Gebruiksaanwijzing AEG-ELECTROLUX E3151-5-M

JeHandleiding biedt een gemeenschapsdienst van aandeel, archivering on line en van opzoeking van documentatie betreffende het gebruik van materialen of software : handleiding, gebruiksaanwijzing, installatiegids, technisch handboek… VERGEET NIET: ALTIJD DE HANDLEIDING LEZEN ALVORENS TE KOPEN!

Gesponsorde links

Indien de inhoud van dit document met de handleiding overeenstemt, met de gebruiksaanwijzing, met de instructielijst, de installatielijst, of gebruikerslijst, met de handboek, met de montageschema of met de gids die u zoekt, aarzel niet die te teleladen. YYY laat u toe gemakkelijk toegang te hebben tot de informaties over de gebruiksaanwijzing AEG-ELECTROLUX E3151-5-M. Wij hopen dat dit AEG-ELECTROLUX E3151-5-M handleiding nut zal zijn voor jou.

JeHandleiding laat toe de gebruiksaanwijzing AEG-ELECTROLUX E3151-5-M te teleladen.


AEG-ELECTROLUX E3151-5-M : De integrale gebruiksaanwijzing teleladen (1109 Ko)

U mag de volgende handleidingen teleladen die in verband staan met dit product :

   AEG-ELECTROLUX E3151-5-M (1114 ko)

Handleiding samenvatting: gebruikershandleiding AEG-ELECTROLUX E3151-5-M

Uitgebreide gebruiksaanwijzingen staan in de gebruikershandleiding.

