JeHandleiding biedt een gemeenschapsdienst van aandeel, archivering on line en van opzoeking van documentatie betreffende het gebruik van materialen of software : handleiding, gebruiksaanwijzing, installatiegids, technisch handboek… VERGEET NIET: ALTIJD DE HANDLEIDING LEZEN ALVORENS TE KOPEN! Welk reserveonderdeel zoekt u?
Indien de inhoud van dit document met de handleiding overeenstemt, met de gebruiksaanwijzing, met de instructielijst, de installatielijst, of gebruikerslijst, met de handboek, met de montageschema of met de gids die u zoekt, aarzel niet die te teleladen. JeHandleiding laat u toe gemakkelijk toegang te hebben tot de informaties over de gebruiksaanwijzing SCHOLTES EENDEURS RS 3032 V L. Wij hopen dat dit SCHOLTES EENDEURS RS 3032 V L handleiding nut zal zijn voor jou.
JeHandleiding laat toe de gebruiksaanwijzing SCHOLTES EENDEURS RS 3032 V L te teleladen.
Handleiding samenvatting: gebruikershandleiding SCHOLTES EENDEURS RS 3032 V L
Uitgebreide gebruiksaanwijzingen staan in de gebruikershandleiding.
[. . . ] De reinigings- en onderhoudshandelingen mogen niet door kinderen worden uitgevoerd, tenzij onder toezicht. Gebruik geen schurende producten, noch snijdende metalen spatels om de glazen deur van de oven te reinigen, aangezien deze het oppervlak zouden kunnen krassen, en als gevolg het glas doen verbrijzelen. Voor het activeren van de functie automatische reiniging: • reinig de ovendeur • verwijder met een natte spons het ergste vuil uit de oven. Gebruik geen schoonmaakmiddelen; • verwijder alle accessoires en de kit met de geleiders (indien aanwezig); • l a a t g e e n k e u k e n d o e k e n o f pannenlappen aan het handvat hangen. [. . . ] Zet de steun van het draaispit op de 3e stand en steek de vleespen in de speciale opening achterin de oven; 3. Giet er het mengsel van water en gist in Kneed het geheel totdat een homogeen deeg is gevormd dat niet plakkerig is, door het deeg 10 minuten lang met de palm van de hand plat te drukken en vervolgens weer dicht te vouwen. Maak een bal van het deeg, doe het in een slakom en bedek het met plastic folie om te voorkomen dat de buitenkant ervan uitdroogt. Doe de slakom in de oven op de handmatige functie LAGE TEMPERATUUR op 40°C en laat het ongeveer 1 uur lang rijzen (het volume van het deeg moet verdubbelen) Verdeel de bal om verschillende broden te maken. Vergeet niet 1 dl koud water te gieten in de bakplaat op stand 5. Voor het reinigen kunt u het beste water en azijn gebruiken. Start het programma BROOD • Aan het einde van de kooktijd laat u de broden rusten op een rooster totdat ze geheel zijn afgekoeld. Programma PIZZA Gebruik deze functie voor het bereiden van pizza’s. Zie het volgende hoofdstuk voor recepten en details. Voor een optimaal resultaat raden wij u aan de volgende aanwijzingen nauwkeurig op te volgen: • houdt u zich aan het recept; • het gewicht van het deeg moet tussen de 500g en de 700g zijn. Als u het in de warme oven wilt plaatsen, nadat u eerst een ander gerecht heeft gekookt, dan zal het display de tekst “Hot” tonen totdat de oventemperatuur de 120° zal hebben bereikt. Gebruik voor het koken met de heteluchtoven nooit de standen 1 en 5: in deze standen zou de hete lucht de fijne gerechten kunnen verbranden. Bij de functies DRAAISPIT raden wij u aan de lekplaat op stand 1 te zetten om eventueel vet of jus op te vangen. Pilaf FUNCTIE Gebak- of multiniveau Gebak- of multiniveau Traditioneel Traditioneel Multiniveau Multiniveau Traditioneel Traditioneel Traditioneel Multiniveau Multiniveau Multiniveau Traditioneel TEMPERATUUR 160 °C 200 °C 160 °C 160 °C 200 °C 200 °C 200 °C 160 °C 160 °C 200 °C 200 °C 200 °C 180 °C HULPMIDDELEN taartvorm op lekplaat op lekplaat terrinevorm op lekplaat (au bain-marie met warm water) schotel op lekplaat (au bain-marie met warm water) taartvorm op lekplaat op lekplaat of vorm op bakplaat cocotte op lekplaat schotel of taartvorm op lekplaat (au bain-marie met warm water) taartvorm op lekplaat (au bain-marie met warm water) taartvorm op lekplaat op lekplaat aluminiumfolie op lekplaat schotel op lekplaat
