JeHandleiding biedt een gemeenschapsdienst van aandeel, archivering on line en van opzoeking van documentatie betreffende het gebruik van materialen of software : handleiding, gebruiksaanwijzing, installatiegids, technisch handboek… VERGEET NIET: ALTIJD DE HANDLEIDING LEZEN ALVORENS TE KOPEN! Welk reserveonderdeel zoekt u?
Indien de inhoud van dit document met de handleiding overeenstemt, met de gebruiksaanwijzing, met de instructielijst, de installatielijst, of gebruikerslijst, met de handboek, met de montageschema of met de gids die u zoekt, aarzel niet die te teleladen. JeHandleiding laat u toe gemakkelijk toegang te hebben tot de informaties over de gebruiksaanwijzing AEG-ELECTROLUX B8920-M. Wij hopen dat dit AEG-ELECTROLUX B8920-M handleiding nut zal zijn voor jou.
JeHandleiding laat toe de gebruiksaanwijzing AEG-ELECTROLUX B8920-M te teleladen.
Uitgebreide gebruiksaanwijzingen staan in de gebruikershandleiding.
[. . . ] COMPETENCE B8920
Multi-stoomgaar-onderbouwoven Gebruiksaanwijzing Montagevoorschriften
Geachte klant(e),
lees deze gebruiksaanwijzing a. u. b. Besteed speciaal aandacht aan het hoofdstuk "Veiligheidsaanwijzingen" op de eerstvolgende bladzijden. zodat u haar in de toekomst kunt raadplegen. Geef haar aan een eventuele volgende eigenaar van het apparaat door. [. . . ] Chroomstalen gaarhouders zijn zeer geschikt. Nivo Kies de nivo's met behulp van de volgende tabellen. Tel de nivo's van onder naar boven.
3
Algemene aanwijzingen Bij gaartijden van meer dan 30 minuten of tamelijk grote hoeveelheden eventueel water bijvullen. Bij Vital-stoomgaren en Pauze-stoomgaren het vetfilter uitnemen, omdat anders de gaartijd langer wordt. Als u gedurende langere tijd de waterschuifla niet heeft gebruikt, spoel de slangverbindingen en de verdamper grondig door (zie Hoofdstuk "Reiniging en Onderhoud").
33
Gebruiksaanwijzing
Aanwijzingen bij de tabel stoomgaren In de volgende tabellen ziet u voor een aantal gerechten de benodigde temperaturen, gaartijden en nivo's. De temperaturen en gaartijden zijn richtwaarden, die van de samenstelling en grootte van het voedsel, de de hoeveelheid en het bestek afhangen. Mocht u voor een bepaald recept geen concrete aanwijzingen vinden, kijk dan bij soortgelijk voedsel. De tabellen gelden, tenzij anders aangegeven, voor het plaatsen in de koude oven.
Vital-stoomgaren
De Vital-stoomgaren bereidingsmethode is geschikt voor alle levensmiddelen, zowel vers als diepvries. Groente, vlees, vis, deegwaren, rijst, mais, gries en eieren kunnen worden bereid, verwarmd, ontdooid, gepocheerd of geblancheerd. De volledige maaltijd kan in n keer en direct op het servies worden toebereid, onafhankelijk van de hoeveelheid en duur. De volgende tabel Vital-stoomgaren geeft aanwijzingen.
34
Gebruiksaanwijzing
Tabel Vital-stoomgaren
Vital-stoomgaren Soort voedsel Risotto Rijst Aardappels in de schil Zoute aardappels Zuurkool Ratatouille Brocolis Bloemkool, heel Tomaten, heel Rode bieten, heel Koolrabi / selderij / venkel, gesneden Zucchini, gesneden Wortels, gesneden Groente ontdooien en garen Bonen blancheren Groente blancheren Ham, 1000 g Kasselerrib 600-1000 g Romige kaas opwarmen in plakken van 1 cm Forellen 170-300 g Eieren, zachtgekookt Eieren, middelhard Eieren, hard Instelhoogten 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 Tijd in min. 25-30 35-40 35-45 35-40 50-60 25-30 30-35 35-40 15-20 60-70 35-40 20-25 30-35 30-35 20-22 12-15 50-75 45-55 20-25 15-25 8-10 10-12 15-20
35
Gebruiksaanwijzing
Vital-stoomgaren en Multi-hete lucht (Infrathermbraden) na elkaar
Met de combinatie van Vital-stoomgaren en Multi-hete lucht kunnen na elkaar en bij Vital-stoomgaren bij elkaar vlees, groente en anderszins in de oven worden gegaard zodat ze tegelijkertijd serveerklaar zijn. Het braadstuk met de functie Multi-hete lucht aanbraden. Reeds voorbereide groente en garnering op hittebestendig servies bij het braadstuk in de oven plaatsen. Functie Vital-stoomgaren starten en alles samen klaar garen.
