
TOEVOEGING VAN WATER
Groenten en andere gerechten die veel water bevatten, kunnenin het eigen sap of met toevoeging van een weinig water wordengekookd. Daardoor blijven vele vitaminen en mineraalstoffen inhet voedsel behouden.
46
GESCHIKTE SCHALEN, TIPS EN ADVIES
ROEREN
Het roeren van de gerechten is noodzakelijk, omdat de microgolven eerst de buitenste gedeelten verwarmen. Hierdoor wordt de temperatuurwaarde overal gelijk en het voedsel wordt gelijkmatig verwarmd.
STANDTIJD
Het aanhouden van de standtijd is een van de belangrijkste microgolf-regels. Bijna alle gerechten die in de magnetron worden ontdooid, verwarmd of gekookd, hebben een korte of langere standtijd nodig waarin een temperatuurgelijkmatigheid plaatsvindt en de vloeistof zich overal gelijk in het voedsel bevindt.
RANGSCHIKKING
Meerdere afzonderlijke porties, bijv. puddingvormpjes, kopjes of ongeschilde aardappelen, ringvormig op de draaitafel plaatsen. Tussen de porties ruimte open laten, zodat de microgolf-energie van alle kanten kan binnendringen.
BRUINERINGSMIDDELEN
Gerechten worden na een kooktijd van meer dan 15 minuten bruin. Deze bruine kleur kan men echter niet vergelijken met de intensieve bruinering en korst bij het conventionele koken. Om een aantrekkelijke bruine kleur te verkrijgen, kunnen er bruineringsmiddelen worden gebruikt. Meestal worden ze tegelijk als kruiden gebruikt. Hiernavolgend vindt u enkele adviezen voor bruineringsmiddelen en gebruiksmogelijkeden:
OMDRAAIEN
Middelgrote porties zoals hamburgers en steaks, tijdens het koken n keer draaien, om de kooktijd te verkorten. Grote porties zoals braadvlees en kip, moeten worden omgedraaid, omdat de naar boven toe gekeerde zijde meer microgolf-energie krijgt en zou kunnen uitdrogen indien deze niet wordt omgedraaid.
BRUINERINGSMIDDEL
Gesmolten boter en paprikapoeder Paprikapoeder Sojasaus Barbecue- en Worcestersaus, braadvleessaus Gesmolten spekdobbelsteentjes of gedroogde uien Cacao, chocokruimels bruine glazuren, honing en confituren
GERECHTEN
gevogelte souffl's, kaastosties vlees en gevogelte braadvlees, klein gebraden vlees souffl's, tosties, soepen, stamppotten taart en desserts
METHODE
het gevogelte met de boter/paprikamengsel bestrijken met paprikapoeder bestuiven met de saus bestrijken met de saus bestrijken met de spekdobbelsteentjes of gedroogde uien bestrooien taarten en desserts hiermee bestrooien of bedekken.
VERWARMEN
G Panklare gerechten in aluminium dienen uit de aluminium verpakking te worden genomen en op een bord of in een schaal te worden verwarmd. [. . . ] 15, Cordoba, Cordoba / Microm Electronica, 957/ 23. 02. 22, Av Aeropuerto 2, Cordoba, Cordoba / Fermasa, 958/ 25. 64. 77, Cl Azorin 7, Granada, Granada / Servigon, 958/ 20. 52. 81, Cl Hospital De La Virgen 22, Granada, Granada / Relegra S. L. , 958/ 27. 24. 50, Cl Dr. Gomez Roman 5, Granada, Granada / Servicosta, 958/ 63. 11. 43, Pz Dr. Alvarez Riosol 1, Almuecar, Granada / Airsext Huelva, 959/ 22. 88. 13, Ps De La Glorieta 6, Huelva, Huelva / Electro Sur, 959/ 29. 06. 15, Cl Alonso De Ercilla 23, Huelva, Huelva / Climaire Plus, 95/ 234. 50. 36, Cl Guaro 4, Malaga, Malaga / Covitel, 95/ 231. 62. 50, Cl Ceramistas 8, Malaga, Malaga / Luis Rivas Caldas, 95/ 451. 73. 55, Cl Febo 16, Sevilla, Sevilla / Intersat Sevilla, 95/ 443. 02. 26, Cl Beethoven 5, Sevilla, Sevilla / Frilar, 95/ 492. 14. 44, Pol. Navisa C/A 47, Sevilla, Sevilla / Pedro L. Villagrasa, 976/ 37. 10. 20, Cl Augusto Borderas 3-5 L-Izq. , Zaragoza, Zaragoza / G. A. M. I. F. E. L, 98/ 528. 43. 60, Cl Ricardo Montes 6, Oviedo, Asturias / Amsa, 971/ 27. 27. 57, Cl Isidoro Antillon 97, Palma De Mallorca, Baleares / Teclurami Menorca, 971/ 35. 28. 02, Cl Pintor Calbo 57, Mahon, Baleares / David Torregrosa Jorda, 965/ 33. 43. 06, Cl Terrassa 6, Alcoy, Alicante / Electronica Bersabe, 95/ 483. 33. 93, Pasaje Merinos 62 A, Ecija, Sevilla / Novomam-Sat, 956/ 40. 12. 09, Pol. [. . . ]