Uitgebreide gebruiksaanwijzingen staan in de gebruikershandleiding.
[. . . ] Uit veiligheidsoverwegingen is het niet toegestaan het apparaat met een stoom- of een hogedrukreiniger schoon te maken.
Voorkoming van beschadiging van het apparaat
Het glaskeramiek kan worden beschadigd door vallende voorwerpen. Door stoten met pannen kan de rand van het glaskeramiek beschadigd raken. Pannen van gietijzer of gietaluminium of pannen met een beschadigde bodem kunnen bij het verschuiven het glaskeramiek bekrassen. Voorwerpen die kunnen smelten en gerechten die kunnen overkoken, kunnen inbranden op het glaskeramiek en moeten direct worden verwijderd. [. . . ] Om die reden adviseren wij levensmiddelen zoveel mogelijk bij lage temperaturen te bereiden en de gerechten niet te veel te bruinen.
Pannen
Goede pannen herkent u aan de panbodem. Pannen van email of met een aluminium of koperen bodem kunnen verkleuringen op het glaskeramische vlak achterlaten. Deze verkleuringen kunnen slechts met moeite of helemaal niet meer worden verwijderd.
Energiebesparing
2 2 2 2
Plaats de pan al voor het inschakelen op de kookzone. Sluit pannen, indien mogelijk, altijd af met een deksel.
Schakel de kookzones al voor het einde van de kooktijd uit, om gebruik te maken van de restwarmte. De grootte van de panbodem moet overeenkomen met de grootte van de kookzone.
7
Toepassingsvoorbeelden voor het koken
De gegevens in de volgende tabel dienen slechts als richtlijn. Kookstand 0 1 Warm houden Smelten Stollen Kookproces Geschikt voor nawarmte, uit-stand Warm houden van gare gerechten Hollandaisesaus, smelten van boter, chocolade, gelatine Schuimomelet, bouillon met ei Wellen van rijst en melkgerechten Verhitten van kant-en-klaargerechten Stoven van groente, vis Vlees sudderen Koken van aardappels 4-5 Koken Koken van grotere hoeveelheden, eenpansgerechten en soep Zacht braden Sterk braden Schnitzel, cordon bleu, karbonade, gehaktballen, braadworst, lever, roux, eieren, omelets, oliebollen Aardappel koekjes, lendestukken, steaks, pannenkoeken 60-150 min. Naar behoefte Afdekken Duur Aanwijzingen/tips
1-2
5-25 min. 10-40 min.
Tussendoor omroeren Met deksel bereiden Minimaal dubbele hoeveelheid vloeistof aan de rijst toevoegen, melkgerechten tussendoor roeren Bij groente weinig vocht toevoegen (een paar eetlepels) Weinig vloeistof gebruiken, bijvoorbeeld: max. l water per 750 g aardappels Tot 3 l vloeistof plus ingredinten
2-3
Wellen
25-50 min.
3-4
Stomen Stoven
20-45 min.
20-60 min.
6-7
Voortdurend bakken 5-15 min. per pan
Tussendoor keren
7-8
Tussendoor keren
9
Aan de kook Aan de kook brengen van grotere hoeveelheden water, pasta koken, aanbraden van brengen vlees (goulash, stoofvlees), frituren van patates frites Aanbra den Frituren
8
Reiniging en onderhoud 1 Voorzichtig!Bijtende en schurende schoonmaakmiddelen beschadigen het apparaat. De snijvlakken van het werkblad moeten met een geschikt dichtingsmateriaal worden beschermd tegen vocht. De dichting zorgt voor een naadloze aansluiting tussen apparaat en werkblad. Tussen het apparaat en het werkblad mag geen siliconendichtmiddel worden aangebracht. Voorkom het plaatsen van het apparaat direct naast deuren of onder ramen. Openklappende deuren en openspringende ramen kunnen anders het kookgerei van de kookplaat stoten. Geschikte scheidingsinrichtingen zijn bijv. automatische zekeringen (schroefzekeringen moeten uit de fitting geschroefd worden), aardlekschakelaar en veiligheidsschakelaars.
1 WAARSCHUWING!Risico op verwonding
Op de netaansluitklem staat spanning. Houd u aan de veiligheidsvoorschriften met betrekking tot elektrotechniek. Garandeer de contactbescherming door vakkundige inbouw. Laat de elektrische aansluiting uitvoeren door een erkend installateur.
Beschadigingen door elektrische stroom. [. . . ] - 0 - 1-2 - -
, , , , ,
/
1
5-25 10-40
' , ( ) , . . : 0, 25 l 750 g 3 l
2-3
25-50
3-4
20-45
4-5 - , , Cordon bleu, , , , , , , , , , Steak,
20-60
60-150
6-7
- -
- 5-15
7-8
9
, , (, ),
20
1 !.
.
1 !
. , , ------ -- * -- *
* ,
3 3
. , .
21
, . . .
. [. . . ]