3
Om de funktie Vital-stoomgaren te kunnen starten, moet de oven tot een temperatuur van ong. 85C afkoelen (zie temperatuurindicatie). Open de ovendeur voor snellere afkoeling.
Tabellen Vital-stoomgaren en Multi-hete lucht (Infrathermbraden) na elkaar
Vital-stoomgaren en Multi-hete lucht (Infrathermbraden) na elkaar Vlees en Vlees Functietoebeho- HoogteOven- Temp. tijd in schakeren tijd in instelling functie in C min. 180 50-60 30-35 1 3 1 3 1 3 1 4
soort voedsel
Runderbraadstuk 1 kg, Brocolis, polenta Varkensbraadstuk 1 kg, Aardappelen, groente, jus Kalfsbraadstuk 1 kg, Rijst, groente Kip 1 kg, Gebakken aardappelen, Gegratineerde tomaten
180
40-50
30-35
180
40-50
30-35 30 10
190
40-50
De binnentemperatuur van het vlees moet voor het omschakelen naar Vital-stoomgaren ongeveer 60-63C zijn.
36
Gebruiksaanwijzing
Pauze-stoomgaren
De bereidingswijze pauze-stoomgaren leent zich bijzonder voor het aanbraden van grote stukken vlees en voor het ontdooien en verwarmen van al gekruide en in porties verdeelde etenswaren.
Tabel pauze-stoomgaren
Garen op meerdere Instelhoogteen
Pauze-stoomgaren Soort voedsel Corrigeren van menu 6 borden 24 cm Varkensbraadstuk 1 kg, Runderbraadstuk 1 kg, Kalfsbraadstuk 1 kg, Romige kaas, jong 500 g Bokworst Knakworstjes Kasselerrib 600-1000 g Kip 1 kg, Eend 1, 5-2 kg Gans 3 kg Visfilets Aardappelen au gratin Prei-aardappel au gratin Pastaschotel Lasagne Van alles gemengd. Brood 500-1000 g Kadetjes 50-60 g Temperatuur in C 120 180 180 180 180 90 90 180 180 180 170 90 180 180 180 190-200 200-210 Tijd in min. 15-20 55-65 55-65 45-55 30-40 15-20 15-20 35-45 45-55 55-65 130-170 10-15 40-50 35-45 45-50 50-60 20-25 Nivo
1, 3 en 5 2 2 2 2 2 2 2 2 2 1 2 2 2 2 2 2
Snij hele braadstukkken voor het verwarmen open.
37
Gebruiksaanwijzing
Bakken
Voor bakken de ovenfuntie Multi-hete lucht , Pizzastand of Boven-/Onderverhitting gebruiken. Bakvormen Voor Boven-/Onderverhitting zijn vormen uit donker metaal en stapelvormen geschikt. Voor Multi-hete lucht zoals Voor Pizzastand zijn ook lichtgekleurde metaalvormen geschikt. [. . . ] Indien nodig het apparaat met de zekering uitschakelen.
67
Gebruiksaanwijzing
Technische gegevens
Binnenafmetingen oven
Hoogte x breedte x diepte Volume (nuttige inhoud) 31, 5 cm x 40, 8 cm x 40, 6 cm 52, 0 l
Doel, normen, richtlijnen
Dit apparaat voldoet aan de volgende normen: EN 60 335-1 en EN 60 335-2-6 m. b. t. de veiligheid van elektrische apparaten voor huishoudelijk gebruik en soortgelijke doeleinden en EN 60 350 resp. de gebruikseigenschappen van elektrische fornuizen, bakvormen, ovens en grills voor het huishouden. EN 55014-2 / VDE 0875 deel 14-2 EN 55014 / VDE 0875 deel 14 / 1999-10 EN 61000-3-2 / VDE 0838 deel 2 EN 61000-3-3 / VDE 0838 deel 3 m. b. t. [. . . ]
VOORWAARDEN VAN TELELADING VAN DE HANDLEIDING AEG-ELECTROLUX B8920-M
JeHandleiding biedt een gemeenschapsdienst van aandeel, archivering on line en van opzoeking van documentatie betreffende het gebruik van materialen of software : handleiding, gebruiksaanwijzing, installatiegids, technisch handboek… In geen enkel geval zal JeHandleiding verantwoordelijk zijn indien het document dat u zoekt niet beschikbaar is, onvolledig is, in een andere taal is dan de uwe of indien de benaming en de taal niet overeenstemmen. JeHandleiding, in het bijzonder, verzekert geen vertalingsdienst.
Klik op "De handleiding teleladen" indien u de formulering van dit contract aanvaardt. De telelading van de handleiding AEG-ELECTROLUX B8920-M zal dan beginnen.