JeHandleiding biedt een gemeenschapsdienst van aandeel, archivering on line en van opzoeking van documentatie betreffende het gebruik van materialen of software : handleiding, gebruiksaanwijzing, installatiegids, technisch handboek… VERGEET NIET: ALTIJD DE HANDLEIDING LEZEN ALVORENS TE KOPEN! Welk reserveonderdeel zoekt u?
Indien de inhoud van dit document met de handleiding overeenstemt, met de gebruiksaanwijzing, met de instructielijst, de installatielijst, of gebruikerslijst, met de handboek, met de montageschema of met de gids die u zoekt, aarzel niet die te teleladen. JeHandleiding laat u toe gemakkelijk toegang te hebben tot de informaties over de gebruiksaanwijzing GAGGENAU BS281630. Wij hopen dat dit GAGGENAU BS281630 handleiding nut zal zijn voor jou.
JeHandleiding laat toe de gebruiksaanwijzing GAGGENAU BS281630 te teleladen.
Uitgebreide gebruiksaanwijzingen staan in de gebruikershandleiding.
[. . . ] Gaggenau Gebruiksaanwijzing
Stoomoven BS 270/271 BS 274/275 BS 280/281
Inhoud
Veiligheidsvoorschriften Voordat u het apparaat in gebruik neemt Gebruik Veiligheid tijdens het bakken en stomen Als het apparaat is beschadigd Ingebruikneming Voorkom schade aan het apparaat en het inbouwmeubel Stoomoven en meubelpanelen Voorkom schade aan de ovenruimte Ovenruit Zo ziet uw nieuwe stoomoven eruit Stoomoven Display en bedieningselementen Toetsen Toebehoren Ovenfuncties Eerste instellingen na het aansluiten Tijdformaat kiezen Taal instellen Dagtijd instellen Datum invoeren Temperatuureenheid °C of °F Waterhardheid instellen Menu afsluiten en instellingen opslaan Kookpunt-justering Kookpunt-justering van de stoomoven Stoomoven activeren Stand-by Stoomoven activeren Stoomoven instellen Temperatuur en ovenfunctie instellen Geluiden van het apparaat De temperatuur wordt niet in de display weergegeven Actuele temperatuur opvragen Na ieder gebruik Stoomtoevoer Stoomcondensatie Kerntemperatuurmeter Kerntemperatuur programmeren Reiniging Richtlijnen kerntemperatuur Bereidingstabel
4 4 4 4 4 5
Timer Menu Timer openen Kookwekker Stopwatch Bereidingsduur Uitschakeltijd Timer lange duur Op deze manier zet u het programma aan
31 31 31 32 33 34 35 35 36 36 36 37 38 38 38 39 40 40 41 44 45 45 46 46 47 48 48 49 49 50 50 50
5 5 5 5 6 6 7 7 8 9 10 10 10 10 11 11 11 11 12 12 13 13 13 14 14 15 15 15 15 16 16 17 17 18 18 19
In het geheugen opgeslagen kookprocessen Menu geheugen openen Instellingen opslaan Een opgeslagen kookproces starten Kinderbeveiliging Kinderbeveiliging activeren Kinderbeveiliging deactiveren Veiligheidsuitschakeling Basisinstellingen wijzigen Voorbeeld: Stand-by-weergave wijzigen Basisinstellingen Onderhoud en handmatige reiniging Functie "Reinigen" Op deze manier zet u het programma aan Functie "Drogen" Op deze manier zet u het programma aan Filterpatroon vervangen Ontkalken Ga als volgt te werk Storingen Foutmeldingen Stroomstoring Demonstratiemodus De watertoevoer is niet in orde
3
$
Veiligheidsvoorschriften
Wees voorzichtig met gerechten die worden bereid met dranken die een hoog alcoholgehalte bevatten (bijvoorbeeld rum, cognac, wijn enz. ). Onder ongunstige omstandigheden kunnen de alcoholdampen vlam vatten. Tijdens het gebruik kan er hete stoom uit het apparaat komen. Tijdens het openen van de ovendeur kan er hete stoom uit het apparaat komen. [. . . ] (°C)
Vochtigheidsgraad (%) 0 80-100 0-80 0 0-30 80-100 80-100 0 30 0 0 0-60 0-30
Bereidingstijd (min. ) 70-80 20-25 10-15 30-35 8-11 12-20 15-25 8-15 15-20 35-50 25-40 25-45 40-60
Appeltaart, gesloten Bagels Stokbrood, voorgebakken Biscuitbodem, hoog Biscuitrol (2 eieren) klein bladerdeeggebak Broodjes (elk 50-100 g)* Broodjes (voorgebakken) (bij begin stoom toevoeren) Brood (1 kg) (bij begin 2 3 keer stoom toevoeren) Platte koek van cakebeslag Tulband, plaatkoek met gist** Gistdeeg van 1 kg meel
springvorm, 20 cm zonder gaten rooster springvorm zonder gaten zonder gaten zonder gaten rooster zonder gaten zonder gaten zonder gaten tulbandvorm
165-175 190-210 190-200 160-170 190-210 190-210 180-200 150-170 1) 210-230 2) 165 160-175 160-170 160-170
*Broodjes kunt u ook op de volgende manier goed bakken: verwarm de oven voor op 220°C met 30% vochtigheidsgraad. Voer één of twee maal stoom toe nadat u het brood of de broodjes in de oven heeft geplaatst. Na 5 minuten terugschakelen naar 0% en 190°C. **Plaatkoek met gist: stel bij met gist bereide plaatkoek met vochtig beleg (bijv. pruimen of uientaart) 0% en bij droog beleg (bijv. kruimelgebak) 60% vochtigheidsgraad in.
