Gebruiksaanwijzing DELONGHI F 26215

JeHandleiding biedt een gemeenschapsdienst van aandeel, archivering on line en van opzoeking van documentatie betreffende het gebruik van materialen of software : handleiding, gebruiksaanwijzing, installatiegids, technisch handboek… VERGEET NIET: ALTIJD DE HANDLEIDING LEZEN ALVORENS TE KOPEN!
Welk reserveonderdeel zoekt u?

Indien de inhoud van dit document met de handleiding overeenstemt, met de gebruiksaanwijzing, met de instructielijst, de installatielijst, of gebruikerslijst, met de handboek, met de montageschema of met de gids die u zoekt, aarzel niet die te teleladen. JeHandleiding laat u toe gemakkelijk toegang te hebben tot de informaties over de gebruiksaanwijzing DELONGHI F 26215. Wij hopen dat dit DELONGHI F 26215 handleiding nut zal zijn voor jou.

JeHandleiding laat toe de gebruiksaanwijzing DELONGHI F 26215 te teleladen.


Mode d'emploi DELONGHI F 26215
Download

U mag de volgende handleidingen teleladen die in verband staan met dit product :

   DELONGHI F 26215 (162 ko)
   DELONGHI F26215 (380 ko)
   DELONGHI F 26215 (151 ko)

Handleiding samenvatting: gebruikershandleiding DELONGHI F 26215

Uitgebreide gebruiksaanwijzingen staan in de gebruikershandleiding.

[. . . ] HOUD HET APPARAAT BUITEN HET BEREIK VAN KINDEREN. · Verplaats de friteuse niet wanneer de olie warm is, daar men ernstige brandwonden riskeert. · Gebruik de friteuse niet zonder olie. · Indien de friteuse olie verliest, wendt u zich dan tot een servicecentrum of door het bedrijf geautoriseerd personeel. [. . . ] Gebruik de friteuse niet wanneer de olie onder het niveau MIN. Hierdoor kan de thermische beveiliging in werking treden en om deze te vervangen moet u zich tot een door ons erkend servicecentrum wenden. U verkrijgt de beste resultaten met een goede arachideolie (aardnotenolie). Wanneer u vaste vetblokken gebruikt, snij die dan in kleine stukjes zodat de friteuse de eerste minuten niet `droog' opwarmt. De temperatuur moet altijd worden ingesteld op 150°C tot het vet volledig gesmolten is. Pas daarna kan de gewenste temperatuur geselecteerd worden. BEGIN FRITUREN Doe de stekker in het stopcontact en zet het schuifknopje op de gewenste temperatuur. Dompel, zodra het controlelampje van de thermostaat uitgaat, de (eerder gevulde) mand in de olie en sluit het deksel. Het is volkomen normaal dat meteen hierna uit het filter een grote hoeveelheid damp vrijkomt en dat er condensdruppels in de buurt van de handgreep van de mand ontstaan. Neem de mand na de bereidingstijd uit en verwijder de stekker uit het stopcontact. FRITUREN VAN NIET-DIEPGEVROREN ETENSWAREN · De te frituren etenswaren mogen pas in de olie ondergedompeld worden wanneer deze de juiste temperatuur bereikt heeft, dus nadat het controlelampje gedoofd is. Anders daalt namelijk de temperatuur van de olie te snel en zijn de etenswaren te vet en onregelmatig gefrituurd. · Controleer of de etenswaren in dunne en even grote stukken gesneden zijn. Dikke stukken zijn van binnen moeilijk gaar te krijgen. · Wanneer gepaneerd voedsel of voedsel dat door beslag is gehaald wordt bereid, adviseren wij om eerst de lege frituurmand onder te dompelen en, zodra de ingestelde temperatuur is bereikt (controlelampje gaat uit), het voedsel rechtstreeks in de hete olie onder te dompelen , om te voorkomen dat het paneermiddel/beslag aan de frituurmand blijft plakken. · Maak de etenswaren perfect droog alvorens ze onder te dompelen in de olie of het vet, aangezien vochtige etenswaren na het bakken zacht en week blijken (vooral frietjes). Men adviseert om etenswaren met een hoog vochtgehalte (vis, vlees, groenten) te paneren of met meel te bestuiven. Verwijder zorgvuldig overtollig meel of paneermeel alvorens de etenswaren in de olie te laten zakken. Etenswaren FRIETJES halve portie hele portie VIS Pijlinktvissen Kreeftenstaarten Sardienen Tong Runderschnitzels Kippenbouten Gehaktballen Artisjokken Bloemkool Paddestoelen Aubergines Courgettes Max. hoeveelheid gr. 500 1000 500 500 500 400 300 300 500 250 300 300 100 300 Temperatuur °C 190 190 160 160 160 160 170 180 170 150 160 150 170 160 Tijd minuten 7-9 16-18 12-13 9-10 12-13 7-8 8-9 7-8 7-8 11-12 7-8 6-7 7-8 11-12 VLEES GROENTEN De aangegeven baktijden en ­temperaturen zijn bij benadering aangegeven en moeten worden aangepast aan de hoeveelheid en persoonlijke smaak. 17 FRITUREN VAN DIEPGEVROREN ETENSWAREN Diepgevroren etenswaren zijn vaak bedekt met ijskristallen die zo goed mogelijk verwijderd moeten worden voordat u gaat frituren, door de mand te schudden. Laat daarna de frituurmand heel langzaam in de olie zakken, zodat die niet overkookt. De aangegeven baktijden en ­temperaturen zijn bij benadering aangegeven en moeten worden aangepast aan de hoeveelheid en persoonlijke smaak. [. . . ] Het deksel kan in de afwasmachine gewassen worden. Was de kuip met warm water en vloeibaar afwasmiddel. De frituurmand kan in de afwasmachine gewassen worden. Gebruik bij modellen met kuip met anti-kleeflaag geen schurende voorwerpen of reinigingsmiddelen, maar uitsluitend een zachte doek met neutraal reinigingsmiddel. ONDERHOUD VAN HET GEURFILTER Verwijderbaar filter: mettertijd verliest het geurfilter in het deksel zijn werking, dus wordt geadviseerd het na 10/15 malen gebruik te vervangen. [. . . ]

VOORWAARDEN VAN TELELADING VAN DE HANDLEIDING DELONGHI F 26215

JeHandleiding biedt een gemeenschapsdienst van aandeel, archivering on line en van opzoeking van documentatie betreffende het gebruik van materialen of software : handleiding, gebruiksaanwijzing, installatiegids, technisch handboek…
In geen enkel geval zal JeHandleiding verantwoordelijk zijn indien het document dat u zoekt niet beschikbaar is, onvolledig is, in een andere taal is dan de uwe of indien de benaming en de taal niet overeenstemmen. JeHandleiding, in het bijzonder, verzekert geen vertalingsdienst.

Klik op "De handleiding teleladen" indien u de formulering van dit contract aanvaardt. De telelading van de handleiding DELONGHI F 26215 zal dan beginnen.

Een gebruiksaanwijzing opzoeken

 

Copyright © 2015 - JeHandleiding - Alle rechten voorbehouden
De aangehaalde merknamen behoren tot hun respectieve eigenaars toe.

flag