JeHandleiding biedt een gemeenschapsdienst van aandeel, archivering on line en van opzoeking van documentatie betreffende het gebruik van materialen of software : handleiding, gebruiksaanwijzing, installatiegids, technisch handboek… VERGEET NIET: ALTIJD DE HANDLEIDING LEZEN ALVORENS TE KOPEN! Welk reserveonderdeel zoekt u?
Indien de inhoud van dit document met de handleiding overeenstemt, met de gebruiksaanwijzing, met de instructielijst, de installatielijst, of gebruikerslijst, met de handboek, met de montageschema of met de gids die u zoekt, aarzel niet die te teleladen. JeHandleiding laat u toe gemakkelijk toegang te hebben tot de informaties over de gebruiksaanwijzing DE DIETRICH DOP942B. Wij hopen dat dit DE DIETRICH DOP942B handleiding nut zal zijn voor jou.
JeHandleiding laat toe de gebruiksaanwijzing DE DIETRICH DOP942B te teleladen.
U mag de volgende handleidingen teleladen die in verband staan met dit product :
DE DIETRICH DOP942B (1551 ko)
Handleiding samenvatting: gebruikershandleiding DE DIETRICH DOP942B
Uitgebreide gebruiksaanwijzingen staan in de gebruikershandleiding.
[. . . ] Aanwijzingen en praktische tips Milieu-informatie
2
Inhoud
Gebruiksaanwijzing
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Rooster, bakplaat en braadslede plaatsen . Tabel voor ovenschotels en gegratineerde gerechten . Tabel diepgevroren kant-en-klare gerechten . [. . . ] Schakel het apparaat zo nodig met de toets Aan/Uit uit. Houd de toetsen Selectie en tegelijk ingedrukt, totdat de indicatie weer verschijnt.
Kinderbeveiliging
Zodra de kinderbeveiliging is ingeschakeld, kan het apparaat niet worden gebruikt. Het apparaat zo nodig met de toets Aan/Uit inschakelen. Houd de toetsen Selectie en tegelijk ingedrukt totdat "SAFE" in de indicatie verschijnt. De kinderbeveiliging is nu ingeschakeld.
29
Kinderbeveiliging uitschakelen 1. Het apparaat zo nodig met de toets Aan/Uit inschakelen. Houd de toetsen Selectie en tegelijk ingedrukt totdat "SAFE" in de indicatie uit gaat. De kinderbeveiliging is nu uitgeschakeld en de oven weer klaar voor gebruik.
Toetsenvergrendeling
Met deze functie voorkomt u dat ingestelde ovenfuncties per abuis worden gewijzigd. Schakel het apparaat zo nodig met de toets Aan/Uit in. Houd de toetsen Selectie en tegelijk ingedrukt, totdat in de indicatie "LOC" verschijnt. De toetsenvergrendeling is nu ingeschakeld. Verander in dit geval de temperatuurinstelling niet. In de loop van het bakproces wordt het gebak overal even bruin. Bij langere baktijden kunt u de oven ca. 10 minuten voor het einde van de baktijd uitschakelen, om de nawarmte te gebruiken. Tenzij anders aangegeven, gelden de waarden in de tabellen voor het plaatsen van een gerecht in de koude oven.
2
33
Baktabel
Bakken op één inzetniveau
Soort gebak Gebak in vormen Tulband Zandgebak/koningstaart Biscuittaart Biscuittaart Taartbodem van zandtaartdeeg Taartbodem van roerdeeg Dichte appeltaart Appeltaart (2vormen Ø20cm, diagonaal geplaatst) Appeltaart (2vormen Ø20cm, diagonaal geplaatst) Hartige taart (bijv. quiche lorraine) Kwarktaart Gebak op het bakblik Gistbroodje/-krans Kerststol Brood (roggebrood) -eerst -dan Roomsoezen/tompoezen Biscuitrol Boven- en onderwarmte Boven- en onderwarmte Boven- en onderwarmte Boven- en onderwarmte Boven- en onderwarmte 3 3 2 170-190 160-1801) 0:30-0:40 0:40-1:00 Super-hetelucht Super-hetelucht Super-hetelucht Boven- en onderwarmte Super-hetelucht Super-hetelucht Boven- en onderwarmte Super-hetelucht 1 1 1 2 3 3 1 1 150-160 140-160 140 160 170-1801) 150-170 170-190 160 0:50-1:10 1:10-1:30 0:25-0:40 0:25-0:40 0:10-0:25 0:20-0:25 0:50-1:00 1:10-1:30 Ovenfunctie Inzetniveau Tempe-ratuur °C Tijd uur: min.
