JeHandleiding biedt een gemeenschapsdienst van aandeel, archivering on line en van opzoeking van documentatie betreffende het gebruik van materialen of software : handleiding, gebruiksaanwijzing, installatiegids, technisch handboek… VERGEET NIET: ALTIJD DE HANDLEIDING LEZEN ALVORENS TE KOPEN! Welk reserveonderdeel zoekt u?
Indien de inhoud van dit document met de handleiding overeenstemt, met de gebruiksaanwijzing, met de instructielijst, de installatielijst, of gebruikerslijst, met de handboek, met de montageschema of met de gids die u zoekt, aarzel niet die te teleladen. JeHandleiding laat u toe gemakkelijk toegang te hebben tot de informaties over de gebruiksaanwijzing BEKO OIE 22101 X. Wij hopen dat dit BEKO OIE 22101 X handleiding nut zal zijn voor jou.
JeHandleiding laat toe de gebruiksaanwijzing BEKO OIE 22101 X te teleladen.
Handleiding samenvatting: gebruikershandleiding BEKO OIE 22101 X
Uitgebreide gebruiksaanwijzingen staan in de gebruikershandleiding.
[. . . ] Aanwijzingen en praktische tips Milieu-informatie
2
Inhoud
Gebruiksaanwijzing
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5 5 7 8 8 8 9 9 Veiligheidsvoorschriften . Rooster, baakplaat en vetopvangbak plaatsen . Tabel voor ovenschotels en gegratineerde gerechten . [. . . ] Met de toets of de gewenste uitschakeltijd instellen.
Na ca. 5 seconden schakelt de indicatie terug naar de dagtijd. Het functielampje Einde brandt.
Wanneer de tijd is verstreken, knippert het functielampje, klinkt er gedurende 2 minuten een signaal en wordt de oven uitgeschakeld. De signaaltoon en het programma kunnen worden uitgeschakeld door op een willekeurige toets te drukken.
20
3
Duur
en Einde
gecombineerd
Duur en Einde kunnen gelijktijdig worden gebruikt wanneer de oven op een later tijdstip automatisch moet worden in- en uitgeschakeld. Met de functie Duur de tijd instellen, die het gerecht nodig heeft. Met de functie Einde het tijdstip instellen, waarop het gerecht klaar moet zijn. In dit geval 14:05.
De functielampjes Duur en Einde branden en in het display wordt de tijd aangegeven. De oven wordt op het berekende tijdstip automatisch ingeschakeld. En na afloop van de ingevoerde duur wordt de oven weer uitgeschakeld. In dit geval 14:05.
21
Toepassingen, tabellen en tips
Bakken
Ovenfunctie: Hetelucht onderwarmte . , Multi Hetelucht of Boven- en
Bakvormen · Voor Boven- en onderwarmte zijn vormen van donker metaal en gecoate vormen geschikt. 0:15-0:30 0:35-0:50 0:35-0:50 0:40-1:20 0:40-1:20
1 1 1 1
190-2101) 230-2501) 250-270 200-220
0:30-1:00 0:10-0:25 0:08-0:15 0:35-0:50
Hetelucht Hetelucht Hetelucht Hetelucht Boven- en onderwarmte Hetelucht Hetelucht Hetelucht Hetelucht Hetelucht Hetelucht Hetelucht Boven- en onderwarmte
3 1/3 3 1/3 3 3 1/3 3 3 3 3 3 3
150-160 150-160 140 140 160
1)
0:06-0:20 0:06-0:20 0:20-0:30 0:25-0:40 0:20-0:30 0:15-0:20 0:15-0:20 2:00-2:30 0:30-0:60 0:20-0:40 0:20-0:30 0:20-0:35 0:20-0:35
150-160 150-160 80-100 100-120 150-160 170-180 1601) 1801)
1)
25
Soort gebak Kleine cakejes (20stuks/blik) Kleine cakejes (20stuks/blik) Kleine cakejes (20stuks/blik)
Ovenfunctie Hetelucht Hetelucht Boven- en onderwarmte
Inzetniveau 3 1/4 3
Temperatuur °C 1401) 140 170
1) 1)
Tijd uur: min. 0:20-0:30 0:25-0:40 0:20-0:30
1) Oven voorverwarmen 2) Opvangplaat of braadslede gebruiken
Bakken op meerdere niveaus
Hetelucht Soort gebak Multi Hetelucht Temperatuur ºC
Niveau van onderen 2 niveaus 3 niveaus
Tijd uur: min.
