JeHandleiding biedt een gemeenschapsdienst van aandeel, archivering on line en van opzoeking van documentatie betreffende het gebruik van materialen of software : handleiding, gebruiksaanwijzing, installatiegids, technisch handboek… VERGEET NIET: ALTIJD DE HANDLEIDING LEZEN ALVORENS TE KOPEN! Welk reserveonderdeel zoekt u?
Indien de inhoud van dit document met de handleiding overeenstemt, met de gebruiksaanwijzing, met de instructielijst, de installatielijst, of gebruikerslijst, met de handboek, met de montageschema of met de gids die u zoekt, aarzel niet die te teleladen. JeHandleiding laat u toe gemakkelijk toegang te hebben tot de informaties over de gebruiksaanwijzing GAGGENAU BS281130. Wij hopen dat dit GAGGENAU BS281130 handleiding nut zal zijn voor jou.
JeHandleiding laat toe de gebruiksaanwijzing GAGGENAU BS281130 te teleladen.
Uitgebreide gebruiksaanwijzingen staan in de gebruikershandleiding.
[. . . ] Gaggenau Gebruiksaanwijzing
Stoomoven BS 270/271 BS 274/275 BS 280/281
Inhoud
Veiligheidsvoorschriften Voordat u het apparaat in gebruik neemt Gebruik Veiligheid tijdens het bakken en stomen Als het apparaat is beschadigd Ingebruikneming Voorkom schade aan het apparaat en het inbouwmeubel Stoomoven en meubelpanelen Voorkom schade aan de ovenruimte Zo ziet uw nieuwe stoomoven eruit Stoomoven Display en bedieningselementen Toetsen Toebehoren Ovenfuncties Eerste instellingen na het aansluiten Tijdformaat kiezen Taal instellen Dagtijd instellen Datum invoeren Temperatuureenheid °C of °F Waterhardheid instellen Menu afsluiten en instellingen opslaan Kookpunt-justering Kookpunt-justering van de stoomoven Stoomoven activeren Stand-by Stoomoven activeren Stoomoven instellen Temperatuur en ovenfunctie instellen Actuele temperatuur opvragen Na ieder gebruik Stoomtoevoer Stoomcondensatie Kerntemperatuurmeter Kerntemperatuur programmeren Reiniging Richtlijnen kerntemperatuur Bereidingstabel
4 4 4 4 4 5
Timer Menu Timer openen Kookwekker Stopwatch Bereidingsduur Uitschakeltijd Timer lange duur Op deze manier zet u het programma aan
30 30 30 31 32 33 34 34 35 35 35 36 37 37 37 38 39 39 40 43 44 44 45 45 46 47 47 48 48 49 49 49
5 5 5 6 6 7 7 8
In het geheugen opgeslagen kookprocessen Menu geheugen openen Instellingen opslaan Een opgeslagen kookproces starten Kinderbeveiliging Kinderbeveiliging activeren Kinderbeveiliging deactiveren Veiligheidsuitschakeling
9 10 10 10 10 11 11 11 11 12 12 13 13 13 14 14 15 15 15 15 16 16 17 17 18 Basisinstellingen wijzigen Voorbeeld: Stand-by-weergave wijzigen Basisinstellingen Onderhoud en handmatige reiniging Functie "Reinigen" Op deze manier zet u het programma aan Functie "Drogen" Op deze manier zet u het programma aan Filterpatroon vervangen Ontkalken Ga als volgt te werk Storingen Foutmeldingen Stroomstoring Demonstratiemodus De watertoevoer is niet in orde
3
$
Veiligheidsvoorschriften
Wees voorzichtig met gerechten die worden bereid met dranken die een hoog alcoholgehalte bevatten (bijvoorbeeld rum, cognac, wijn enz. ). Onder ongunstige omstandigheden kunnen de alcoholdampen vlam vatten. Tijdens het gebruik kan er hete stoom uit het apparaat komen. Tijdens het openen van de ovendeur kan er hete stoom uit het apparaat komen. [. . . ] (°C) Vochtigheidsgraad (%) 100 0 100 80-100 Bereidingstijd (min. ) 20-25 180-300 8-15 25-30
Desinfecteren (bijv. babyflesjes, jampotten) Drogen van groente en fruit* Eieren, grootte M (5 stuks) Bouillon met ei, 500 g**
rooster met gaten met gaten glazen schaal/rooster
100 80-100 100 90
*Drogen: bijv. tomaten, paddestoelen, courgettes, appels, peren, etc. **Bouillon met ei met transparante of aluminiumfolie afdekken. (°C)
Vochtigheidsgraad (%) 100 0-60 80
Bereidingstijd (min. ) 8-10 40-60 12-20
Griesmeelballetjes Lasagne Soufflé
zonder gaten zonder gaten soufflévormpjes / rooster
90-95 170-190 175-200
Gebak
· · ·
U kunt in de stoomoven slechts op één niveau bakken. Plaats de schaal zonder gaten in de tweede inschuifhoogte van onderen. Indien u een speciale bakvorm gebruikt, zet deze dan op het rooster en plaats dit in de eerste inschuifhoogte van onderen. Laat het vetfilter ook tijdens het bakken in het apparaat. 30% vochtigheidsgraad betekent: , , voedingsmiddelen in hun eigen vocht gaar laten worden". Bij deze instelling wordt er geen stoom geproduceerd, maar wordt de ontluchtingsklep gesloten. Op die manier blijft het vocht dat uit de voedingsmiddelen komt in de ovenruimte en wordt voorkomen dat het gerecht uitdroogt.
