Gebruiksaanwijzing AEG-ELECTROLUX E1000-4-M R05

JeHandleiding biedt een gemeenschapsdienst van aandeel, archivering on line en van opzoeking van documentatie betreffende het gebruik van materialen of software : handleiding, gebruiksaanwijzing, installatiegids, technisch handboek… VERGEET NIET: ALTIJD DE HANDLEIDING LEZEN ALVORENS TE KOPEN!

Gesponsorde links

Indien de inhoud van dit document met de handleiding overeenstemt, met de gebruiksaanwijzing, met de instructielijst, de installatielijst, of gebruikerslijst, met de handboek, met de montageschema of met de gids die u zoekt, aarzel niet die te teleladen. YYY laat u toe gemakkelijk toegang te hebben tot de informaties over de gebruiksaanwijzing AEG-ELECTROLUX E1000-4-M R05. Wij hopen dat dit AEG-ELECTROLUX E1000-4-M R05 handleiding nut zal zijn voor jou.

JeHandleiding laat toe de gebruiksaanwijzing AEG-ELECTROLUX E1000-4-M R05 te teleladen.


AEG-ELECTROLUX E1000-4-M R05 : De integrale gebruiksaanwijzing teleladen (742 Ko)

U mag de volgende handleidingen teleladen die in verband staan met dit product :

   AEG-ELECTROLUX E1000-4-M R05 (742 ko)
   AEG-ELECTROLUX E1000-4-M R05 (742 ko)

Handleiding samenvatting: gebruikershandleiding AEG-ELECTROLUX E1000-4-M R05

Uitgebreide gebruiksaanwijzingen staan in de gebruikershandleiding.