[. . . ] E3151-5 Gebruiksaanwijzing Elektrisch inbouwfornuis 2 Inhoud Wij danken u voor uw keuze voor een van onze producten van hoogwaardige kwaliteit. Lees deze gebruiksaanwijzing alstublieft zorgvuldig door, zo kunt u zeker zijn van optimale en professionele prestaties van uw apparaat. De handleiding zal u in staat stellen om alle processen perfect en op de meest efficiënte wijze te laten verlopen. Wij adviseren u deze handleiding op een veilige plaats te bewaren, dan kunt u hem te allen tijde raadplegen. [. . . ] · Bij het op meerdere niveaus bakken van gebak op bakplaten of in vormen kan de baktijd 10-15 minuten langer zijn. · Bereid vochtig gebak, zoals bijvoorbeeld pizza's en vruchtengebak, op één niveau. · Als het gebak niet overal even hoog is, wordt het gebak in het begin van het bakproces niet overal even bruin. · Uw nieuwe oven kan een ander bak-/braadgedrag vertonen als uw oude apparaat. Pas daarom de instellingen (temperatuur, baktijden) en inzetniveaus zoals u die gewend bent aan de aanbevelingen in de onderstaande tabel aan. 10 minuten voor het einde van de baktijd uitschakelen, om de nawarmte te gebruiken. Tenzij anders aangegeven, gelden de waarden in de tabellen voor het plaatsen van een gerecht in de koude oven. 2 Baktabel Bakken op één inzetniveau Soort gebak Gebak in vormen Tulband Zandgebak/koningstaart Biscuittaart Biscuittaart Hetelucht met ring Hetelucht met ring Hetelucht met ring Conventioneel 1 1 1 1 150-160 140-160 140 160 0:50-1:10 1:10-1:30 0:25-0:40 0:25-0:40 Ovenfunctie Inzet-ni- Temperatuur veau °C Tijd uur: min. 22 Toepassingen, tabellen en tips Soort gebak Taartbodem van zandtaartdeeg Taartbodem van roerdeeg Dichte appeltaart Appeltaart (2vormen Ø20cm, diagonaal geplaatst) Appeltaart (2vormen Ø20cm, diagonaal geplaatst) Hartige taart (bijv. quiche lorraine) Kwarktaart Gebak op het bakblik Gistbroodje/-krans Kerststol Brood (roggebrood) -eerst -dan Roomsoezen/tompoezen Biscuitrol Kruimelgebak droog Boter-/suikerkoek Vruchtentaart (op gistdeeg/roerdeeg)2) Vruchtentaart (op gistdeeg/roerdeeg)2) Vruchtentaart op zandtaartdeeg Plaatkoek met kwetsbaar beleg (bijv. kwark, room, honing) Pizza (met veel beleg)2) Pizza (dun) Turks brood Zwitsers fruitpuddinkje Koekjes Koekjes van zandtaartdeeg Sprits Sprits Ovenfunctie Hetelucht met ring Hetelucht met ring Conventioneel Hetelucht met ring Conventioneel Hetelucht met ring Conventioneel Conventioneel Conventioneel Conventioneel Inzet-ni- Temperatuur veau °C 3 3 1 1 1 1 1 3 3 1 170-1801) 150-170 170-190 160 180 160-180 170-190 170-190 160-1801) 2301) 160-180 160-1701) 180-2001) 150-160 190-2101) 150 170 160-170 160-1801) 180-2001) 200-220 1) Tijd uur: min. 0:10-0:25 0:20-0:25 0:50-1:00 1:10-1:30 1:10-1:30 0:30-1:10 1:00-1:30 0:30-0:40 0:40-1:00 0:25 0:30-1:00 0:15-0:30 0:10-0:20 0:20-0:40 0:15-0:30 0:35-0:50 0:35-0:50 0:40-1:20 0:40-1:20 Conventioneel Conventioneel Hetelucht met ring Conventioneel Hetelucht met ring Conventioneel Hetelucht met ring Conventioneel 3 3 3 3 3 3 3 3 Hetelucht met ring Hetelucht met ring Hetelucht met ring Hetelucht met ring Hetelucht met ring Hetelucht met ring Conventioneel 1 1 1 1 3 3 3 0:30-1:00 0:10-0:25 0:08-0:15 0:35-0:50 0:06-0:20 0:20-0:30 0:20-0:30 200-220 180-200 150-160 140 160 1) Toepassingen, tabellen en tips 23 Soort gebak Koekjes van roerdeeg Schuimgebak, baiser Bitterkoekjes Koekjes van gistdeeg Koekjes van bladerdeeg Broodjes Broodjes Kleine cakejes (20stuks/blik) Kleine cakejes (20stuks/blik) Ovenfunctie Hetelucht met ring Hetelucht met ring Hetelucht met ring Hetelucht met ring Hetelucht met ring Hetelucht met ring Conventioneel Hetelucht met ring Conventioneel Inzet-ni- Temperatuur veau °C 3 3 3 3 3 3 3 3 3 150-160 80-100 100-120 150-160 170-1801) 160 140 1) Tijd uur: min. 0:15-0:20 2:00-2:30 0:30-0:60 0:20-0:40 0:20-0:30 0:20-0:35 0:20-0:35 0:20-0:30 0:20-0:30 1801) 1) 1701) 1) Oven voorverwarmen 2) Opvangplaat of braadslede