Uitgebreide gebruiksaanwijzingen staan in de gebruikershandleiding.
[. . . ] AG-71+72D-EU COVER
18/08/2004
10:06
Page A
MCD2660E / MCD2661E
Microwave oven with grill Mikrowellengerät mit grill Four á micro-ondes avec gril Magnetronoven met grill Horno Microondas con grill Operating instructions Gebrauchsanweisung Notice d'utilisation Gebruiksaanwijzing Instrucciones de Manjo
UK D F NL E
PERFEKT IN FORM UND FUNKTION
4. AG-71+72D-EU Dutch
18/08/2004
10:04
Page 158
Geachte klant,
Gefeliciteerd met de aankoop van deze AEG magnetron. Wij adviseren u deze gebruiksaanwijzing vóór het in gebruik nemen zorgvuldig door te lezen, zodat u alle voordelen van het apparaat leert kennen. Bewaar de gebruiksaanwijzing goed, zodat u nog eens iets kunt nalezen. [. . . ] Spinazie en ui met elkaar vermengen en zout, peper en nootmuskaat toevoegen. Om en om laagjes aardappel, ham en spinazie in de schaal leggen. Eieren en crème fraiche met elkaar vermengen, zout en peper toevoegen en over de spinazie gieten. Op het lage rek zetten en koken met AUTOMATISCH KOOKPROGRAMMA +GRILL 1 (A1-2). Na het bereiden 5-10 minuten laten staan.
OVENSCHOTELS (A1-2) aardappel-courgetteschotel ingrediënten
0, 5 kg 200 g 115 g 75 g 1
1/2
1, 0 kg 400 g 230 g 150 g 2 1 80 g g 20 g
1, 5 kg 600 g 345 g 225 g 3 2 120 g 30 g
40 g 10 g
gekookte aardappelen (in plakjes) courgette (in dunne plakjes) crème fraiche ei(eren) teentje(s) knoflook (geperst) zout, peper geraspte Goudse kaas zonnebloempitten
Bereiding 1. Ovenschaal invetten en om en om laagjes aardappel en courgette in de schaal leggen. Eieren en crème fraiche met elkaar vermengen, zout, peper en knoflook toevoegen en over de groente gieten. Op het lage rek zetten en koken met AUTOMATISCH KOOKPROGRAMMA + GRILL 1 (A1-2). Na het bereiden 5-10 minuten laten staan.
184
4. AG-71+72D-EU Dutch
18/08/2004
10:04
Page 185
NL
Tabellen
TABEL: DRANKEN EN GERECHTEN VERWARMEN
drank/gerecht koffie, melk, water, 1 kopje 1 kopje 1 kopje 6 kopjes 1 kom maaltijd op bord (groente, vlees, bijgerecht) éénpansgerecht soep, helder soep, gebonden groente bijgerechten vlees, 1 plak1* visfilet worstjes, 2 stuks gebak, 1 stuk babyvoeding, 1 potje margarine of boter smelten* chocolade smelten 6 blaadjes gelatine oplossen taartglazuur voor 1/4 l vloeistof hoeveelheid instelling vermogens- tijd (g/ml) stand (min. ) 150 150 150 900 1000 500 200 200 200 200 500 200 500 200 200 180 150 190 50 100 10 10 900 W 900 W 900 W 900 W 900 W 900 W 900 W 900 W 900 W 900 W 900 W 900 W 900 W 900 W 900 W 900 W 450 W 450 W 900 W 450 W 450 W 450 W ca. 1 ca. 1 ca. 2 8-10 9-11 4-6 11/2 -2 1-11/2 11/2 - 21/2 2-3 3-5 2-3 4-5 ca. 1 3-4 ca. 1/2 4-6 tips niet afdekken niet afdekken niet afdekken, aan de kook brengen niet afdekken, aan de kook brengen afdekken, aan de kook brengen saus met water besprenkelen, afdekken, tussendoor omroeren afdekken, na het verwarmen omroeren afdekken, na het verwarmen omroeren afdekken, na het verwarmen omroeren evt. wat water toevoegen, afdekken, na de helft van de tijd omroeren met wat water besprenkelen, afdekken, tussendoor omroeren met wat saus besprenkelen, afdekken afdekken vel enkele malen inprikken op een rooster leggen deksel verwijderen, na het verwarmen goed omroeren en temperatuur controleren tussendoor omroeren in water weken, goed uitdrukken en in een soepkom doen; tussendoor omroeren met suiker en 250 ml vloeistof vermengen, afdekken, tussendoor en na het verwarmen goed omroeren
* vanaf koelkasttemperatuur
TABEL: VERSE GROENTE KOKEN