[. . . ] Snoeren mogen niet in aanraking komen of onder de hete ovendeur ingeklemd raken. · Als u alcoholische ingrediënten in de oven gebruikt, kan evt. Kom niet met vuur of vonken in de buurt van de oven. 4 3 Aanwijzing met betrekking tot acrylamide Volgens de laatste wetenschappelijke inzichten kan een intensieve bruining van levensmiddelen, met name bij zetmeelhoudende producten, een gevaar voor de gezondheid door acrylamide veroorzaken. Om die reden adviseren wij levensmiddelen zoveel mogelijk bij lage temperaturen te bereiden en de gerechten niet te veel te bruinen. Op deze manier voorkomt u beschadiging van het apparaat · Bekleed de oven niet met aluminiumfolie en plaats geen bakplaten, pannen, enzovoort op de bodem omdat daarmee het email van de oven door de ontstane hitteconcentratie wordt beschadigd. [. . . ] Om gebruik te kunnen maken van de nawarmte, kunt u de oven bij langere baktijden ca. Tenzij anders aangegeven, gelden de waarden in de tabellen voor het plaatsen van een gerecht in de koude oven. 2 17 Baktabel Soort gebak Gebak in vormen Tulband of brioche??Zandgebak/koningskoek Biscuittaart Taartbodem van zandtaartdeeg Taartbodem van roerdeeg Belegde appeltaart Appeltaart (2 bakvormen Ø20 cm, diagonaal opgesteld) Hartige taart (bijv. Quiche lorraine) Kwarktaart Gebak op het bakblik Gistbroodje/-krans Kerststol Brood (roggebrood) eerst . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . dan Roomsoezen/éclairs Biscuitrol Droog kruimelgebak Boter-/suikerkoek, tompoes Vruchtentaart (op rijsdeeg / roerdeeg) Vruchtentaart op zandtaartdeeg Plaatkoek met kwetsbare toevoegingen (bijv. kwark, slagroom, enz. ) Pizza (met veel beleg) Pizza (dun) Turks brood Zwitsers fruitpuddinkje 3 3 1 3 3 3 3 3 3 3 1 1 1 1 170-190 160-1801) 250 160-180 190-210 180-200 1) 1) Gebruiks- Temperatuur niveau ºC Tijd 1 1 1 3 3 1 1 160-180 150-170 160-180 190-210 1) 0:50-1:10 1:10-1:30 0:25-0:40 0:10-0:25 0:20-0:25 0:50-1:00 0:20-0:30 170-190 170-190 180-200 1 1 180-200 160-180 0:30-1:10 1:00-1:30 0:30-0:40 0:40-1:00 0:20 0:30-1:00 0:25-0:40 0:10-0:20 0:20-0:40 0:15-0:30 0:25-0:50 0:40-1:20 0:40-1:20 0:30-1:00 0:10-0:25 0:08-0:15 0:35-0:50 160-180 190-2101) 170-190 170-190 160-180 190-2101) 230-2501) 230-2501) 210-230 1) 18 Soort gebak Koekjes Koekjes van zandtaartdeeg Sprits Koekjes van roerdeeg Schuimgebak, baiser Bitterkoekjes Gistkoekjes Bladerdeegkoekjes Broodjes Kleine cakejes (20stuks/blik) 1) Oven voorverwarmen Gebruiks- Temperatuur niveau ºC Tijd 3 3 3 3 3 3 3 3 3 170-1901) 160-180 170-190 100-120 120-140 170-190 190-2101) 180-2201) 170-190 1) 0:06-0:20 0:10-0:40 0:15-0:20 2:00-2:30 0:30-0:60 0:20-0:40 0:20-0:30 0:20-0:35 0:20-0:30 19 Baktips Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing Gebak lager inschuiven De onderkant van het Verkeerde inschuifhoogte gebak is te licht van kleur Het gebak zakt in Te hoge baktemperatuur (wordt klef, papperig, vochtig) Te korte baktijd Baktemperatuur iets lager instellen Baktijd verlengen Baktijden kunnen niet worden verkort door een hogere baktemperatuur Gebruik minder vloeistof Let op de kneedtijden, in het bijzonder bij het gebruik van keukenmachines Baktemperatuur hoger instellen Baktijd verkorten Baktemperatuur lager instellen en baktijd verlengen Het deeg gelijkmatig over de bakplaat verdelen Baktemperatuur iets hoger instellen Te veel vocht in het deeg Gebak is te droog Te lage baktemperatuur Te lange baktijd Gebak wordt ongelijk- Te hoge baktemperatuur en te matig bruin korte baktijd Het deeg is ongelijkmatig verdeeld Gebak wordt niet gaar Te lage temperatuur binnen de aangegeven baktijd 20 Braden Ovenfunctie: Boven- en onderwarmte Braadservies · Om te braden is ieder hittebestendig servies geschikt (zie opgave fabrikant!). · Wij adviseren alle magere vleessoorten in een braadpan met deksel te braden. · Alle soorten vlees die een korstje moeten krijgen, kunt u in een braadpan zonder deksel braden. 3 Aanwijzingen met betrekking tot de braadtabel De gegevens in de volgende tabel dienen slechts als richtlijn. · Wij raden u aan vlees en vis slechts vanaf 1 kg in de oven te braden. · Om het aanbranden van vleessap of vet te vermijden, raden wij aan een beetje vocht in het braadservies te doen. · Braadstukken naar behoefte (na 1/2 - 2/3 van de gaartijd) keren. · Grote braadstukken en gevogelte gedurende de gaartijd meerdere keren met braadvocht begieten. 