Gebruiksaanwijzing AEG-ELECTROLUX E3781-7-M

JeHandleiding biedt een gemeenschapsdienst van aandeel, archivering on line en van opzoeking van documentatie betreffende het gebruik van materialen of software : handleiding, gebruiksaanwijzing, installatiegids, technisch handboek… VERGEET NIET: ALTIJD DE HANDLEIDING LEZEN ALVORENS TE KOPEN!

Gesponsorde links

Indien de inhoud van dit document met de handleiding overeenstemt, met de gebruiksaanwijzing, met de instructielijst, de installatielijst, of gebruikerslijst, met de handboek, met de montageschema of met de gids die u zoekt, aarzel niet die te teleladen. YYY laat u toe gemakkelijk toegang te hebben tot de informaties over de gebruiksaanwijzing AEG-ELECTROLUX E3781-7-M. Wij hopen dat dit AEG-ELECTROLUX E3781-7-M handleiding nut zal zijn voor jou.

JeHandleiding laat toe de gebruiksaanwijzing AEG-ELECTROLUX E3781-7-M te teleladen.


AEG-ELECTROLUX E3781-7-M : De integrale gebruiksaanwijzing teleladen (2387 Ko)

U mag de volgende handleidingen teleladen die in verband staan met dit product :

   AEG-ELECTROLUX E3781-7-M (2369 ko)

Handleiding samenvatting: gebruikershandleiding AEG-ELECTROLUX E3781-7-M

Uitgebreide gebruiksaanwijzingen staan in de gebruikershandleiding.