gebruiken Bakken op meerdere niveaus Hetelucht met Hetelucht met ring ring Soort gebak Niveau van onderen 2 niveaus Gebak op de bakplaat Roomsoezen/tompoezen Droog kruimelgebak Koekjes Koekjes van zandtaartdeeg Sprits Koekjes van roerdeeg Schuimgebak, baiser Bitterkoekjes Met gist gebakken koekjes Koekjes van bladerdeeg Broodjes Kleine cakejes (20stuks/blik) 1) Oven voorverwarmen 1/3 1/3 1/3 1/3 1/3 1/3 1/3 1/4 1/4 1/3/5 1/3/5 --------------150-160 140 160-170 80-100 100-120 160-170 170-1801) 160 1401) 0:15-0:35 0:20-0:60 0:25-0:40 2:10-2:50 0:40-1:20 0:30-0:60 0:30-0:50 0:30-0:45 0:25-0:40 1/4 1/3 ----160-1801)) 140-160 0:35-0:60 0:30-0:60 3 niveaus Temperatuur ºC Tijd uur: min. 24 Toepassingen, tabellen en tips Baktips Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing Gebak lager inschuiven Baktemperatuur iets lager instellen Baktijd verlengen Baktijden kunnen niet worden verkort door een hogere baktemperatuur Gebruik minder vloeistof Let op de kneedtijden, in het bijzonder bij het gebruik van keukenmachines Baktemperatuur hoger instellen Baktijd verkorten Baktemperatuur lager instellen en baktijd verlengen Het deeg gelijkmatig over de bakplaat verdelen Vetfilter verwijderen Baktemperatuur iets hoger instellen Vetfilter verwijderen De onderkant van het ge- Verkeerde inschuifhoogte bak is te licht van kleur Het gebak zakt in (wordt klef, papperig, vochtig) Te hoge baktemperatuur Te korte baktijd Te veel vocht in het deeg Gebak is te droog Te lage baktemperatuur Te lange baktijd Gebak wordt ongelijkma- Te hoge baktemperatuur en te tig bruin korte baktijd Het deeg is ongelijkmatig verdeeld Vetfilter is geplaatst Gebak wordt niet gaar binnen de aangegeven baktijd Te lage temperatuur Vetfilter is geplaatst Toepassingen, tabellen en tips 25 Tabel Pizza hetelucht Soort gebak Pizza (dun) Pizza (met veel beleg) Swabische pizza Spinazietaart Quiche Lorraine Kwarktaart, rond Kwarktaart op bakplaat Appeltaart, dicht Groentetaart Turks brood Bladerdeegtaart Flammekuchen (brood) Piroggen (gevulde broodjes) 1) Oven voorverwarmen Inzetniveau 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Temperatuur °C 180 - 2001) 180 - 200 180 - 200 160 -180 170 - 190 140 - 160 140 - 160 150 - 170 160 - 180 250 - 2701) 160 - 1801) 250 - 2701) 180 2001) Tijd uur: min. 20 - 30 20 - 30 45 - 60 45 - 60 40 - 50 60 - 90 50 - 60 50 - 70 50 - 60 10 - 20 40 - 50 12 - 20 15 - 25 Tabel voor ovenschotels en gegratineerde gerechten Gerecht Pastaschotel Lasagne Gegratineerde groenten Gegratineerd stokbrood 1) Zoete ovenschotels Visschotels Gevulde groenten 1) Oven voorverwarmen 1) Ovenfunctie Conventioneel Conventioneel Hetelucht met ring Hetelucht met ring Conventioneel Conventioneel Hetelucht met ring Inzetniveau 1 1 1 1 1 1 1 Temperatuur °C 180-200 180-200 160-170 160-170 180-200 180-200 160-170 Tijd uur: min. 0:45-1:00 0:25-0:40 0:15-0:30 0:15-0:30 0:40-0:60 0:30-1:00 0:30-1:00 26 Toepassingen, tabellen en tips Tabel diepgevroren kant-en-klaargerechten Gerecht Diepvriespizza Patates frites1) (500 g) Stokbrood Ovenfunctie Conventioneel Inzetniveau 3 Temperatuur °C Tijd volgens aanwij- volgens aanwijzingen van de zingen van de fabrikant fabrikant 200-220°C volgens aanwijzingen van de fabrikant Hetelucht met ring 3 Conventioneel 3 volgens aanwij- volgens aanwijzingen van de zingen van de fabrikant fabrikant volgens aanwij- volgens aanwijzingen van de zingen van de fabrikant fabrikant Vruchtentaart Conventioneel 3 1) Opmerking: patates frites tussendoor 2 tot 3 keer draaien. Braden Ovenfunctie: Conventioneel of Infratherm Braadservies · Om te braden is ieder hittebestendig servies geschikt (zie opgave fabrikant!). · Grote braadstukken kunt u direct in de braadslede braden of op het rooster met hieronder de braadslede. · Wij adviseren alle magere vleessoorten in een braadpan met deksel te braden. · Alle soorten vlees die een korstje moeten krijgen, kunt u in een braadpan zonder deksel braden. 