groente hoeveelheid instelling vermogens tijd tips (g) stand (min) 900 W 900 W 900 W 900 W 900 W 900 W 900 W 900 W 900 W 900 W 900 W 900 W 900 W 900 W 900 W 900 W 900 W 900 W 900 W 900 W 6-8 7-9 water toevoegen (el/ml) 4-5 el 150 ml 3-4 el 5-6 el 4-5 el 4-5 el 4-5 el 4-5 el 4-5 el 4-5 el 4-5 el 50 ml 50 ml 50 ml 4-5 el 50 ml 4-5 el aardappelen in de schil 500 500 aardappelen, gekookt artisjokken bladspinazie bloemkool broccoli champignons Chinese kool courgette erwtjes paprika prei rode kool selderij spruitjes uien venkel witte kool wortels 300 300 800 500 500 500 300 500 500 500 500 500 500 500 250 500 500 500 afdekken, tussendoor omroeren in even grote stukken snijden, iets zouten, afdekken, tussendoor omroeren 5-7 stelen verwijderen, afdekken 4-5 na het wassen goed laten uitlekken, afdekken, tussendoor 1-2 x omroeren 12-15 in roosjes verdelen, afdekken, tussendoor omroeren 6-8 6-8 in roosjes verdelen, afdekken, tussendoor omroeren 6-8 afdekken, tussendoor omroeren 5-7 in repen snijden, afdekken, tussendoor omroeren 6-8 in plakken snijden, afdekken, tussendoor omroeren 6-8 afdekken, tussendoor omroeren 6-8 in blokjes snijden, afdekken, tussendoor omroeren 7-9 in ringen snijden, afdekken, tussendoor omroeren 15-17 in repen snijden, afdekken, tussendoor 1-2 x omroeren 7-9 in blokjes snijden, afdekken, tussendoor omroeren 7-9 afdekken, tussendoor omroeren 4-5 geheel, in magnetronfolie 6-8 in vieren snijden, afdekken, tussendoor omroeren 15-17 in repen snijden, afdekken, tussendoor omroeren 9-11 in plakken snijden, afdekken, tussendoor omroeren
185
4. AG-71+72D-EU Dutch
18/08/2004
10:04
Page 186
Tabellen
TABEL: VLEES, VIS EN GEVOGELTE BRADEN
product braadstukken (varken, kalf, lam) hoeveelheid instelling vermogens- tijd (g) stand (min. ) 500 450 W 450 W 450 W 450 W 450 W 450 W 450 W 450 W 450 W 450 W 450 W 450 W 630 W 630 W 630 W 630 W 630 W 630 W 630 W 630 W 900 W 630 W 900 W 630 W 450 W 90 W 90 W 5-8 6-8 (*) 5-8 4-5 16-18 5-7 (*) 14-16 4-6 26-28 5-6 (*) 26-28 4-5 5-8 8-10 (*) 3-5 12-15 12-15 (*) 4-6 20-23 6-9 9-11 5-7 (*) 9-11 3-5 6-7 (*) 4-6 7-9 (*) 4-5 tips kruiden, op het lage rek leggen, omdraaien na (*) standtijd (min. ) 10
1000
10
1500
10
rosbief (medium)
1000
kruiden, met de vette kant naar beneden op het lage rek leggen, omdraaien na (*)
10
1500
10
gehakt kip
1000 1200
gehakt (half-om-half) voorbereiden en in een schaal op het 10 lage rek braden kruiden, met de borst naar beneden op het lage rek leggen, omdraaien na (*)
kippenbouten forel
200 250
kruiden, met het vel naar beneden op het hoge rek leggen, omdraaien na (*) wassen, met citroensap besprenkelen, van binnen en van buiten zouten, op het hoge rek leggen, omdraaien na (*)
3 2
TABEL: VLEES, GRATIN EN TOSTI GRILLEREN EN GRATINEREN
product hoeveelheid (g) 400 200 300 400 instelling vermogensstand tijd (min. ) 10-12 (*) 6-8 11-12 (*) 6-8 13-14 (*) 9-10 9-11 (*) 6-7 8-13 450 W 450 W
1/2 5-6 1/2-1 5-6
tips op het hoge rek leggen, omdraaien na (*), na het grilleren kruiden op het hoge rek leggen, omdraaien na (*), na het grilleren kruiden op het hoge rek leggen, omdraaien na (*), na het grilleren kruiden op het hoge rek leggen, omdraaien na (*) op het lage rek zetten; tijd hangt af van de soort kaas brood roosteren en met boter besmeren; beleggen met een plak ham, schijf ananas en plak kaas; in het midden inprikken en op het hoge rek leggen
lendebiefstuk 2 stuks, medium haasbiefstuk 2 stuks, medium lamskotelet 2 stuks, roze gegrillde worstjes, 5 stuks gratinschotel bruinen tosti 1 stuk 4 stuks
186
4. AG-71+72D-EU Dutch
18/08/2004
10:04
Page 187
NL
Tabellen
TABEL: BEVROREN SNACKS BEREIDEN
product pizza hoeveelheid instelling (g) 300 400 quiche gevuld stokbrood 300 250 vermogens- tijd stand (min. ) 450 W 4-6 450 W 4-6 450 W 450 W 450 W 450 W 6-7 5-7 8-10 8-10 tips op het lage rek leggen op het lage rek leggen op het lage rek leggen op het hoge rek leggen