Boven- en onderwarmte Super-hetelucht Boven- en onderwarmte
1
180
1:10-1:30
1 1
160-180 170-190
0:30-1:10 1:00-1:30
2301) 160-180 160-1701) 180-2001)
0:25 0:30-1:00 0:15-0:30 0:10-0:20
3 3
34
Soort gebak Kruimelgebak droog Boter-/suikerkoek Vruchtentaart (op gistdeeg/roerdeeg)2) Vruchtentaart (op gistdeeg/roerdeeg)2) Vruchtentaart op zandtaartdeeg Plaatkoek met kwetsbaar beleg (bijv. kwark, room, honing) Pizza (met veel beleg)2) Pizza (dun) Turks brood Zwitsers fruitpuddinkje Koekjes Koekjes van zandtaartdeeg Sprits Sprits Koekjes van roerdeeg Schuimgebak, baiser Bitterkoekjes Koekjes van gistdeeg Koekjes van bladerdeeg Broodjes Broodjes
Ovenfunctie Super-hetelucht Boven- en onderwarmte Super-hetelucht Boven- en onderwarmte Super-hetelucht Boven- en onderwarmte Super-hetelucht Super-hetelucht Super-hetelucht Super-hetelucht
Inzetniveau 3 3 3 3 3 3
Tempe-ratuur °C 150-160 190-210 150 170 160-170 160-1801)
1)
Tijd uur: min. 0:20-0:40 0:15-0:30 0:35-0:50 0:35-0:50 0:40-1:20 0:40-1:20
1 1 1 1
180-2001) 200-220
1)
0:30-1:00 0:10-0:25 0:08-0:15 0:35-0:50
200-220 180-200
Super-hetelucht Super-hetelucht Boven- en onderwarmte Super-hetelucht Super-hetelucht Super-hetelucht Super-hetelucht Super-hetelucht Super-hetelucht Boven- en onderwarmte
3 3 3 3 3 3 3 3 3 3
150-160 140 160
1)
0:06-0:20 0:20-0:30 0:20-0:30 0:15-0:20 2:00-2:30 0:30-0:60 0:20-0:40 0:20-0:30 0:20-0:35 0:20-0:35
150-160 80-100 100-120 150-160 170-1801) 1601) 180
1)
35
Soort gebak Kleine cakejes (20stuks/ blik) Kleine cakejes (20stuks/ blik)
Ovenfunctie Super-hetelucht Boven- en onderwarmte
Inzetniveau 3 3
Tempe-ratuur °C 1401) 1701)
Tijd uur: min. 0:20-0:30 0:20-0:30
1) Oven voorverwarmen 2) Opvangplaat of braadslede gebruiken
Bakken op meerdere niveaus
Superhetelucht Soort gebak Superhetelucht Temperatuur ºC
Niveau van onderen 2 niveaus 3 niveaus
Tijd uur: min.
Gebak op de bakplaat Roomsoezen/tompoezen Droog kruimelgebak Koekjes Koekjes van zandtaartdeeg Sprits Koekjes van roerdeeg Schuimgebak, baiser Bitterkoekjes Met gist gebakken koekjes Koekjes van bladerdeeg Broodjes Kleine cakejes (20stuks/blik) 1) Oven voorverwarmen 1/3 1/3 1/3 1/3 1/3 1/3 1/3 1/4 1/4 1/3/5 1/3/5 --------------150-160 140 160-170 80-100 100-120 160-170 170-180 160 140
1) 1)
1/4 1/3
-----
160-1801)) 140-160
0:35-0:60 0:30-0:60
0:15-0:35 0:20-0:60 0:25-0:40 2:10-2:50 0:40-1:20 0:30-0:60 0:30-0:50 0:30-0:45 0:25-0:40
36
Baktips
Bakresultaat De onderkant van het gebak is te licht van kleur Het gebak zakt in (wordt klef, papperig, vochtig) Mogelijke oorzaak Verkeerde inschuifhoogte Oplossing Gebak lager inschuiven
Te hoge baktemperatuur Te korte baktijd
Baktemperatuur iets lager instellen Baktijd verlengen Baktijden kunnen niet worden verkort door een hogere baktemperatuur Gebruik minder vloeistof Let op de kneedtijden, in het bijzonder bij het gebruik van keukenmachines Baktemperatuur hoger instellen Baktijd verkorten
Te veel vocht in het deeg
Gebak is te droog
Te lage baktemperatuur Te lange baktijd
