Uitgebreide gebruiksaanwijzingen staan in de gebruikershandleiding.
[. . . ] Warnung: Wenn die Tür oder die Türdichtungen beschädigt sind, darf das Kochgerät nicht betrieben werden, bevor es von einer dafür ausgebildeten Person repariert worden ist. warnung: Bitte reparieren Sie das Gerät auf keinen Fall selbst , sondern suchen Sie einen autorisierten Fachmann auf. Es ist für alle anderen, außer für einen Fachmann, gefährlich, irgendwelche Wartungs- oder Reparaturarbeiten auszuführen, die die Entfernung einer Abdeckung erfordern, die den Schutz gegen Strahlenbelastung durch Mikrowellenenergie sicherstellt. Warnung: Kindern darf die Benutzung des Kochgerätes ohne Aufsicht nur erlaubt werden, wenn eine angemessene Anweisung gegeben wurde, die das Kind in die Lage versetzt, das Kochgerät in sicherer Weise zu benutzen und die Gefahren falscher Bedienung zu verstehen. [. . . ] Voor het automatisch ontdooien van ingevroren vlees, gevogelte en zeevruchten gaat u als volgt te werk: 1. Door meerdere keren op de AUFTAUEN-toets te drukken, kunt u een van de ontdooiprogramma's kiezen: AD1 AD2 AD3 Vlees ontdooien Gevogelte ontdooien Zeevruchten ontdooien 0, 1 2, 0kg 0, 2 3, 0kg 0, 1 0, 9kg Kies vervolgens het gewicht met behulp van de pijltjestoetsen. Als de tijd om is, schakelt het toestel automatisch uit en verschijnt er END in het scherm. In onderstaand tabel vindt u informatie over het handmatig ontdooien. Schnitzel, 200 g 180 4-6 5 - 10 karbonade Gehakt 250 g 180 6-8 5 - 10 Braadworst, 200 g 180 4-6 5 - 10 kookworst Beleg 300 g 180 4-6 5 - 10 (vleeswaren) Tip: nadat de helft van de tijd verstreken is: vlees omdraaien, kwetsbare delen afdekken; gehakt kleinmaken, reeds ontdooide delen verwijderen; worstplaatjes scheiden. gevogelte Kip 1000 g 180 20 - 25 10 - 15 Kipdelen 500 g 180 12 - 15 5 - 10 Eend 1700 g 180 25 - 40 20 - 25 Gans- , 500 g 180 12 - 18 10 - 15 kalkoendelen Tip: gevogelte na het verstrijken van de helft van de tijd: omdraaien , vleugels en bouten afdekken. Let op: Dooiwater verwijderen en niet met andere gerechten in contact laten komen. wild Reerug 1000 g 180 20 - 35 20 - 30 Hazenrug 500 g 180 12 - 13 10 - 20 Tip: een keer omdraaien , randdelen afdekken. Vis Garnalen, 250 g 180 5-7 5 - 10 shrimps Forel 340 g 180 4-6 5 - 10 Vis aan het 500 g 180 7 - 10 10 - 15 stuk Visfilet 250 g 180 5-7 5 - 10 Tip: meerdere keren omroeren, vaker omdraaien. 1 - 3 5 Brood 1000 g 180 13 - 15 8 - 10 Toastbrood 500 g 180 5-6 5 - 10 Cake 500 g 180 6-8 5 - 10 Fruitcake 1 stuk 180 2-3 2-3 Taart 1 stuk 180 0, 5 - 1 3-5 Taart 1200 g 180 10 - 12 30 - 60 Tip: brood en gebak op absorberend keukencrêpepapier plaatsen dat het vocht opneemt; kwetsbaar gebak slechts heel even laten dooien. Melkproducten Boter 250 g 180 5-7 10 - 15 Kwark 250 g 180 6-8 5 - 10 Slagroom 200 g 180 3-5 2-3 Tip: aluminiumfolie verwijderen, na de helft van de tijd omroeren; slagroom nog half bevroren kloppen. Het verwarmen en verhitten is een bijzonder sterk punt van de magnetron. Bordgerechten Schnitzel, aardappelen 450 