TABEL: ONTDOOIEN
product goulash ham worstjes, kip hoeveelheid vermogens tijd (g) stand (min. ) 270 W 500 8-9 270 W 200 2-3 270 W 600 6-8 270 W 300 3-5 270 W 1200 18-20 1000 kippenbouten kipfilet hele vis visfilet garnalen broodjes, 2 stuks wit brood, heel bruin brood, heel gebak, 1 stuk vruchtengebak, 1 stuk boter room plakken kaas fruit, (bijv. aardbeien, frambozen, kersen, pruimen) 1000 200 450 800 400 300 80 500 1000 150 150 250 200 200 250 270 W 270 W 270 W 270 W 270 W 270 W 270 W 270 W 270 W 270 W 270 W 270 W 270 W 270 W 270 W 270 W 13-15 13-15 3-4 7-9 12-13 5-7 6-8 1-11/2 3-5 8-10 1-3 2-3 1-3 2+2 1-2 3-5 tips standtijd (min. ) 10-15 na de helft van de tijd omkeren 5 slechts gedeeltelijk ontdooien 5-10 naast elkaar leggen, na de helft 5-10 van de tijd omkeren 30-90 op een omgekeerd bord leggen, na de helft van de tijd omkeren 30-90 op een omgekeerd bord leggen, na de helft van de tijd omkeren 30-90 na de helft van de tijd omkeren 10-15 na de helft van de tijd omkeren 30-90 na de helft van de tijd omkeren 10-15 na de helft van de tijd omkeren na de helft van de tijd omkerendelen na de helft 5-10 30 van de tijd omkeren en ontdooide delen verwijderen slechts gedeeltelijk ontdooien 30 na de helft van de tijd omkeren 30 na de helft van de tijd omkeren 5 op een bord leggen 10 op een bord leggen 5 slechts gedeeltelijk ontdooien 5-10 deksel verwijderen, na 2 min. in een scaal doen en verder ontdooien 10 slechts gedeeltelijk ontdooien 5 gelijkmatig naast elkaar leggen, na de helft van de tijd omkeren
8 stuks 4 stuks
Voor het ontdooien van karbonade, biefstuk, gehakt, brood en gebak de automatische programma's Ad-1 tot Ad-4 gebruiken.
TABEL: ONTDOOIEN EN KOKEN
product hoeveelheid vermogens tijd (g) stand (min. ) visfilet 300 900 W 9-11 forel, 1 stuk 250 900 W 6-8 maaltijd op bord 400 900 W 8-10 bladspinazie 300 900 W 7-10 broccoli 300 900 W 6-8 erwtjes 300 900 W 6-8 koolrabi 300 900 W 7-8 gemengde groente 500 900 W 9-11 spruitjes 300 900 W 6-8 rode kool 450 900 W 10-12 water toevoegen(el) 3-5 3-5 3-5 3-5 3-5 3-5 tips afdekken afdekken afdekken, na 6 minuten omroeren afdekken, 1 tot 2 x omroeren afdekken, na helft van de tijd omroeren afdekken, na helft van de tijd omroeren afdekken, na helft van de tijd omroeren afdekken, na helft van de tijd omroeren afdekken, na helft van de tijd omroeren afdekken, na helft van de tijd omroeren standtijd (min. ) 1-2 1-2 2 2 2 2 2 2 2 2
187
4. AG-71+72D-EU Dutch
18/08/2004
10:04
Page 188
Recepten
AANPASSEN VAN RECEPTEN VOOR DE MAGNETRON
Als u uw vanouds beproefde recepten wilt aanpassen voor de magnetron, moet u op het volgende letten: De bereidingstijden met een derde tot de helft verkorten. Zie ook de recepten in deze gebruiksaanwijzing. Levensmiddelen met veel vocht zoals vlees, vis, gevogelte, groente, fruit, éénpansgerechten en soep kunnen zonder problemen in de magnetron worden bereid. Bij gerechten met weinig vloeistof zoals maaltijden op een bord moet u het oppervlak wat vochtig maken. Toevoegen van vloeistoffen bij rauwe levensmiddelen die gestoofd worden, tot ca. tweederde van de hoeveelheid in het originele recept reduceren. [. . . ] De plaat uitsnijden op de inwendige breedte van de kast. Het beschermfolie van het plakband trekken en de plaat zodanig aan de achterste kunststof plaat rand van de plank inw end ige bree bevestigen, dte dat de ing conventionele open serviceiceoven serv opening wordt afgedekt (zie afbeelding). Schuif het apparaat langzaam en zonder geweld in de inbouwkast, tot de voorste lijst van het apparaat een naadloze afsluiting vormt met de voorste opening van de kast. Let erop dat het apparaat stabiel is en recht staat. [. . . ]