10 minuten voor het einde van de braadtijd uit, om te profiteren van de restwarmte. Braadtabel Soort vlees Rundvlees Stoofvlees Rosbief of ossenhaas - rood van binnen (rare) - roze van binnen (medium) - doorbakken (well done) per cm dikte per cm dikte per cm dikte 1-1, 5 kg 1 1 1 1 1 230-2501) 230-2501) 210-2301) 200-250 2:00-2:30 per cm dikte 0:06-0:08 0:08-0:10 0:10-0:12 Hoeveelheid Gewicht Inzet-niveau Temperatuur ºC Tijd uren:min. 21 Soort vlees Varkensvlees Schouderkarbonade, halskarbonade, ham Kotelet, casselerrib Gehakt Varkensschenkel (voorgekookt) Kalfsvlees Kalfsbraadstuk Kalfsschenkel Lamsvlees Lamsbout, lamsbraadstuk Lamsrug Wild Hazenrug, hazenbout Ree-/hertenrug Ree-/hertenbout Gevogelte Gevogelte, 4 tot 6 stukken Halve kip, 2 tot 4 stukken Kip, poularde Eend Gans Kalkoen Vis (stoven) Hele vissen 1) Oven voorverwarmen Hoeveelheid Gewicht Inzet-niveau Temperatuur ºC Tijd uren:min. 1-1, 5 kg 1-1, 5 kg 750 g-1 kg 750 g-1 kg 1 1 1 1 210-220 180-190 170-180 210-220 1:30-2:00 1:00-1:30 0:45-1:00 1:30-2:00 1 kg 1, 5-2 kg 1 1 210-220 210-225 1:30-2:00 2:00-2:30 1-1, 5 kg 1-1, 5 kg 1 1 210-220 210-220 220-2501) 210-220 200-210 1:15-2:00 1:00-1:30 tot 1 kg 1, 5-2 kg 1, 5-2 kg 3 1 1 0:25-0:40 1:00-1:30 1:15-1:50 elk 200-250g elk 400-500 g 1-1, 5 kg 1, 5-2 kg 3, 5-5 kg 2, 5-3, 5 kg 4-6 kg 3 3 1 1 1 1 220-250 220-250 220-250 210-220 200-210 200-210 180-200 0:35-0:50 0:35-0:50 0:45-1:15 1:00-1:30 2:30-3:00 1:30-2:00 2:30-4:00 1-1, 5 kg 1/3 210-220 0:45-1:15 22 Vlak-grilleren 1 3 Ovenfunctie: Grill tuurinstelling of Grote grill met maximale tempera- Let op: bij het grilleren moet de ovendeur altijd gesloten zijn. · Grilleren is bijzonder geschikt voor platte stukken vlees en vis. Grilltabel Gerecht Inzetniveau 1e zijde Frikadellen Varkenshaas Braadworst Runderhaas, kalfsfilet Runderfilet, rosbief (ca. --- 1) Grillrooster zonder braadslede gebruiken, niet voorverwarmen 23 Wecken Ovenfunctie: Onderwarmte · Gebruik voor het inmaken/wecken alleen in de handel gebruikelijke glazen van hetzelfde formaat. · Glazen met een schroefdeksel - of bajonetsluiting en metalen blikken zijn ongeschikt. · Voor het wecken gebruikt u het eerste inzetniveau van onderen. Hierop kunt u maximaal zes glazen met elk een inhoud van één liter plaatsen. · De glazen moeten allemaal tot dezelfde hoogte zijn gevuld en zijn dichtgeklemd. · Plaats de glazen zodanig op de bakplaat, dat ze elkaar niet aanraken. 1/2 liter water in de bakplaat, zodat er voldoende vocht in de oven ontstaat. · Zodra de vloeistof in de eerste glazen begint te parelen (bij 1-literglazen na ca. 35-60 minuten), schakelt u de oven uit of verlaagt u de temperatuur tot 100°C (zie de tabel). Wecktabel De opgegeven wecktijden en temperaturen zijn richtwaarden. Product Bessen Aardbeien, bosbessen, frambozen, rijpe kruisbessen Onrijpe kruisbessen Steenvruchten Peren, kweeperen, pruimen Groente Wortels1) Paddestoelen1) Komkommers Gemengd tafelzuur Koolrabi, erwten, asperges Bonen 160-170 160-170 160-170 160-170 160-170 160-170 50-60 40-60 50-60 50-60 50-60 50-60 5-10 10-15 --15 15-20 --160-170 35-45 10-15 160-170 160-170 35-45 35-45 --10-15 Temperatuur in°C Wecken tot het parelen begint in min. [. . . ] Reparaties aan het apparaat mogen alleen door vakmensen worden uitgevoerd. Onvakkundige reparaties kunnen tot aanzienlijke risico's voor de gebruiker leiden. Bij een onjuiste bediening wordt het bezoek van de servicetechnicus ook tijdens de garantieperiode in rekening gebracht. Aanwijzingen voor apparaten met een metalen voorzijde: Vanwege de koele voorzijde van uw apparaat kan er zich, na het openen van de ovendeur tijdens of kort na het bakken of braden, gedurende korte tijd condens vormen op de binnenkant van het deurvenster. 34 Service Controleer bij technische storingen eerst of u met behulp van de gebruiksaanwijzing (hoofdstuk "Wat u moet doen als. . . ") het probleem zelf kunt oplossen. [. . . ]

VOORWAARDEN VAN TELELADING VAN DE HANDLEIDING AEG-ELECTROLUX E1000-4-M R05

JeHandleiding biedt een gemeenschapsdienst van aandeel, archivering on line en van opzoeking van documentatie betreffende het gebruik van materialen of software : handleiding, gebruiksaanwijzing, installatiegids, technisch handboek…
In geen enkel geval zal JeHandleiding verantwoordelijk zijn indien het document dat u zoekt niet beschikbaar is, onvolledig is, in een andere taal is dan de uwe of indien de benaming en de taal niet overeenstemmen. JeHandleiding, in het bijzonder, verzekert geen vertalingsdienst.

Klik op "De handleiding teleladen" indien u de formulering van dit contract aanvaardt. De telelading van de handleiding AEG-ELECTROLUX E1000-4-M R05 zal dan beginnen.

Een gebruiksaanwijzing opzoeken

 

Copyright © 2015 - JeHandleiding - Alle rechten voorbehouden
De aangehaalde merknamen behoren tot hun respectieve eigenaars toe.

flag