Gebruiksaanwijzing AEG-ELECTROLUX B8920-1-A

JeHandleiding biedt een gemeenschapsdienst van aandeel, archivering on line en van opzoeking van documentatie betreffende het gebruik van materialen of software : handleiding, gebruiksaanwijzing, installatiegids, technisch handboek… VERGEET NIET: ALTIJD DE HANDLEIDING LEZEN ALVORENS TE KOPEN!
Welk reserveonderdeel zoekt u?

Indien de inhoud van dit document met de handleiding overeenstemt, met de gebruiksaanwijzing, met de instructielijst, de installatielijst, of gebruikerslijst, met de handboek, met de montageschema of met de gids die u zoekt, aarzel niet die te teleladen. JeHandleiding laat u toe gemakkelijk toegang te hebben tot de informaties over de gebruiksaanwijzing AEG-ELECTROLUX B8920-1-A. Wij hopen dat dit AEG-ELECTROLUX B8920-1-A handleiding nut zal zijn voor jou.

JeHandleiding laat toe de gebruiksaanwijzing AEG-ELECTROLUX B8920-1-A te teleladen.


Mode d'emploi AEG-ELECTROLUX B8920-1-A
Download

U mag de volgende handleidingen teleladen die in verband staan met dit product :

   AEG-ELECTROLUX B8920-1-A (2163 ko)

Handleiding samenvatting: gebruikershandleiding AEG-ELECTROLUX B8920-1-A

Uitgebreide gebruiksaanwijzingen staan in de gebruikershandleiding.