Gebak op de bakplaat Roomsoezen/tompoezen Droog kruimelgebak Koekjes Koekjes van zandtaartdeeg Sprits Koekjes van roerdeeg Schuimgebak, baiser Bitterkoekjes Met gist gebakken koekjes Koekjes van bladerdeeg Broodjes Kleine cakejes (20stuks/blik) 1) Oven voorverwarmen 1/3 1/3 1/3 1/3 1/3 1/3 1/3 1/4 1/4 1/3/5 1/3/5 --------------150-160 140 160-170 80-100 100-120 160-170 170-1801) 160 140
1)
1/4 1/3
-----
160-1801)) 140-160
0:35-0:60 0:30-0:60
0:15-0:35 0:20-0:60 0:25-0:40 2:10-2:50 0:40-1:20 0:30-0:60 0:30-0:50 0:30-0:45 0:25-0:40
26
Baktips
Bakresultaat De onderkant van het gebak is te licht van kleur Het gebak zakt in (wordt klef, papperig, vochtig) Mogelijke oorzaak Verkeerde inschuifhoogte Oplossing Gebak lager inschuiven
Te hoge baktemperatuur Te korte baktijd
Baktemperatuur iets lager instellen Baktijd verlengen Baktijden kunnen niet worden verkort door een hogere baktemperatuur Gebruik minder vloeistof Let op de kneedtijden, in het bijzonder bij het gebruik van keukenmachines Baktemperatuur hoger instellen Baktijd verkorten
Te veel vocht in het deeg
Gebak is te droog
Te lage baktemperatuur Te lange baktijd
Gebak wordt ongelijk- Te hoge baktemperatuur en te Baktemperatuur lager instelmatig bruin korte baktijd len en baktijd verlengen Het deeg is ongelijkmatig ver- Het deeg gelijkmatig over de deeld bakplaat verdelen Vetfilter is geplaatst Gebak wordt niet gaar Te lage temperatuur binnen de aangegeven baktijd Vetfilter is geplaatst Vetfilter verwijderen Baktemperatuur iets hoger instellen Vetfilter verwijderen
27
Tabel voor ovenschotels en gegratineerde gerechten
Gerecht Ovenfunctie Boven- en onderwarmte Boven- en onderwarmte Infratherm
1)
Inzetniveau 1 1 1 1 1 1 1
Temperatuur °C 180-200 180-200 160-170 160-170 180-200 180-200 160-170
Tijd uur: min. 0:45-1:00 0:25-0:40 0:15-0:30 0:15-0:30 0:40-0:60 0:30-1:00 0:30-1:00
Pastaschotel Lasagne Gegratineerde groente1) Gegratineerd stokbrood Zoete ovenschotels Visschotels Gevulde groente 1) Oven voorverwarmen
Infratherm Boven- en onderwarmte Boven- en onderwarmte Infratherm
Tabel diepgevroren kant-en-klare gerechten
Gerecht Ovenfunctie Boven- en onderwarmte Infratherm Boven- en onderwarmte Boven- en onderwarmte Inzetniveau 3 Temperatuur °C Tijd
Diepvriespizza Patates frites1) (300-600 g) Stokbrood
volgens aanwij- volgens aanwijzingen van de zingen van de fabrikant fabrikant 200-220 15-25 min.
3
3
volgens aanwij- volgens aanwijzingen van de zingen van de fabrikant fabrikant volgens aanwij- volgens aanwijzingen van de zingen van de fabrikant fabrikant
Vruchtentaart
3
1) Opmerking: patates frites tussendoor 2 tot 3 keer keren
28
Braden
Ovenfunctie: Boven- en onderwarmte Plaats voor het braden het vetfilter!Braadservies · Om te braden is ieder hittebestendig servies geschikt (zie opgave fabrikant!). · Grote braadstukken kunt u direct in de braadslede braden of op het rooster met hieronder de braadslede. · Wij adviseren alle magere vleessoorten in een braadpan met deksel te braden. Op deze manier blijft het vlees sappiger. · Alle soorten vlees die een korstje moeten krijgen, kunt u in een braadpan zonder deksel braden. of Infratherm
3
Aanwijzingen met betrekking tot de braadtabel De gegevens in de volgende tabel dienen slechts als richtlijn. · Wij raden u aan vlees en vis pas vanaf 1 kg in de oven te braden. · Om het inbranden van vrijkomende vleessappen of vet te voorkomen, adviseren wij een beetje vloeistof in het braadservies te doen. [. . . ] Plaats de uitsparingen aan de onderkant van de bakovendeur op de scharnieren van de bakoven. Laat de deur tot de aanslag naar onder glijden. Zet de klemhendel (A) aan de beide deurscharnieren terug in de oorspronkelijke positie.
4. Bakovendeur sluiten.
42
Het glas van deur van de bakoven
De bakovendeur is uitgerust met drie achter elkaar aangebrachte glasplaten. [. . . ]
VOORWAARDEN VAN TELELADING VAN DE HANDLEIDING BEKO OIE 22101 X
JeHandleiding biedt een gemeenschapsdienst van aandeel, archivering on line en van opzoeking van documentatie betreffende het gebruik van materialen of software : handleiding, gebruiksaanwijzing, installatiegids, technisch handboek… In geen enkel geval zal JeHandleiding verantwoordelijk zijn indien het document dat u zoekt niet beschikbaar is, onvolledig is, in een andere taal is dan de uwe of indien de benaming en de taal niet overeenstemmen. JeHandleiding, in het bijzonder, verzekert geen vertalingsdienst.
Klik op "De handleiding teleladen" indien u de formulering van dit contract aanvaardt. De telelading van de handleiding BEKO OIE 22101 X zal dan beginnen.