Uitgebreide gebruiksaanwijzingen staan in de gebruikershandleiding.
[. . . ] Bovendien voorkomt u onnodige servicekosten. Met de waarschuwingsdriehoek en/of door signaalwoorden (Waarschuwing!, Voorzichtig!, Attentie!) geven wij aanwijzingen die belangrijk zijn voor uw veiligheid of voor het functioneren van het apparaat. Dit symbool voert u stap voor stap door de bediening van het apparaat. Bij dit symbool vindt u aanvullende informatie m. b. t. [. . . ] · Na het ontdooien in even grote stukken snijden, tussen de stukken wat ruimte laten en 10-30 minuten laten staan, tot het gelijkmatig ontdooid is. · Op een plat bord in het midden van het draaiplateau zetten. · Als het akoestische signaal klinkt, sneetjes opnieuw rangschikken en ontdooide sneetjes uit de oven nemen. · Na het ontdooien met aluminiumfolie afdekken en 5-15 minuten laten staan tot het volledig ontdooid is.
0, 1-1, 4 kg (100 g) (uitgangstemp. 18°C) plat bord
Ad-4 ontdooien brood
12x
0, 1 - 1, 0 kg (100 g) (uitgangstemp. 18°C) plat bord (Voor dit programma alleen sneetjes brood)
AANWIJZING: automatische ontdooiprogramma's 1. Biefstukken en karbonades naast elkaar (in 1 laag) invriezen. Na het omkeren de al ontdooide delen met strookjes aluminiumfolie afdekken. Gebak met room reageert zeer gevoelig op microgolvenenergie. Zodra de room snel vloeibaar wordt, het gebak direct uit de oven nemen en bij kamertemperatuur 10 tot 30 minuten laten staan.
Recepten voor automatische kookprogramma's AC-7 en AC-8
GEGRATINEERDE VISFILET (AC-7) visfilet in Italiaanse stijl ingrediënten
0, 6 kg 260 g 1/2 eetl 1/2 eetl 30 g 180 g 1 eetl 110 g 1/2 eetl 0, 9 kg 390 g 1 eetl 1 eetl 45 g 270 g 11/2 eetl 165 g 3/4 eetl 1, 2 kg 520 g 11/2 eetl 11/2 eetl 60 g 360 g 2 eetl 220 g 1 eetl visfilet citroensap ansjovisboter Goudse kaas (geraspt) zout en peper verse tomaten gehakte gemengde kruiden mozzarella basilicum (gehakt)
Bereiding 1. Vis wassen, afdrogen, met citroensap besprenkelen, zouten en met ansjovisboter bestrijken. Op het draaiplateau zetten en koken met AUTOMATISCH KOOKPROGRAMMA AC-8. Na het bereiden 5-10 minuten laten staan.
159
Tabellen
GEBRUIKTE AFKORTINGEN
el = eetlepel tl = theelepel min. = minuten kg = kilogram g = gram l = liter ml = milliliter cm = centimeter
TABEL: DRANKEN EN GERECHTEN VERWARMEN
drank/gerecht 1 kopje 1 kopje 1 kopje 6 kopjes 1 kom maaltijd op bord (groente, vlees, bijgerecht) éénpansgerecht soep, helder soep, gebonden groente bijgerechten vlees, 1 plak* visfilet* worstjes, 2 stuks gebak, 1 stuk babyvoeding, 1 potje margarine of boter smelten* chocolade smelten 6 blaadjes gelatine oplossen taartglazuur voor 1/4 l vloeistof koffie, melk, water, hoeveelheid instelling vermogenstijd (g/ml) stand (min. ) 150 800 W ca. 1 150 800 W 11/2-2 900 800 W 10-12 1000 800 W 111/2 -13 400 800 W 3-6 tip niet afdekken niet afdekken niet afdekken, aan de kook brengen niet afdekken, aan de kook brengen afdekken, aan de kook brengen saus met water besprenkelen, afdekken, tussendoor