Uitgebreide gebruiksaanwijzingen staan in de gebruikershandleiding.
[. . . ] Deze waarschuwingen zijn opgesteld voor uw veiligheid en voor de veiligheid van de persoon die uw gasfornuis mogelijk kan kopen. Gebruik · Dit apparaat werd ontworpen om uitsluitend door volwassenen gebruikt te zijn. Houd kinderen uit de buurt van het apparaat. · Na aankoop van het apparaat pak het uit en controleer zijn buitenkant. [. . . ] Houd de kinderen uit de buurt van het apparaat. De grill dient gebruikt te zijn wanneer de deur geopend en de draaiplaat "A" geïnstalleerd zijn. De grillstand is bestemd voor het grillen van de stukken vIees (rundvlees, varkensvlees. ) die zacht blijven, voor het bruinen van tosti's of voor het gratineren van de bereide gerechten die bij voorkeur warm moeten zijn (het gratineren van pasta, enz. ) Indien u direct op de grill wilt koken, zorg ervoor dat de verzamelschaal geschoven wordt op een lagere trap om het vet en sap van de gerechten te kunnen verzamelen. Doe de deur open en trek de "A"draaiplaat uit (tekening 3). Druk op de knop van de oven en draai hem in de richting van de wijzers van de klok tot de stand en houd hem ingedrukt. Breng een vlam in de nabijheid van de gasbrander (tekening 4) 2 - 3 seconden na het drukken op de knop. Zorgt u ervoor dat de gasbander brandt en houdt u de knop omstreeks 10 minuten ingedrukt voordat u hem loslaat (voor het instellen van de thermokoppelbeveiliging). Als de gasbrander niet aangestoken kan worden, draai de knop naar de "uit"- stand en herhaal de operatie na 1 minuut door het houden de knop maximum 15 seconden ingedrukt. Het aanstekken van de gasbrander dient alleen met de geopende ovendeur uitgevoerd te zijn. Het uitdraaien van de grill Draai de geschikte draaiknop tegen de richting van de wijzers van de klok naar de "uit" « ». stand.
A
tekening 3
tekening 4
31
Raadgeving voor het grillen 1. Uw oven dient 5 - 10 minuten opgewarmd te worden op de "grill" - stand. Het is raadzaam ze te gebruiken voor het bereiden van bakkerij stukken in vormen en voor het bereiden van de gegratineerde gerechten, voor het braden van de vleesstukken. · De geëmailleerde ijzeren potten, glazen potten en potten van porselein, de potten met een niet klevende binnenkant en een gekleurde buitenkant veroorzaken het bruineren van de benedenkant van de gerechten; deze potten veroorzaken bet drogen van de gerechten. Het is aan te bevelen ze te gebruiken wanneer u tarten. quiches en gerechten bereiden, die een korst er boven en beneden moeten hebben.
Het koken op de kookplaat
Kies altijd een pot die evenredig met de doorsnede van de gebruikte gasbrander is. Als u potten met een brede bodem wilt gebruiken (sterilisatiepot, marmeladepot, wasketel, couscoussier. . . ), plaatst u ze op de achterkant van de kookplaat zodat de bodem van de potten vast erop staat en de rand van de kookplaat niet overscrijdt. Zo voorkomt u dat de vlammen te hoog rijzen en het bedieningspaneel oververhit wordt. Voordat u het deksel sluit wacht erop dat de bovenkant van de kookplaat afkoelt. Zo voorkomt u de beschadiging van het deksel.
35
BAKGIDS
Omrekeningstabel: thermostaat- / temperatuurstanden
1 2
150 °C 160 °C
3 4
170 °C 180 °C
5 6
200 °C 220 °C
7 8
240 °C MAXI
De oven moet altijd voorverwarmd worden in de stand van het te bereiden gerecht.
Gerechten
Biscuittaart Viervierden Pâté Terrine Pikante taart - Soufflé Vis Gevogelte - Varkensvlees Rood vlees
Stand van de ovenknop
12 34 45 45 56 78
De aanwijzingen in de bakgids zijn slechts richtwaarden. Al naar gelang de hoeveelheid van het te bereiden gerecht en het materiaal van de bakpan, -schaal of vorm zult u deze waarden eventueel moeten aanpassen. Uw ervaring zal u leren de juiste stand te vinden die het best met uw kookgewoonten overeenkomt. Bakken met de grill Gedurende het grillen moet de ovendeur open blijven staan en moet u toezicht blijven houden.
36
ONDERHOUD EN REINIGING
Voordat u het fornuis reinigt, pas op dat alle draaiknoppen op de stand: "uit" zijn en het apparaat helemaal afgekoeld is. [. . . ] Voor het veranderen van do gastype moet u: · de injectoron vervangen (kookplaat, oven, grill), · de vorminderde gasvloed instellen (kookplaat, oven), · de circulatie van de eerste Iucht instellen (oven, grill), · de gasaansluiting testen.
INJECTOREN TABEL NO. 1
(Cat : II 2E + 3+)
Normaal Verminderd vermogen vermogen (Kw) (Kw) Gasdruk Doorsned (mbar) e injector Opening Cons ring (mm) . (g/h)
Gasbranders
Gastype
AARDGAS AARDGAS BUTAGAS PROPAANGAS AARDGAS AARDGAS BUTAGAS PROPAANGAS AARDGAS AARDGAS BUTAGAS PROPAANGAS AARDGAS AARDGAS BUTAGAS PROPAANGAS AARDGAS AARDGAS BUTAGAS PROPAANGAS G 20 G 25 G 30 G 31 G 20 G 25 G 30 G 31 G 20 G 25 G 30 G 31 G 20 G 25 G 30 G 31 G 20 G 25 G 30 G 31
SNELLE
2, 60
0, 72
HALFSNELLE
2, 00
0, 43
BIJBEHORENDE
1, 00
0, 35
OVEN
3, 20
1, 00
GRILL
2, 50
-
20 25 28-30 37 20 25 28-30 37 20 25 28-30 37 20 25 28-30 37 20 25 28-30 37
1, 12 1, 12 0, 86 0, 86 0, 96 0, 96 0, 71 0, 71 0, 70 0, 70 0, 50 0, 50 1, 30 1, 30 0, 88 0, 88 1, 15 1, 15 0, 80 0, 80
188, 8
145, 2
72, 6 2, 50 2, 40 4, 00 2, 00 25, 0 25, 5 22, 0 23, 5
232, 4
181, 5
Plakken de met het apparaat geleverde plakker (de zak van de injectoren) voor het gebruikte gastype.
Vervangen van de inspuiters
Elk apparaat is uitgerust met een set
45
inspuiters voor elk type gas. De diameter van de spuitmond van elke inspuiter is aangegeven in honderdste milimeters op de inspuiter. Draai de inspuiters los met dopsleutel nr. [. . . ]