Gebak wordt ongelijk- Te hoge baktemperatuur en te Baktemperatuur lager instelmatig bruin korte baktijd len en baktijd verlengen Het deeg is ongelijkmatig ver- Het deeg gelijkmatig over de deeld bakplaat verdelen Vetfilter is geplaatst Gebak wordt niet gaar Te lage temperatuur binnen de aangegeven baktijd Vetfilter is geplaatst Vetfilter verwijderen Baktemperatuur iets hoger instellen Vetfilter verwijderen
37
Tabel Al Gusto-hetelucht
Soort gebak Pizza (dun) Pizza (met veel beleg) Swabische pizza Spinazietaart Quiche Lorraine Kwarktaart, rond Kwarktaart op bakplaat Appeltaart, dicht Groentetaart Turks brood Bladerdeegtaart Flammekuchen (brood) Piroggen (gevulde broodjes) 1) Oven voorverwarmen Inzetniveau 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Temperatuur °C 180 - 2001) 180 - 200 180 - 200 160 -180 170 - 190 140 - 160 140 - 160 150 - 170 160 - 180 250 2701)
1) 1) 1)
Tijd uur: min. 20 - 30 20 - 30 45 - 60 45 - 60 40 - 50 60 - 90 50 - 60 50 - 70 50 - 60 10 - 20 40 - 50 12 - 20 15 - 25
160 - 180 250 - 270
180 - 200
Tabel voor ovenschotels en gegratineerde gerechten
Gerecht Ovenfunctie Boven- en onderwarmte Boven- en onderwarmte Infratherm
1)
Inzetniveau 1 1 1 1 1 1 1
Temperatuur °C 180-200 180-200 160-170 160-170 180-200 180-200 160-170
Tijd uur: min. 0:45-1:00 0:25-0:40 0:15-0:30 0:15-0:30 0:40-0:60 0:30-1:00 0:30-1:00
Pastaschotel Lasagne Gegratineerde groente1) Gegratineerd stokbrood Zoete ovenschotels Visschotels Gevulde groente
Infratherm Boven- en onderwarmte Boven- en onderwarmte Infratherm
38
1) Oven voorverwarmen
Tabel diepgevroren kant-en-klare gerechten
Gerecht Ovenfunctie Boven- en onderwarmte Infratherm Boven- en onderwarmte Boven- en onderwarmte Inzetniveau 3 Temperatuur °C Tijd
Diepvriespizza Patates frites1) (300-600 g) Stokbrood
volgens aanwij- volgens aanwijzingen van de zingen van de fabrikant fabrikant 200-220 15-25 min.
3
3
volgens aanwij- volgens aanwijzingen van de zingen van de fabrikant fabrikant volgens aanwij- volgens aanwijzingen van de zingen van de fabrikant fabrikant
Vruchtentaart
3
1) Opmerking: patates frites tussendoor 2 tot 3 keer keren
39
Braden
Ovenfunctie: Boven- en onderwarmte Plaats voor het braden het vetfilter! [. . . ] Licht de ovendeur uit de oven en leg de deur met de handgreep naar beneden op een zachte, vlakke ondergrond. Pak de bovenste glasplaat bij de onderste rand vast en schuif de glasplaat in de richting van de handgreep van de oven. Schuif de glasplaat door totdat deze onder vrij ligt ( á ). Venster aan de onderkant iets optillen en uittrekken ( à ). [. . . ]
VOORWAARDEN VAN TELELADING VAN DE HANDLEIDING DE DIETRICH DOP942B
JeHandleiding biedt een gemeenschapsdienst van aandeel, archivering on line en van opzoeking van documentatie betreffende het gebruik van materialen of software : handleiding, gebruiksaanwijzing, installatiegids, technisch handboek… In geen enkel geval zal JeHandleiding verantwoordelijk zijn indien het document dat u zoekt niet beschikbaar is, onvolledig is, in een andere taal is dan de uwe of indien de benaming en de taal niet overeenstemmen. JeHandleiding, in het bijzonder, verzekert geen vertalingsdienst.
Klik op "De handleiding teleladen" indien u de formulering van dit contract aanvaardt. De telelading van de handleiding DE DIETRICH DOP942B zal dan beginnen.