omroeren afdekken, na het verwarmen omroeren afdekken, na het verwarmen omroeren afdekken, na het verwarmen omroeren evt. wat water toevoegen, afdekken, na de helft van de tijd omroeren met wat water besprenkelen, afdekken, tussendoor omroeren met wat saus besprenkelen, afdekken afdekken vel enkele malen inprikken op een rooster leggen deksel verwijderen, na het verwarmen goed omroeren en temperatuur controleren tussendoor omroeren in water weken, goed uitdrukken en in een soepkom doen; tussendoor omroeren met suiker en 250 ml vloeistof mengen, vermengen, afdekken, tussendoor en na het verwarmen goed omroeren
200 200 200 200 500 200 500 200 200 180 150 190 50 100 10 10
800 W 800 W 800 W 800 W 800 W 800 W 800 W 800 W 800 W 800 W 400 W 400 W 800 W 400 W 400 W 400 W
11/2-21/2 11/2-2 11/2-21/2 2-21/2 4-5 2-21/2 4-41/2 3-4 2-3 ca. 1
1
/2-1 2-3 1 /2
5-6
* vanaf koelkasttemperatuur
160
NL
Tabellen
TABEL: ONTDOOIEN
product braadvlees (bijv. varken, rund, lam, kalf) biefstuk, schnitzel, karbonade, lever goulash worstjes, 8 stuks 4 stuks eend/kalkoen kip hoeveelheid instelling vermogens(g) stand 1500 1000 500 200 500 600 300 1500 1200 1000 kippenbout hele vis visfilet garnalen broodjes, 2 stuks volkorenbrood, sneetjes wit brood, sneetjes rogge-tarwebrood, heel wit brood, heel gebak, 1 stuk slagroomtaart, 1 stuk hele taart, ø 25 cm 200 800 400 300 80 250 500 150 80 W 80 W 80 W 240 W 240 W 240 W 240 W 80 W 80 W 80 W 240 W 240 W 240 W 240 W 240 W 240 W 240 W 80 W 80 W 80 W tijd (min. ) 58-64 42-48 19-23 4-5 8-12 6-9 4-5 48-52 39-43 33-37 4-5 9-12 7-10 6-8 ca. 1 2-4 6-8 2-5 3-4 18-20 tips op een omgekeerd bord leggen, na de helft van de tijd omkeren na de helft van de tijd omkeren tussendoor 2 x omkeren en uit elkaar halen naast elkaar leggen, na de helft van de tijd omkeren op een omgekeerd bord leggen, na de helft van de tijd omkeren op een omgekeerd bord leggen, na de helft van de tijd omkeren op een omgekeerd bord leggen, na de helft van de tijd omkeren na de helft van de tijd omkeren na de helft van de tijd omkeren na de helft van de tijd omkeren na de helft van de tijd omkeren en ontdooide delen verwijderen slechts gedeeltelijk ontdooien sneetjes naast elkaar leggen, slechts gedeeltelijk ontdooien na de helft van de tijd omkeren (binnenste nog steeds bevroren) op een bord leggen op een bord leggen op een bord leggen de taart in stukken verdelen en laten staan, totdat de taart volledig outdooid is. deksel verwijderen, room na 2 minuten in een schaal doen en verder ontdooien slechts gedeeltelijk ontdooien gelijkmatig naast elkaar leggen, na de helft van de tijd omkeren standtijd (min. ) 30-90 30-90 30-90 10-15 15-30 5-10 5-10
10-15 10-15 5-10 5 5 15 5 10 30-60
room boter fruit, (bijv. aardbeien, frambozen, kersen, pruimen)
200 250 250
240 W 240 W 240 W
2+2 2-4 4-5
5-10 15 5
De in de tabel vermelde tijden zijn richtlijnen, die naargelang de vriestemperatuur, kwaliteit en gewicht van de levensmiddelen kunnen variëren.