[. . . ] E 3781-7 Gebruiksaanwijzing Inbouwoven 2 Inhoud Wij danken u voor uw keuze voor een van onze producten van hoogwaardige kwaliteit. Lees deze gebruiksaanwijzing alstublieft zorgvuldig door, zo kunt u zeker zijn van optimale en professionele prestaties van uw apparaat. De handleiding zal u in staat stellen om alle processen perfect en op de meest efficiënte wijze te laten verlopen. Wij adviseren u deze handleiding op een veilige plaats te bewaren, dan kunt u hem te allen tijde raadplegen. [. . . ] De temperaturen en baktijden in de tabellen zijn slechts als richtlijn bedoeld. Deze zijn afhankelijk van de recepten en de kwaliteit en de hoeveelheid van de gebruikte ingrediënten. Bakken Algemene aanwijzingen · Uw nieuwe oven kan een andere bak-/braadverhouding hebben dan het apparaat dat u tot nu toe gebruikt heeft. Pas uw normale instellingen (temperatuur, gaartijden) en de ovenniveaus aan de tabelwaarden aan. Nuttige aanwijzingen en tips 13 · Bij langere baktijden kunt u de oven ca. 10 minuten voor het einde van de baktijd uitschakelen, om te profiteren van de restwarmte. Wanneer u diepgevroren levensmiddelen gebruikt, kunnen de platen in de oven tijdens het bakken torderen. Aanwijzigen bij de baktabellen · Wij raden aan om de eerste keer de lagere temperatuur in te stellen. · Als u geen concrete aanwijzingen kunt vinden voor uw eigen recept, kijkt u dan bij een soortgelijk product. · Bij het bakken van gebak op meerdere niveaus kan de baktijd ca. · Als het gebak niet overal even hoog is, wordt het gebak in het begin van het bakproces niet overal even bruin. Bakken op één ovenniveau - Bakken in bakblikken Soort gebak Tulband Zandgebak/Vruchtentaarten Biscuittaart Biscuittaart Taartbodem van zandtaartdeeg 1) Taartbodem van roerdeeg Appeltaart Appeltaart (2 vormen Ø 20 cm, diagonaal geplaatst) Appeltaart (2 vormen Ø 20 cm, diagonaal geplaatst) 1) Oven voorverwarmen Functieknop van de oven Hetelucht Met Ring Hetelucht Met Ring Hetelucht Met Ring Conventioneel Hetelucht Met Ring Hetelucht Met Ring Conventioneel Hetelucht Met Ring Conventioneel Niveau 1 1 1 1 3 3 1 1 Temperatuur (°C) 150 - 160 140 - 160 140 160 170-180 150 - 170 170 - 190 160 Tijd (u:min) 0:50 - 1:10 1:10 - 1:30 0:25 - 0:40 0:25 - 0:40 0:10 - 0:25 0:20 - 0:25 0:50 - 1:00 1:10 - 1:30 1 180 1:10 - 1:30 Bakken op één ovenniveau - Taarten/gebak/brood op bakplaten Soort gebak Tulband/krans Kerststol 1) Brood (roggebrood) Functieknop van de oven Conventioneel Conventioneel Conventioneel Niveau 3 3 1 Temperatuur (°C) 170 - 190 160 - 180 Tijd (u:min) 0:30 - 0:40 0:40 - 1:00 14 Nuttige aanwijzingen en tips Soort gebak - Eerst 1) - Vervolgens Roomsoezen/tompoezen 1) Opgerolde cake met jam 1) Kruimelgebak droog Boter-/Suikerkoek 1) Vruchtentaart (op gistdeeg/roerdeeg) 2) Vruchtentaart (op gistdeeg/roerdeeg) 2) Vruchtencake op slap deeg Plaatkoek met kwetsbare garnering (bijvoorbeeld kwark, room, puddingvulling) 1) Functieknop van de oven Niveau Temperatuur (°C) 230 160 - 180 Tijd (u:min) 0:25 0:30 - 1:00 0:15 - 0:30 0:10 - 0:20 0:20 - 0:40 0:15 - 0:30 0:35 - 0:50 0:35 - 0:50 0:40 - 1:20 0:40 - 1:20 Conventioneel Conventioneel Hetelucht Met Ring Conventioneel Hetelucht Met Ring Conventioneel Hetelucht Met Ring Conventioneel 3 3 3 3 3 3 3 3 160 - 170 180 - 200 150 - 160 190 - 210 150 170 160 - 170 160 - 180 Ongedesemd brood 1) Oven voorverwarmen 2) Gebruik de diepe braadpan Hetelucht Met Ring 1 200 - 200 0:08 - 0:15 Bakken op één ovenniveau - Koekjes Soort gebak Zandkoekjes Spritsgebak Spritsgebak 1) Roerdeegkoekjes Koekjes met eiwit, meringues Bitterkoekjes Functieknop van de oven Hetelucht Met Ring Hetelucht Met Ring Conventioneel Hetelucht Met Ring Hetelucht Met Ring Hetelucht Met Ring Niveau 3 3 3 3 3 3 Temperatuur (°C) 150 - 160 140 160 150 - 160 80 - 100 100 - 120 Tijd (u:min) 0:06 - 0:20 0:20 - 0:30 0:20 - 0:30 0:15 - 0:20 2:00 - 2:30 0:30 - 0:60 Nuttige aanwijzingen en tips Soort gebak Klein gerezen gebak Bladerdeegkoekjes 1) Broodjes 1) Broodjes 1) Kleine cakejes (20 stuks/plaat) 1) Kleine cakejes (20 stuks/plaat) 1) 1) Oven voorverwarmen 15 Functieknop van de oven Hetelucht Met Ring Hetelucht Met Ring Hetelucht Met Ring Conventioneel Hetelucht Met Ring Conventioneel Niveau 3 3 3 3 3 3 Temperatuur (°C) 150 - 160 170 - 180 160 180 140 170 Tijd (u:min) 0:20 - 0:40 0:20 - 0:30 0:20 - 0:35 0:20 - 0:35 0:20 - 0:30 0:20 - 0:30 Bakken op meer dan één niveau - Taarten/gebak/brood op bakplaten Soort gebak Roomsoezen /Éclairs 1) Kruimeltaart 1) Oven voorverwarmen Hete lucht 2 niveaus 1/4 1/3 Hete lucht 3 niveaus ----- Temperatuur (°C) 160 - 180 140 - 160 Tijd (u:min) 0:35 - 0:60 0:30 - 0:60 Bakken op meer dan één niveau - Koekjes/kleine cakejes/gebakjes/broodjes Soort gebak Zandkoekjes Spritsgebak Roerdeegkoekjes Koekjes met eiwit, meringues Bitterkoekjes Klein gerezen gebak Bladerdeegkoekjes 1) Broodjes Kleine cakejes (20 stuks/ plaat) 1) 1) Oven voorverwarmen Hete lucht 2 niveaus 1/3 1/3 1/3 1/3 1/3 1/3 1/3 1 /4 1 /4 Hete lucht 3 niveaus 1 / 3 /5 1 / 3 /5 --------------- Temperatuur (°C) 150 - 160 140 160 - 170 80 - 100 100 - 120 160 - 170 170 - 180 160 140 Tijd (u:min) 0:15 - 0:35 0:20 - 0:60 0:25 - 0:40 2:10 - 2:50 0:40 - 1:20 0:30 - 0:60 0:30 - 0:50 0:30 - 0:45 0:25 - 0:40 16 Nuttige aanwijzingen en tips Baktips Bakresultaat De onderkant van het gebak is te licht van kleur Het gebak zakt in (wordt klef, papperig, vochtig) Het gebak zakt in (wordt klef, papperig, vochtig) Het gebak zakt in (wordt klef, papperig, vochtig) Gebak is te droog Gebak is te droog Mogelijke oorzaak Onjuist inzetniveau Oplossing Plaats de cake op een lager inzetniveau Te hoge baktemperatuur Stel de baktemperatuur lager in Te korte baktijd Baktijd verlengen Stel geen hogere baktemperaturen in voor kortere baktijden Minder vocht gebruiken. Houdt de roertijden aan, in het bijzonder die van huishoudelijke apparaten Stel een hogere oventemperatuur in De baktijd verkorten De baktemperatuur lager instellen en de baktijd verlengen Het deeg gelijkmatig over de bakplaat verdelen Baktemperatuur iets hoger instellen Te veel vocht in het deeg Te lage baktemperatuur Te lange baktijd Cake wordt niet overal Te hoge baktemperatuur en even bruin te korte baktijd Cake wordt niet overal Geen gelijkmatig mengsel even bruin Gebak wordt niet gaar Te lage temperatuur binnen de aangegeven baktijd Baktabel voor hete lucht Lees voor de juiste ovenfunctie de ovenfunctielijst in het hoofdstuk "Dagelijks gebruik". Soort gebak Pizza (dun) 1) Pizza (met veel garnering) Taarten Spinazietaart Quiche lorraine Kwarktaart, rond Kwarktaart op plaat Appeltaart, bedekt Groentetaart Ongedesemd brood 1) Inzetniveau 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Temperatuur °C 180 - 200 180 - 200 180 - 200 160 - 180 170 - 190 140 - 160 140 - 160 150 - 170 160 - 180 250 - 270 Tijd in min 20 - 30 20 - 30 45 - 60 45 - 60 40 - 50 60 - 90 50 - 60 50 - 70 50 - 60 10 - 20 Nuttige aanwijzingen en tips Soort gebak Bladerdeegtaart 1) Flammekuchen (pizzaachtig gerecht uit de Elzas) 1) Piroggen (Russische variant op calzone) 1) 1) Oven voorverwarmen 17 Inzetniveau 1 1 Temperatuur °C 160 - 180 250 - 270 Tijd in min 40 - 50 12 - 20 1 180 - 200 15 - 25 Tabel voor ovenschotels en gegratineerde gerechten Schotel Pastaschotel Lasagne Groentegratin 1) Functieknop van de oven Conventioneel Conventioneel Infratherm Infratherm Conventioneel Conventioneel Infratherm Inzetniveau 1 1 1 1 1 1 1 Temperatuur °C 180-200 180-200 160-170 160-170 180-200 180-200 160-170 Tijd in uren : Minimaal 0:45-1:00 0:25-0:40 0:15-0:30 0:15-0:30 0:40-0:60 0:30-1:00 0:30-1:00 Stokbrood bedekt met smeltkaas 1) Zoete ovenschotels Visschotels Gevulde groente 1) Oven voorverwarmen Kant-en-klaargerechten Gerecht Patates frites 1) Functieknop van de oven Infratherm Inzetniveau 3 Temperatuur °C 200-220 Tijd Zie de instructies van de fabrikant 1) Opmerking: Patates frites tussen door 2 tot 3 keer keren Braden Plaats het vetfilter wanneer u gaat braden!Gerechten braden · Gebruik hittebestendig ovengerei om te braden (zie de aanwijzingen van de fabrikant). · Grote braadstukken kunt u direct in de diepe braadslede braden of op een rooster met hieronder de diepe braadslede. (Indien aanwezig) · Braad mager vlees in een braadpan met een deksel. · Alle soorten vlees, die een korst moeten krijgen, kunt u in de braadslede zonder deksel braden. De gegevens in de volgende tabel dienen slechts als richtlijn. 18 Nuttige aanwijzingen en tips Aanwijzingen met betrekking tot de braadtabel. · Giet een beetje water op de roosterplaat om het inbranden van vrijkomende vleessappen of vet te voorkomen. · Braadstukken naar behoefte (na 1/2 - 2/3 van de bereidingstijd) omkeren. · Voor een optimaal resultaat grote braadstukken en gevogelte tijdens de bereiding meermaals met braadvocht begieten. 