[. . . ] COMPETENCE B8920-1 Multi-stoomgaar-onderbouwoven Montage- en gebruiksaanwijzing Geachte klant, Lees deze informatie aandachtig door. Let vooral op hoofdstuk "Veiligheid" op de eerste pagina's. Bewaar dit boekje goed zodat u nog eens iets kunt nalezen. Geef het boekje door aan een eventuele volgende eigenaar van het apparaat. 1 3 2 In de tekst worden de volgende symbolen gebruikt: Aanwijzingen m. b. t. [. . . ] · Als u voor de eerste keer gaat bakken, raden wij aan de laagste temperatuurwaarde in te stellen en pas als het nodig is een hogere temperatuur te kiezen (bijvoorbeeld wanneer het gebak niet bruin genoeg is of wanneer de baktijd te lang is). · Als u geen concrete aanwijzingen kunt vinden voor uw eigen recept, kijkt u dan bij een soortgelijk gebak. · Bij het op meerdere niveaus bakken van gebak op bakplaten of in vormen kan de baktijd 10-15 minuten langer zijn. · Bereid vochtig gebak, zoals bijvoorbeeld pizza's en vruchtengebak, op één niveau. · Als het gebak niet overal even hoog is, wordt het gebak in het begin van het bakproces niet overal even bruin. Verander in dit geval de temperatuurinstelling niet. In de loop van het bakproces wordt het gebak overal even bruin. Bij langere baktijden kunt u de oven ca. 10 minuten voor het einde van de baktijd uitschakelen en gebruik maken van de restwarmte. Tenzij anders aangegeven, gelden de waarden in de tabellen voor het plaatsen van een gerecht in de koude oven. 2 40 Baktabel Bakken op één inzetniveau Multi-hetelucht Soort gebak Inzetniveau Temperatuur ºC Boven-/onderwarmte Inzetniveau Temperatuur ºC Tijd voor beide functies uren: min. Gebak in vormen Tulband Zandgebak/ driekoningenkoek Biscuittaart Taartbodem van zandtaartdeeg Taartbodem van roerdeeg Dichte appeltaart Hartige taart (bijvoorbeeld Quiche Lorraine) Kwarktaart Gebak op de bakplaat Gistbroodje/-krans Kerststol Brood (roggebrood) eerst dan Roomsoezen/ éclairs2) Biscuitrol Kruimeltaart, droog3) Boter-/suikertaart Vruchtentaart (op gistdeeg/roerdeeg) 3 3 1 160-170 160-170 1) 1 1 1 3 3 1 1 1 150-170 140-160 140-160 170-180 150-170 150-170 160-180 140 -160 1 1 2 2 2 1 1 1 160-180 150-170 160-180 190-2101) 170-190 170-190 190-210 170-190 0:50-1:10 1:10-1:30 0:25-0:40 0:10-0:25 0:20-0:25 0:50-1:00 0:30-1:10 1:00-1:30 3 3 2 170-190 160-180 2301) 160 190-210 180-2001) 170-190 190-2101) 170-190 1) 0:30-0:40 0:40-1:00 0:20 0:30-1:00 0:25-0:40 0:10-0:20 0:20-0:40 0:15-0:30 0:25-0:50 180-2001) 140-160 160-1701) 150-1701 150-160 160-1701) 140-160 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 41 Multi-hetelucht Soort gebak Inzetniveau Temperatuur ºC Boven-/onderwarmte Inzetniveau Temperatuur ºC Tijd voor beide functies uren: min. 0:40-1:20 Vruchtentaart op zandtaartdeeg2) Plaatkoek met delicaat beleg (bijv. kwark, slagroom, enz. ) Pizza (met veel beleg)2) Pizza (rond bakblik) Turks brood, pittabrood Zwitsers fruitpuddinkje Koekjes Koekjes van zandtaartdeeg3) Sprits3) Koekjes van roerdeeg3) Schuimpjes Bitterkoekjes Gistkoekjes Bladerdeegkoekjes Broodjes Gratineren Toast , , Hawaii" 3 150- 170 3 170-190 - - 3 170-190 0:40-1:20 1 1 1 180-200 2301) 180-200 1 1 2 1 190-2101) 2301) 2301) 210-230 0:30-1:00 0:10-0:25 0:15-0:25 0:35-0:50 3 3 3 3 3 3 3 3 150-160 140-150 150-160 80-100 100-120 150-160 170-180 1) 3 3 3 3 3 3 3 3 170-1901) 160-180 170-190 100-120 120-140 170-190 190-210 1) 0:06-0:20 0:10-0:40 0:15-0:20 2:00-2:30 0:30-0:60 0:20-0:40 0:20-0:30 0:20-0:35 170-1901) 180-2201) 2301) 3 200-220 3 0:14-0:16 1) Oven voorverwarmen. De vetgedrukte gegevens tonen u de gunstigste ovenfunctie resp. temperatuur. 42 Bakken op verschillende inzetniveaus Multi-hetelucht Soort gebak Inzetniveau van onderen 2 niveaus gebak op de bakplaat soezen kruimeltaart droog koekjes koekjes van zandtaartdeeg sprits koekjes van roerdeeg schuimpjes bitterkoekjes gistkoekjes bladerdeegkoekjes broodjes 1) Oven voorverwarmen 3 niveaus Temperatuur ºC Tijd uren: min. 1/4 1/4 - 160-1801 140-160 0:35-0:60 0:30-0:60 1/4 1/4 1/4 1/4 1/4 1/4 1/4 1/4 1/3/5 1/3/5 - 150-160 140-150 160-170 80-100 100-120 160-170 170-180 1 1 0:15-0:35 0:20-0:60 0:25-0:40 2:10-2:50 0:40-1:20 0:30-0:60 0:30-0:50 0:30-0:55 180-190 43 Pizzastand De opgegeven baktijden zijn richtwaarden. Pizzastand Soort gebak Temperatuur in °C Inzetniveau Baktijd in minuten Zandtaartdeeg Dichte vruchtentaart Kwarktaart op bakplaat Bessentaart, Bodem voorbakken Bessentaart afbakken Bladerdeeg Franse appeltaart Gistdeeg Kwarktaart Pizza Koekjes Notenkoekjes Gekneed deeg Spinazietaart Brood en broodjes Turks brood 200-220* 2 21 190-200 2 30-35 160-170 1 25 150-160 220* 2 1 35-45 15-20 160-170* 2 40-45 150-160 150-160 160-170* 150-160 2 2 2 2 45-60 45-55 15 30 Soufflés en gegratineerde gerechten Schotel van pasta en prei * Oven voorverwarmen. 