161
Tabellen
TABEL: VERSE GROENTE KOKEN
groente aardappelen in de schil aardappelen, gekookt artisjokken bladspinazie bloemkool broccoli champignons Chinese kool courgette erwtjes paprika prei rode kool selderij spruitjes uien venkel witte kool wortels hoeveelheid instelling vermogens- tijd (g) stand (min. ) 500 500 300 300 800 500 500 500 300 500 500 500 500 500 500 500 250 500 500 500 800 W 800 W 800 W 800 W 800 W 800 W 800 W 800 W 800 W 800 W 800 W 800 W 800 W 800 W 800 W 800 W 800 W 800 W 800 W 800 W 9-11 9-11 6-8 5-7 15-17 10-12 9-11 8-10 9-11 9-11 9-11 7-9 9-11 15-17 9-11 9-11 5-7 9-11 15-17 10-12 tips afdekken, tussendoor, omroeren in even grote stukken snijden, iets zouten, afdekken, tussendoor omroeren stelen verwijderen, afdekken na het wassen goed laten uitlekken, afdekken, tussendoor 1-2 x omroeren in roosjes verdelen, afdekken, tussendoor omroeren in roosjes verdelen, afdekken, tussendoor omroeren afdekken, tussendoor omroeren in repen snijden, afdekken, tussendoor in plakken snijden, afdekken, tussendoor omroeren afdekken, tussendoor omroeren in blokjes snijden, afdekken, tussendoor omroeren in ringen snijden, afdekken, tussendoor omroeren in repen snijden, afdekken, tussendoor 1-2 x omroeren in blokjes snijden, afdekken, tussendoor omroeren afdekken, tussendoor omroeren geheel, in magnetronfolie in vieren snijden, afdekken, tussendoor omroeren in repen snijden, afdekken, tussendoor omroeren in plakken snijden, afdekken, tussendoor omroeren water toevoegen (el/ml) 4-5 el 150 ml 3-4 el 5-6 el 4-5 el 4-5 el 4-5 el 4-5 el 4-5 el 4-5 el 4-5 el 50 ml 50 ml 50 ml 4-5 el 50 ml 4-5 el
TABEL: ONTDOOIEN EN KOKEN
product hoeveelheid instelling vermogens(g) stand visfilet 300 800 W forel, 1 stuk 250 800 W maaltijd op bord 400 800 W bladspinazie 300 800 W broccoli 300 800 W erwtjes 300 800 W koolrabi 300 800 W gemengde groente 500 800 W spruitjes 300 800 W rode kool 450 800 W tijd (min. ) 10-12 5-7 9-11 6-8 7-9 7-9 7-9 11-13 7-9 10-12 water toevoegen 3-5 3-5 3-5 3-5 3-5 3-5 tips standtijd (min. ) afdekken 1-2 afdekken 1-2 afdekken, na 6 minuten omroeren 2 afdekken, 1 tot 2 x omroeren 2 afdekken, na helft van de tijd omroeren 2 afdekken, na helft van de tijd omroeren 2 afdekken, na helft van de tijd omroeren 2 afdekken, na helft van de tijd omroeren 2 afdekken, na helft van de tijd omroeren 2 afdekken, na helft van de tijd omroeren 2
162
NL
Tabellen
TABEL: VLEES, VIS EN GEVOGELTE BRADEN
product braadstukken (varken, kalf, lam) hoeveelheid instelling vermogens- tijd (g) stand (min. ) 500 800 W 400 W 560 W 400 W 800 W 400 W 560 W 400 W 800 W 400 W 560 W 400 W 560 W 400 W 560 W 400 W 560 W 400 W 560 W 400 W 800 W 400 W 800 W 400 W 800 W 6-8 3-5* 4-7 2-4 13-16 6-8 10-12 3-5 24-26 9-11* 14-16 5-7 7-10 7-8 4-5 5-7 8-10 8-10* 8-10 3-5 8-11 5-7* 8-11 4-5 5-6 1-2* 6-8 13-15* 8-12 5-7 6-9 kruiden, met de borst naar beneden in een lage schaal leggen, op het draaiplateau zetten, omdraaien na * kruiden, met het vel naar beneden op het rek leggen, omdraaien na * op het rek leggen, omdraaien na *, na het grilleren kruiden souffléschaal op het rek zetten brood roosteren en met boter besmeren; beleggen met een plak ham, schijf ananas en plak kaas; in het midden inprikken en op het rek leggen 3 kruiden, met de vette kant naar beneden in een lage schaal leggen, op het draaiplateau zetten, omdraaien na * 10 tips kruiden, in een lage schaal leggen, op het draaiplateau zetten, omdraaien na * standtijd (min. ) 5-10
1000
1500
rosbief (medium)
1000
1500
kip
1200
kippenbouten
200
3
steaks 2 stuks, medium soufflé e. d. gratineren tosti
400
2 10 1
Diepvriespizza
365
400 W 400 W
8 21/2
Verwijder verpakking, plaats pizza op rooster. [. . . ] Het beschermfolie van het plakband trekken en de plaat zodanig aan de achterste kunststof plaat rand van de plank inw end ige bevestigen, bree dte dat de ing serviceconventionele open iceoven serv opening wordt afgedekt (zie afbeelding). Schuif het apparaat langzaam en zonder geweld in de inbouwkast, tot de voorste lijst van het apparaat een naadloze afsluiting vormt met de voorste opening van de kast. Let erop dat het apparaat 5 mm stabiel is en recht staat. Zorg ervoor dat een afstand van 5 mm tussen de kastdeur erboven en het bovenste deel van de lijst wordt aangehouden (zie afbeelding). [. . . ]