Voedingsmiddel
Schaal
Temp. (°C)
Vochtigheidsgraad (%) 0 80-100 0-80 0 0-30 80-100 80-100 0 30 0 0 0-60 0-30
Bereidingstijd (min. ) 70-80 20-25 10-15 30-35 8-11 12-20 15-25 8-15 15-20 35-50 25-40 25-45 40-60
Appeltaart, gesloten Bagels Stokbrood, voorgebakken Biscuitbodem, hoog Biscuitrol (2 eieren) klein bladerdeeggebak Broodjes (elk 50-100 g)* Broodjes (voorgebakken) (bij begin stoom toevoeren) Brood (1 kg)* (bij begin 2 3 keer stoom toevoeren) Platte koek van cakebeslag Tulband, plaatkoek met gist** Gistdeeg van 1 kg meel
springvorm, 20 cm zonder gaten rooster zonder gaten zonder gaten zonder gaten zonder gaten rooster zonder gaten zonder gaten zonder gaten tulbandvorm
165-175 190-210 190-200 160-170 190-210 190-210 180-200 150-170 1) 210-230 2) 165 160-175 160-170 160-170
*Brood en broodjes kunt u ook op de volgende manier goed bakken: verwarm de oven voor op 220°C met 30% vochtigheidsgraad. Voer één of twee maal stoom toe nadat u het brood of de broodjes in de oven heeft geplaatst. Na 5 minuten terugschakelen naar 0% en 190°C. **Plaatkoek met gist: stel bij met gist bereide plaatkoek met vochtig beleg (bijv. pruimen of uientaart) 0% en bij droog beleg (bijv. (°C)
Vochtigheidsgraad (%) 60-80 0-30 0 0 0 0-30 0 0 0 0-30
Bereidingstijd (min. ) 25-35 20-30 15-20 10-20 45-60 50-60 35-45 25-30 30-45 40-45
Gevlochten gistbrood (500 g meel) Muffins Makronen Koekjes Quiche, hartig gebak Cake Small Cakes Sprits Tarte Soezen, eclairs
zonder gaten rooster, muffinvorm zonder gaten zonder gaten quichevorm cakeblik/springvorm zonder gaten zonder gaten pasteivorm zonder gaten
160-170 170-180 150-160 150-175 190-210 160-175 150-160 150-160 190-210 180-190
Regenereren (opwarmen)
· ·
Regenereren betekent: reeds bereide gerechten opwarmen zonder kwaliteitsverlies. Gebruik hiervoor de ovenfunctie , , Regenereren". De aangegeven waarden hebben betrekking op gerechten op een bord. U kunt grotere hoeveelheden ook in de schaal zonder gaten opwarmen. Hierbij worden de aangegeven tijden langer.
Voedingsmiddel Stokbrood, broodjes (gevroren)* Stokbrood, broodjes (van de vorige dag) Groente (op een bord) Zetmeelhoudende bijgerechten** (pasta, aardappelen, rijst) Gerechten op een bord
Schaal rooster rooster rooster rooster
Temp. (°C) 140 140 90-100 120
Bereidingstijd (min. ) 8-12 4-8 6-10 5-10
rooster
120
8-15
*Diepvries bakproducten: u kunt deze ook opbakken door 30% vochtigheidsgraad in te stellen en twee maal stoom toe te voeren. [. . . ] Draai de voorste bout met een steeksleutel (SW13) los. Plaats vetfilter en uitschuifrail weer terug. Controleer of alle onderdelen goed vastzitten. Ontkalkingssymbool in de basisinstellingen terugzetten.
2 3
4 5 6
47
Storingen
Controleer bij functiestoringen eerst de zekeringen van de huisinstallatie. [. . . ]
VOORWAARDEN VAN TELELADING VAN DE HANDLEIDING GAGGENAU BS281130
JeHandleiding biedt een gemeenschapsdienst van aandeel, archivering on line en van opzoeking van documentatie betreffende het gebruik van materialen of software : handleiding, gebruiksaanwijzing, installatiegids, technisch handboek… In geen enkel geval zal JeHandleiding verantwoordelijk zijn indien het document dat u zoekt niet beschikbaar is, onvolledig is, in een andere taal is dan de uwe of indien de benaming en de taal niet overeenstemmen. JeHandleiding, in het bijzonder, verzekert geen vertalingsdienst.
Klik op "De handleiding teleladen" indien u de formulering van dit contract aanvaardt. De telelading van de handleiding GAGGENAU BS281130 zal dan beginnen.