GERECHTEN Gevogelte aan het spit grote braadstukken Gesauteerd vlees en cocotte en traditionele gerechten Grill Vlees in beslag Gerechten in zoutkorst Gegrilde vis en spiesjes Hele vissen (gevuld) Visfilets (met wijn of andere vloeistof) In aluminiumfolie Vis in beslag (bladerdeeg of kruimeldeeg) Soufflé Vis in zoutkorst
VOORBEELDEN kip, haantje hele gebraden bout, grote kapoen of kalkoen, enz. FUNCTIE Draaispit Multilevel
TEMPERATUUR 270 °C 180 °C (op een derde van de braadtijd terugbrengen naar 160°C) 190 °C 200 °C 200 °C 240 °C 180 °C 200 °C 200 °C 200 °C 200 °C 200 °C 240 °C
HULPMIDDELEN vleespen voor draaispit vlees op lekplaat, regelmatig bedruipen met jus cocotte op lekplaat op rooster (rooster op basis van de dikte) op lekplaat (voor grote stukken, terugbrengen naar 160 °C als het beslag gaar is) vlees op lekplaat of schotel op lekplaat op rooster (rooster op basis van de dikte) op lekplaat op lekplaat op lekplaat op lekplaat taartvorm op lekplaat vis op lekplaat of schotel op lekplaat
VLEES
Traditioneel Barbecue Multilevel Multilevel Barbecue Multilevel Traditioneel Multilevel Multilevel Multilevel Multilevel
80
VIS
Kooktabel oven
GERECHTEN Koekjes (zonder gist) Cheesecake Vruchtenaart van gistdeeg GEBAK Bereiding bodem voor vruchtentaarten (zandtaartdeeg) Gebakjes (bladerdeeg of kruimeldeeg) soesjes Kleine gebakjes (bakkersgist) Groot gebak (bakkersgist) Koekjesdeeg Zandtaartdeeg Bladerdeeg Bitterkoekjes, kokosballetjes Gistdeeg Lichtgebakken meringues Doorgebakken meringues Pudding DESSERTS Crème en flans Griesmeelpuddingen Rijstdesserts Soufflé FRUIT Gevuld fruit of fruit in aluminiumfolie PATISSERIE suikertaart, vlaaien taart met verse vruchten (aardbeien, frambozen, enz. Kougloff, brioches, panettone, zoet brood gebakjes in papieren cups, lepelkoekjes, enz. Soufflé met likeur, soufflé met fruit, enz. HULPMIDDELEN Niveau bakplaat Kooktijd (minuten) ± 10 Da +10 a +25 Da +5 a +15 ±10 Da –20 a –5 45** In oven plaatsen
Kalfsrollade
Braadstukken
op lekplaat of ovenschaal
2
Koud
Gebak
Plum-cake en marmercake (met gedroogde gist) Vruchtentaart (kruimeldeeg of bladerdeeg, met of zonder flan) Bladerdeeg Gebak zonder gist (clafoutis, amandeltaart, boerentaart, enz. )
taartvorm op rooster taartvorm op rooster op lekplaat op lekplaat
2
2 Koud 2 2 Warm of koud Koud
Pizza’s Brood
Dikke pizza's (brooddeeg) ***
2 2
28** 55
* De kooktijden dienen slechts als indicatie en kunnen naar eigen smaak aangepast worden. de voorverwarming van de oven is door de fabriek ingesteld en kan niet handmatig worden gewijzigd. ** De duur van de automatische bereidingen is van te voren ingesteld. de waarden in de tabel hebben betrekking op de minimum en maximum waarden. [. . . ] • zet de PROGRAMMAKNOP op “0” !Als de oven te heet is kan het gebeuren dat de pyrolyse niet start. Het programma zal alleen van start gaan als de ovendeur gesloten is. om de reinigingscyclus PYROLYSE te activeren drukt u circa 4 seconden op de toets . [. . . ]
VOORWAARDEN VAN TELELADING VAN DE HANDLEIDING SCHOLTES EENDEURS RS 3032 V L
JeHandleiding biedt een gemeenschapsdienst van aandeel, archivering on line en van opzoeking van documentatie betreffende het gebruik van materialen of software : handleiding, gebruiksaanwijzing, installatiegids, technisch handboek… In geen enkel geval zal JeHandleiding verantwoordelijk zijn indien het document dat u zoekt niet beschikbaar is, onvolledig is, in een andere taal is dan de uwe of indien de benaming en de taal niet overeenstemmen. JeHandleiding, in het bijzonder, verzekert geen vertalingsdienst.
Klik op "De handleiding teleladen" indien u de formulering van dit contract aanvaardt. De telelading van de handleiding SCHOLTES EENDEURS RS 3032 V L zal dan beginnen.