Uitgebreide gebruiksaanwijzingen staan in de gebruikershandleiding.
[. . . ] делия, 9 Установка, 37 Включение и эксплуатация, 39 Программы, 41 Предосторожности и рекомендации, 48 Техническое обслуживание и уход, 49 Неисправности и методы их устранения, 50
Deutsch
Türkçe
Bedienungsanleitung
BACKOFEN Inhaltsverzeichnis
Bedienungsanleitung, 1 Hinweise, 2 Kundendienst, 5 Beschreibung Ihres Gerätes, 7 Beschreibung Ihres Gerätes, 8 Installation, 11 Inbetriebsetzung und Gebrauch, 13 Programme, 15 Vorsichtsmaßregeln und Hinweise, 21 Reinigung und Pflege, 21 Störungen und Abhilfe, 23
Kullanım talimatları
FIRIN İçindekiler
Kullanım talimatları, 1 Uyarı, 3 Teknik Servis, 5 Cihazın tanıtımı, 7 Cihazın tanıtımı, 9 Montaj, 51 Başlatma ve kullanım, 53 Programlar, 55 Önlemler ve tavsiyeler, 61 Servis ve bakım, 61 Arızalar ve çözümler, 63
Nederlands
Polski
Gebruiksaanwijzing
OVEN Inhoud
Gebruiksaanwijzing, 1 Belangrijk, 2 Service, 5 Beschrijving van het apparaat, 7 Beschrijving van het apparaat, 8 Het installeren, 24 Starten en gebruik, 26 Programma’s, 28 Voorzorgsmaatregelen en advies, 34 Onderhoud en verzorging, 34 Storingen en oplossingen, 36
Instrukcja obsługi
PIEKARNIK Spis treści
Instrukcja obsługi, 1 Ostrzezenia, 4 Serwis Techniczny, 6 Opis urządzenia, 7 Opis urządzenia, 10 Instalacja, 64 Uruchomienie i użytkowanie, 66 Programy, 68 Zalecenia i środki ostrożności, 74 Konserwacja i utrzymanie, 74 Anomalie i środki zaradcze, 76
Hinweise
ZUR BEACHTUNG: Bei Gebrauch wird dieses Gerät und alle zugänglichen Teile sehr heiß. Belangrijk
PAS OP: Dit apparaat en zijn bereikbare onderdelen worden tijdens gebruik zeer heet. Zorg ervoor de verwarmende elementen niet aan te raken. Zorg ervoor dat kinderen die kleiner dan 8 jaar oud zijn niet dichtbij het apparaat kunnen komen, tenzij onder constant toezicht. [. . . ] als de gekozen temperatuur lager is dan de interne temperatuur van de oven , toont het display de tekst “OVEN TE WARM”. U kunt de bereiding in ieder geval laten starten. Als u een bereiding start zonder de duur in te stellen, toont het display de tijd die is verstreken vanaf het begin. programma MULTINIVEAU Alle verwarmingselementen gaan aan en de ventilator treedt in werking. Aangezien de warmte in de hele oven constant is, zorgt de lucht dat de gerechten op gelijkmatige wijze gekookt en gebakken worden. het is mogelijkmaximaal 3 roosters tegelijk te gebruiken. Programma GRILL Het bovenste verwarmingselement gaat aan en het draaispit (waar aanwezig) begint te draaien. De hoge temperatuur en directe straling van de grill is vooral aan te raden voor gerechten die een hoge temperatuur aan de buitenkant nodig hebben. Kook met de ovendeur dicht (zie “Praktische kooktips”). 28
• aangezien de temperaturen van de bereiding zeer laag zijn (meestal lager dan de verdampingstemperatuur), wordt het verlies van kooksappen, te wijten aan de verdamping, aanzienlijk beperkt en wordt het gerecht mals en zacht. bij het bereiden van vlees krimpen de spiervezels minder in dan bij een traditionele bereidingswijze. U krijgt dus mals vlees dat niet hoeft te ‘rusten’ na het koken. U moet het vlees bruinbakken voordat u het in de oven plaatst. Het luchtdicht bereiden op lage temperatuur, dat al sinds 30 jaar door de beroemdste koks wordt gedaan, biedt vele voordelen: • gastronomische voordelen: de geuren worden geconcentreerd voor het behoud van de kenmerkende smaken terwijl het gerecht zacht en mals blijft. hygiënische voordelen: aangezien de hygiënische normen worden gerespecteerd beschermt deze kookwijze de etenswaren tegen de schadelijke effecten van zuurstof en garandeert hij een langere houdbaarheid in de koelkast. organisatorische voordelen: dankzij de lange houdbaarheid kunt u gerechten lange tijd van tevoren klaarmaken. diëtetische voordelen: deze bereidingswijze beperkt het gebruik van vetten waardoor u licht verteerbare gerechten klaar kunt maken. • economische voordelen: het gewichtsverlies van de producten wordt aanzienlijk beperkt. Voor gebruik van deze techniek moet u dus beschikken over een vacuümmachine voorzien van de nodige zakjes. Volg de instructies voor het luchtdicht verpakken van etenswaren aandachtig. De vacuümtechniek maakt ook het bewaren van rauwe producten mogelijk (fruit, groente, enz. ) en van voorgekookte producten (traditionele bereiding). [. . . ] U kunt voor een grondige reiniging de ovendeur verwijderen: 1. Til de hendeltjes F die zich aan de twee scharnieren bevinden, op met behulp van een schroevendraaier en draai ze (zie afbeelding);
A
Linker glijder
Rechter glijder
B C
Ui ttr ek ric
2. Kies het niveau waarop u de geleiders wilt plaatsen. Pak de deur aan de zijkanten beet en sluit hem langzaam, maar niet helemaal. [. . . ]