3 Aanwijzingen met betrekking tot de braadtabel De gegevens in de volgende tabel dienen slechts als richtlijn. · Wij raden u aan vlees en vis pas vanaf 1 kg in de oven te braden. · Om het inbranden van vrijkomende vleessappen of vet te voorkomen, adviseren wij een beetje vloeistof in het braadservies te doen. · Braadstukken naar behoefte (na 1/2 - 2/3 van de braadtijd) keren. · Grote braadstukken en gevogelte gedurende de braadtijd meerdere keren met braadvocht begieten. 10 minuten voor het einde van de braadtijd uit, om te profiteren van de restwarmte. Toepassingen, tabellen en tips 27 Braadtabel Soort vlees Rundvlees Stoofvlees Rosbief of ossenhaas - Van binnen rood (rare) - van binnen roze (medium) - doorbakken (well done) Varkensvlees Schouderstuk, nekstuk, ham Kotelet, casselerrib Gehakt Kalfsvlees Kalfsbraadstuk Kalfsbout Lamsvlees Lamsbout, lamsgebraad Lamsrug Wild Hazenrug, hazenbout Ree-/hertenrug Ree-/hertenbout Gevogelte Stukken gevogelte Halve kip Kip, poularde Eend per 200250g per 400500g 1-1, 5 kg 1, 5-2 kg Infratherm Infratherm Infratherm Infratherm 1 1 1 1 200-220 190-210 190-210 180-200 0:35-0:50 0:35-0:50 0:45-1:15 1:15-1:45 tot 1 kg 1, 5-2 kg 1, 5-2 kg Conventioneel Conventioneel Conventioneel 3 1 1 220-2501) 210-220 200-210 0:25-0:40 1:15-1:45 1:30-2:15 1-1, 5 kg 1-1, 5 kg Infratherm Infratherm 1 1 150-170 160-180 1:15-2:00 1:00-1:30 1 kg 1, 5-2 kg Infratherm Infratherm 1 1 160-180 160-180 1:30-2:00 2:00-2:30 1-1, 5 kg 1-1, 5 kg 750 g-1 kg Infratherm Infratherm Infratherm 1 1 1 160-180 170-180 160-170 1:30-2:00 1:00-1:30 0:45-1:00 per cm dikte per cm dikte per cm dikte Infratherm Infratherm Infratherm 1 1 1 190-2001) 180-190 170-180 1-1, 5 kg Conventioneel 1 200-250 2:00-2:30 per cm dikte 0:05-0:06 0:06-0:08 0:08-0:10 Hoeveelheid Ovenfunctie Inzetniveau Temperatuur °C Tijd uur: min. 28 Toepassingen, tabellen en tips Soort vlees Gans Kalkoen Kalkoen Vis (stoven) Hele vissen 1) Oven voorverwarmen Hoeveelheid 3, 5-5 kg 2, 5-3, 5 kg 4-6 kg Ovenfunctie Infratherm Infratherm Infratherm Conventioneel Inzetniveau 1 1 1 Temperatuur °C 160-180 160-180 140-160 Tijd uur: min. 2:30-3:30 1:45-2:30 2:30-4:00 1-1, 5 kg 1 210-220 0:45-1:15 Vlak-grilleren 1 3 Ovenfunctie: Grill klein of Grill groot met maximale temperatuurinstelling Let op: bij het grilleren moet de ovendeur altijd gesloten zijn. [. . . ] Pak de glasplaten een voor een aan de rand vast en trek ze uit de geleiding vanaf boven eruit. Reinig de glasplaten Reinig grondig de glasplaten met spoelmiddel. Schuif aan de onderkant van deur de glasplaten een voor een schuin vanaf boven in het profiel van de deur en laat ze zakken. Zet eerst de kleine glasplaat erin en daarna de grote. 3 38 Reiniging en onderhoud 2. Pak de deurafschermer (B) aan de zijkanten vast, breng deze aan de binnenkant van de rand van de deur aan en steek vervolgens de deurafschermer (B) op de bovenkant van de deur. 3 Aan de openzijde van de deurafschermer (B) bevindt zich een geleiderail (C). [. . . ]

VOORWAARDEN VAN TELELADING VAN DE HANDLEIDING AEG-ELECTROLUX E3151-5-M

JeHandleiding biedt een gemeenschapsdienst van aandeel, archivering on line en van opzoeking van documentatie betreffende het gebruik van materialen of software : handleiding, gebruiksaanwijzing, installatiegids, technisch handboek…
In geen enkel geval zal JeHandleiding verantwoordelijk zijn indien het document dat u zoekt niet beschikbaar is, onvolledig is, in een andere taal is dan de uwe of indien de benaming en de taal niet overeenstemmen. JeHandleiding, in het bijzonder, verzekert geen vertalingsdienst.

Klik op "De handleiding teleladen" indien u de formulering van dit contract aanvaardt. De telelading van de handleiding AEG-ELECTROLUX E3151-5-M zal dan beginnen.

Een gebruiksaanwijzing opzoeken

 

Copyright © 2015 - JeHandleiding - Alle rechten voorbehouden
De aangehaalde merknamen behoren tot hun respectieve eigenaars toe.

flag