26
Voedingsmiddel
Schaal
Temp. (°C)
Vochtigheidsgraad (%) 60-80 0-30 0 0 0 0-30 0 0 0-30 0-30
Bereidingstijd (min. ) 25-35 20-30 15-20 10-20 45-60 50-60 35-45 25-30 30-45 40-45
Gevlochten gistbrood (500 g meel) Muffins Makronen Koekjes Quiche, hartig gebak Cake Small Cakes Sprits Tarte Soezen, eclairs
zonder gaten rooster, muffinvorm zonder gaten zonder gaten quichevorm cakeblik/springvorm zonder gaten zonder gaten pasteivorm zonder gaten
160-170 170-180 150-160 150-175 190-210 160-175 150-160 150-160 190-210 180-190
Regenereren (opwarmen)
· ·
Regenereren betekent: reeds bereide gerechten opwarmen zonder kwaliteitsverlies. Gebruik hiervoor de ovenfunctie , , Regenereren". De aangegeven waarden hebben betrekking op gerechten op een bord. U kunt grotere hoeveelheden ook in de schaal zonder gaten opwarmen. Hierbij worden de aangegeven tijden langer.
Voedingsmiddel Stokbrood, broodjes (gevroren)* Stokbrood, broodjes (van de vorige dag) Groente (op een bord) Zetmeelhoudende bijgerechten** (pasta, aardappelen, rijst) Gerechten op een bord
Schaal rooster rooster rooster rooster
Temp. (°C) 140 140 90-100 120
Bereidingstijd (min. ) 8-12 4-8 6-10 5-10
rooster
120
8-15
*Diepvries bakproducten: u kunt deze ook opbakken door 30% vochtigheidsgraad in te stellen en twee maal stoom toe te voeren. **Zetmeelhoudende bijgerechten: gebakken of gefrituurde gerechten zoals patat of kroketten zijn niet geschikt.
27
Gisten
· ·
Gisten betekent: deeg en moederdeeg laten rijzen zonder uitdrogen. De schaal hoeft niet te worden afgedekt. Gebruik hiervoor de ovenfunctie "Gisten". De genoemde tijd voor het rijzen dient slechts ter oriëntatie. Laat het deeg rijzen totdat het volume verdubbeld is.
Voedingsmiddel Moederdeeg (bijv. gistdeeg, bakferment, zuurdesem)
Schaal schotel/rooster
Temp. (°C) 38
Bereidingstijd (min. ) 25-45
Ontdooien
· · · · · ·
Gebruik hiervoor de ovenfunctie , , Ontdooien". De aangegeven ontdooitijden dienen slechts ter oriëntatie. De tijd die nodig is voor het ontdooien hangt af van de grootte, het gewicht en de vorm van het diepvriesproduct: vries de voedingsmiddelen plat, respectievelijk apart in. Dit verkort de tijd die nodig is voor het ontdooien. [. . . ] Ontkalkingssymbool in de basisinstellingen terugzetten.
2 3
4
5 6 7
48
Storingen
Controleer bij functiestoringen eerst de zekeringen van de huisinstallatie. Ligt de storing niet aan de stroomvoorziening, neem dan contact op met uw vakhandelaar of de Gaggenau-klantenservice. Wanneer u contact opneemt met onze klantenservice, vermeld dan het E-Nummer en het FD-nummer van het apparaat. U vindt deze nummers op het typeplaatje op het apparaat. [. . . ]
VOORWAARDEN VAN TELELADING VAN DE HANDLEIDING GAGGENAU BS281630
JeHandleiding biedt een gemeenschapsdienst van aandeel, archivering on line en van opzoeking van documentatie betreffende het gebruik van materialen of software : handleiding, gebruiksaanwijzing, installatiegids, technisch handboek… In geen enkel geval zal JeHandleiding verantwoordelijk zijn indien het document dat u zoekt niet beschikbaar is, onvolledig is, in een andere taal is dan de uwe of indien de benaming en de taal niet overeenstemmen. JeHandleiding, in het bijzonder, verzekert geen vertalingsdienst.
Klik op "De handleiding teleladen" indien u de formulering van dit contract aanvaardt. De telelading van de handleiding GAGGENAU BS281630 zal dan beginnen.