Gebruiksaanwijzing GAGGENAU VF411110
JeHandleiding biedt een gemeenschapsdienst van aandeel, archivering on line en van opzoeking van documentatie betreffende het gebruik van materialen of software : handleiding, gebruiksaanwijzing, installatiegids, technisch handboek… VERGEET NIET: ALTIJD DE HANDLEIDING LEZEN ALVORENS TE KOPEN!
Welk reserveonderdeel zoekt u?
Indien de inhoud van dit document met de handleiding overeenstemt, met de gebruiksaanwijzing, met de instructielijst, de installatielijst, of gebruikerslijst, met de handboek, met de montageschema of met de gids die u zoekt, aarzel niet die te teleladen. JeHandleiding laat u toe gemakkelijk toegang te hebben tot de informaties over de gebruiksaanwijzing GAGGENAU VF411110. Wij hopen dat dit GAGGENAU VF411110 handleiding nut zal zijn voor jou.
JeHandleiding laat toe de gebruiksaanwijzing GAGGENAU VF411110 te teleladen.
U mag de volgende handleidingen teleladen die in verband staan met dit product :
GAGGENAU VF411110 (1449 ko)
Handleiding samenvatting: gebruikershandleiding GAGGENAU VF411110
Uitgebreide gebruiksaanwijzingen staan in de gebruikershandleiding.
[. . . ] Gebruiksaanwijzing en montagehandleiding
VF 411
Elektrische friteuse
VF 411
1. Belangrijk bladzijde 3-4 Veiligheidsvoorschriften bladzijde 3 Gebruik bladzijde 4 Voor het eerste gebruik bladzijde 4 2. Apparaat bladzijde 5 Apparaat bladzijde 5 Extra accessoires bladzijde 5 3. Bediening bladzijde 6-9 Het principe bladzijde 6 Inschakelen bladzijde 7 Uitschakelen bladzijde 8 Restwarmte-indicator bladzijde 8 Vakantiebeveiliging bladzijde 8 Het afvoeren van de frituurolie en het frituurvet bladzijde 8 Weergavemogelijkheden bladzijde 9 4. [. . . ] U kunt met frituren beginnen zodra de ringverlichting achter de rechter schakelknop constant brandt.
Inschakelen
· Vul de frituurmand buiten het apparaat en laat deze langzaam in de hete olie zakken. · Haal de frituurmand uit het apparaat als de levensmiddelen gaar zijn (zie tabel), schud de mand voorzichtig en hang deze in de houder. Gebruik hiervoor de bovenste drie hoogtes bij de houder van de frituurmand. Als u twee frituurmanden tegelijk gebruikt, kunt u deze naast elkaar (alleen aan de bovenste twee hoogtes) of boven elkaar aan de houder van de frituurmand hangen. Restwarmte-indicator Na het uitschakelen knippert de ringverlichting achter de rechter schakelknop zolang de friteuse nog niet voldoende is afgekoeld om deze zonder gevaar te kunnen aanraken. De afdekking mag pas op het apparaat worden geplaatst als dit volledig is afgekoeld. Vakantiebeveiliging (automatische uitschakeling) De friteuse wordt voor uw veiligheid automatisch uitgeschakeld indien binnen vier uur geen bediening heeft plaatsgevonden. Tips voor het frituren
· Bij het frituren ligt het temperatuurbereik tussen 160 en 180 °C. · Volgens de algemene aanbevelingen inzake gezond frituren dient een temperatuur van 175 °C niet te worden overschreden (zie ook bereidingstabel). Frituur de levensmiddelen alleen zolang totdat ze een goudgele kleur hebben verkregen. · Als het frituurvet te heet is, krijgen de levensmiddelen te snel een korst, terwijl deze van binnen nog niet gaar zijn. Als het frituurvet te koud is, wordt er teveel vet door de levensmiddelen opgenomen. · Als het vet op de juiste temperatuur is, schroeien de levensmiddelen snel dicht als ze in het vet worden ondergedompeld. Op die manier ontstaat er een beschermende korst en kan er nog maar weinig vet in de levensmiddelen dringen. Dep de gefrituurde levensmiddelen ook nog met keukenpapier droog, zo vermindert u nog eens de hoeveelheid vet. · Gebruik voor het frituren hittebestendige vetten en oliën (met een rookpunt van minimaal 200 °C). Ongeschikt is daarentegen bijvoorbeeld reine olijfolie, soja- of tarwekiemolie. · Vervang het frituurvet of de frituurolie als deze onaangenaam ruikt, smaakt, sterk schuimt, voortijdig (bij 160 - 170 °C) gaat roken of als de levensmiddelen bij een correct ingestelde temperatuur niet meer knapperig worden. Voortijdig roken dient niet te worden verward met opstijgende waterdamp wanneer er vochtige levensmiddelen in het frituurvet worden ondergedompeld. · Verwijder iedere keer nadat u heeft gefrituurd eventueel achtergebleven, grove resten (korstjes van paneermeel, etc. ) uit de frituurolie of het frituurvet. · Indien u de frituurolie opnieuw wilt gebruiken dient u de olie met een fijn, metalen zeef te filteren nadat deze is afgekoeld. · Vul de frituurmand en kruid de levensmiddelen buiten de friteuse. [. . . ] Technische wijzigingen voorbehouden.
14
Voorbereiding van het inbouwmeubel
515
220
8 270
72
· Maak een uitsparing voor een of meer Vario-apparaten in het werkblad volgens de aanwijzingen op de inbouwschets. Op de inbouwschets is rekening gehouden met de ruimte voor een verbindingsstrip tussen de apparaten. Hierbij moet aan de zijkanten een minimale afstand van 50 mm tussen de apparaten worden aangehouden. · Maak volgens de inbouwschets boorgaten Ø 35 mm voor bevestiging van de schakelknoppen in het front van de onderkast. [. . . ]
VOORWAARDEN VAN TELELADING VAN DE HANDLEIDING GAGGENAU VF411110
JeHandleiding biedt een gemeenschapsdienst van aandeel, archivering on line en van opzoeking van documentatie betreffende het gebruik van materialen of software : handleiding, gebruiksaanwijzing, installatiegids, technisch handboek…
In geen enkel geval zal JeHandleiding verantwoordelijk zijn indien het document dat u zoekt niet beschikbaar is, onvolledig is, in een andere taal is dan de uwe of indien de benaming en de taal niet overeenstemmen. JeHandleiding, in het bijzonder, verzekert geen vertalingsdienst.
Klik op "De handleiding teleladen" indien u de formulering van dit contract aanvaardt. De telelading van de handleiding GAGGENAU VF411110 zal dan beginnen.