10 minuten voor het einde van de baktijd uit, om te profiteren van de restwarmte. Rundvlees Soort vlees Hoeveelheid Functieknop van de Inoven zetniveau Conventioneel 1 Temperatuur °C 200 - 250 Tijd (u:min) Suddervlees Rosbief of ossenhaas - van binnen rood 1) - binnen roze (medium) - helemaal gaar 1) Oven voorverwarmen 1 - 1, 5 kg 2:00 - 2:30 per cm dikte per cm dikte per cm dikte per cm dikte Infratherm Infratherm Infratherm 1 1 1 190 - 200 180 - 190 170 - 180 0:05 - 0:06 0:06 - 0:08 0:08 - 0:10 Varkensvlees Soort vlees Hoeveelheid Functieknop van de Inoven zetniveau Infratherm Infratherm Infratherm Infratherm 1 1 1 1 Temperatuur °C 160 - 180 170 - 180 160 - 170 150 - 170 Tijd (u:min) Schouderstuk, nekstuk, hamlap Tussenribstuk, casselerrib Gehakt Varkensribstuk (voorgekookt) 1 - 1, 5 kg 1 - 1, 5 kg 750 g - 1 kg 750 g - 1 kg 1:30 - 2:00 1:00 - 1:30 0:45 - 1:00 1:30 - 2:00 Kalf Soort vlees Hoeveelheid Functieknop van de Inoven zetniveau Infratherm Infratherm 1 1 Temperatuur °C 160 - 180 160 - 180 Tijd (u:min) Geroosterd kalfsvlees Kalfsbout 1 kg 1, 5 -2 kg 1:30 - 2:00 2:00 - 2:30 Nuttige aanwijzingen en tips Lamsvlees Soort vlees Hoeveelheid Functieknop van de Inoven zetniveau Infratherm Infratherm 1 1 Temperatuur °C 150 - 170 160 - 180 Temperatuur °C 220 - 250 210 - 220 200 - 210 19 Tijd (u:min) Lamsbout, lamsgebraad Lamsrug 1 - 1, 5 kg 1 - 1, 5 kg Hoeveelheid 1:15 - 2:00 1:00 - 1:30 Tijd (u:min) Wild Soort vlees Functieknop van de Inoven zetniveau Conventioneel Conventioneel Conventioneel 3 1 1 Hazenrug, hazenbout 1) Reerug, hertenrug Reebout, hertenbout 1) Oven voorverwarmen tot 1 kg 1, 5 - 2 kg 1, 5 - 2 kg 0:25 - 0:40 1:15 - 1:45 1:30 - 2:15 Gevogelte Soort vlees Hoeveelheid Functieknop van de Inoven zetniveau Infratherm Infratherm Infratherm Infratherm Infratherm Infratherm Infratherm 1 1 1 1 1 1 1 Temperatuur °C 200 - 220 190 - 210 190 - 210 180 - 200 160 - 180 160 - 180 140 - 160 Temperatuur °C 210 - 220 Tijd (u:min) Stukken gevogelte Halve kip Kip, braadkip Eend Gans Kalkoen Kalkoen 200 - 250 g p. p 400 - 500 g p. p 1 - 1, 5 kg 1, 5 - 2 kg 3, 5 - 5 kg 2, 5 - 3, 5 kg 4 - 6 kg Hoeveelheid 0:35 - 0:50 0:35 - 0:50 0:45 - 1:15 1:15 - 1:45 2:30 - 3:30 1:45 - 2:30 2:30 - 4:00 Tijd (u:min) Vis (gestoomd) Soort vlees Functieknop van de Inoven zetniveau Conventioneel 1 Hele vissen 1 - 1, 5 kg 0:45 - 1:15 Grillen Gebruik de grilfunctie altijd met maximale temperatuurinstelling 20 Nuttige aanwijzingen en tips Tijdens het grillen moet de ovendeur altijd gesloten zijn Lege oven met grilfuncties altijd 5 minuten voorverwarmen. · Bakplaat op inzetniveau plaatsen, zoals aangeraden in grilleertabel. [. . . ] Om de deur te installeren volgt u de procedure in omgekeerde volgorde. De ovendeur beschikt over 2, 3 of 4 glasplaten (afhankelijk van het model) 25 45° Plaats de ovendeur met de buitenkant omlaag op een zachte en egale ondergrond om krassen te voorkomen Verwijderen en reinigen van de deurglazen 1. Deurafdekking (B) aan de bovenkant van de deur aan beide kanten vastpakken en naar binnen drukken om de klemsluiting te ontgrendelen. B 2. Houd de glasplaten aan de bovenkant vast en trek deze een voor een omhoog uit de geleiding 4. [. . . ]

VOORWAARDEN VAN TELELADING VAN DE HANDLEIDING AEG-ELECTROLUX E3781-7-M

JeHandleiding biedt een gemeenschapsdienst van aandeel, archivering on line en van opzoeking van documentatie betreffende het gebruik van materialen of software : handleiding, gebruiksaanwijzing, installatiegids, technisch handboek…
In geen enkel geval zal JeHandleiding verantwoordelijk zijn indien het document dat u zoekt niet beschikbaar is, onvolledig is, in een andere taal is dan de uwe of indien de benaming en de taal niet overeenstemmen. JeHandleiding, in het bijzonder, verzekert geen vertalingsdienst.

Klik op "De handleiding teleladen" indien u de formulering van dit contract aanvaardt. De telelading van de handleiding AEG-ELECTROLUX E3781-7-M zal dan beginnen.

Een gebruiksaanwijzing opzoeken

 

Copyright © 2015 - JeHandleiding - Alle rechten voorbehouden
De aangehaalde merknamen behoren tot hun respectieve eigenaars toe.

flag