g 900 2, 5 - 3, 5 ja en groenten Goulash met 450 g 900 2 - 2, 5 ja macaroni Vlees, knoedels 450 g 900 2, 5 - 3, 5 ja en saus Tip: eerst iets bevochtigen, tussendoor omroeren. Vlees Schnitzel, 200 g 900 1-2 nee gepaneerd Gehaktballen, 500 g 900 3-4 nee 4 stuks Braadvlees 250 g 900 2-3 nee Tip: met olie bestrijken, zodat de panade of de korst niet zacht wordt. Soepen / sauzen Heldere bouillon, 250 g 900 1 - 1, 5 ja 1 bord Soep met 250 g 900 1, 5 - 2 ja ingrediënten Saus 250 g 900 1-2 ja Babyvoeding Melk 100 ml 540 0, 5 - 1 nee Pap 200 g 540 1 - 1, 5 nee Tip: goed schudden of omroeren. Gemüse Aubergines 500 g 720 7 - 10 ja Bloemkool 500 g 720 8 - 11 ja Broccoli 500 g 720 6-9 ja Witlof 500 g 720 6-7 ja Erwten 500 g 720 6-7 ja Venkel 500 g 720 8 - 11 ja Groene bonen 300 g 720 13 - 15 ja Aardappelen 500 g 720 9 - 12 ja Koolrabi 500 g 720 8 - 10 ja Prei 500 g 720 7-9 ja Maïskolven 250 g 720 7-9 ja Wortels 500 g 720 8 - 10 ja Paprika 500 g 720 6-9 ja Spruitjes 300 g 720 7 - 10 ja Asperges 300 g 720 6-9 ja Tomaten 500 g 720 6-7 ja Courgettes 500 g 720 9 - 10 ja Tip: groenten klein snijden en met 2-3 eetlepels vloeistof garen, tussendoor omroeren, 3-5 min laten nagaren, pas kort vóór het serveren kruiden 15 Fruit Appel-, 500 g 720 5-8 ja perencompote Pruimenmoes 250 g 720 4-6 nee Rabarbercom250 g 720 5-8 ja pote Gebraden ap500 g 720 7-9 ja pels, 4 stuks Tip: 125 ml water toevoegen (een beetje citroensap voorkomt dat het fruit verkleurt), 3 5 minuten laten nagaren. Vlees *) Vlees met saus 400 g 720 10 - 12 ja Goulash, in reepjes gesne- 500 g 720 10 - 15 ja den vlees Runderrollade 250 g 720 7-8 ja Tip: tussendoor omroeren, 3 5 minuten laten rusten. gevogelte *) Kipfricassee 250 g 720 6-7 ja Kippensoep 200 g 720 5-6 ja Tip: tussendoor omroeren , 3 5 minuten laten rusten. Vis Visfilet 300 g 720 7-8 ja Visfilet 400 g 720 8-9 ja Tip: na de helft van de tijd omdraaien, 3- 5 minuten laten nagaren. Groenten ontdooien en garen Rode kool 450 g 720 14 -16 ja met appel Bladspinazie 300 g 720 11 - 13 ja Bloemkool 200 g 720 7-9 ja Sperziebonen 200 g 720 8 - 10 ja Broccoli 300 g 720 8-9 ja Erwten 300 g 720 7-8 ja Koolrabi 300 g 720 13 -15 ja Prei 200 g 720 10 - 11 ja Maïs 200 g 720 4-6 ja Wortels 200 g 720 5-6 ja Spruitjes 300 g 720 7-8 ja 450 g 720 12 - 13 ja Spinazie 600 g 720 15 - 17 ja Tip: met 1 2 eeltlepels vloeistof garen, tussendoor omroeren of voorzichtig kleinmaken, 2-3 minuten laten nagaren, pas kort vóór het serveren kruiden. Soepen / eenpansgerechten *) Eenpansge500 g 720 13 - 15 ja recht Soep met 300 g 720 7-8 ja ingrediënten Crèmesoep 500 g 720 13 - 15 ja Tip: tussendoor omroeren, 3 5 minuten laten nagaren. Met behulp van de automatische functie kunt u bepaalde hoeveelheden voedsel automatisch koken. [. . . ] U hoort een langere toon en in het scherm verschijnt de letter `M'. Trek vóór de reiniging van het apparaat altijd de steker uit de contactdoos. Reinig de gaarruimte na gebruik met een iets vochtige doek. reinig de buitenkant van de magnetron met een lichtvochtige doek. [. . . ]