180-200 1 37 44 Diepvriesgerechten Soort gebak Temperatuur in °C volgens de aanwijzingen van de fabrikant op de verpakking Pizzastand Inzetniveau Op het grilrooster leggen, bakplaat eronder schuiven (inzetniveau volgens de aanwijzingen van de fabrikant op de verpakking) Baktijd in minuten volgens de aanwijzingen van de fabrikant op de verpakking Diepvries-pizza Volg de aanwijzingen van de fabrikant ook voor alle andere diepvriesproducten. Tabel ovenschotels en gratineren Boven- en onderwarmte Inzetniveau van onderen pastaschotel lasagne gegratineerde groente* gegratineerd stokbrood* zoete ovenschotel visschotel gevulde groente 1 1 1 1 1 1 1 Temperatuur °C 180-200 180-200 200-220 200-220 180-200 180-200 180-200 Infratherm-braden Inzetniveau van onderen 1 1 1 1 1 1 Temperatuur °C 160-170 160-170 160-170 160-170 160-170 160-170 Tijd uren: min. 0:45-1:00 0:25-0:40 0:15-0:30 0:15-0:30 0:40-0:60 0:30-1:00 0:30-1:00 * oven voorverwarmen De vetgedrukte waarden geven de gunstigste ovenfunctie aan. 45 Tabel diepgevroren kant-en-klare gerechten Gerecht Inzetniveau van onderen 3 Ovenfunctie boven- en onderwarmte infratherm-braden boven- en onderwarmte boven- en onderwarmte Temperatuur Tijd diepvries-pizza patates frites* (300-600 g) baguettes volgens de aan- volgens de aanwijzingen van wijzingen van de de fabrikant fabrikant 200-220 °C 15-25 min. 3 3 volgens de aan- volgens de aanwijzingen van wijzingen van de de fabrikant fabrikant volgens de aan- volgens de aanwijzingen van wijzingen van de de fabrikant fabrikant vruchtengebak 3 * opmerking: patates frites tussendoor 2-3 x omkeren. 46 Tips voor het bakken Bakresultaat Het gebak is aan de onderkant te licht Het gebak zakt in elkaar (wordt klef, sponzig, waterstrepen) Mogelijke oorzaak Verkeerde inzethoogte Te hoge baktemperatuur Oplossing Gebak lager inzetten Baktemperatuur wat lager instellen Te korte baktijd Baktijd verlengen Baktijden kunnen niet door een hogere baktemperatuur worden verkort Gebruik de volgende keer minder vloeistof Let op de kneedtijden, vooral bij het gebruik van keukenmachines Baktemperatuur volgende keer wat hoger instellen Baktijd verkorten Te veel vloeistof in het deeg Het gebak is te droog Te lage baktemperatuur Te lange baktijd Het gebak wordt ongelijkmatig bruin Te hoge baktemperatuur en te Baktemperatuur wat lager korte baktijd instellen en baktijd verlengen Het deeg is ongelijkmatig ver- Deeg gelijkmatig op de bakdeeld plaat verdelen Het vetfilter is ingezet Vetfilter uitnemen Baktemperatuur volgende keer wat hoger instellen Vetfilter uitnemen Te lange baktijd Te lage temperatuur Het vetfilter is ingezet 47 Braden Gebruik voor het braden de ovenfunctie infratherm-braden of boven-/ onderwarmte. Servies · Voor het braden is elk soort hittebestendig servies geschikt (Volg de aanwijzingen van de fabrikant op!). · Bij servies met kunststof handvatten moet men erop letten dat deze hittebestendig zijn (Volg de aanwijzingen van de fabrikant op!). · Grote stukken vlees kunt u direct in de braadslede of op het rooster met daaronder de braadslede braden (bijv. kalkoen, gans, 3-4 kippen, 3-4 varkensschenkels) · Wij bevelen aan om alle magere vleessoorten in de braadpan met deksel te braden (bijv. kalfsvlees, gemarineerd vlees, runder smoorvlees, diepgevroren vlees). Op deze manier blijft het vlees sappiger. · Alle vleessoorten die een knapperig korstje moeten krijgen, kunnen in de braadpan zonder deksel worden bereid (bijv. [. . . ] · EN 55014-2 / VDE 0875 deel 14-2 · EN 55014 / VDE 0875 deel 14/1999-10 · EN 61000-3-2 / VDE 0838 deel 2 · EN 61000-3-3 / VDE 0838 deel 3 m. b. t. de fundamentele beschermingseisen voor elektromagnetische compatibiliteit (EMC). 5 Dit apparaat voldoet aan de volgende EU-richtlijnen: · 73/23/EG van 19. 02. 1973 (laagspanningsrichtlijn) · 89/336/EG van 03. 05. 1989 (EMC-richtlijn incl. wijzigingsrichtlijn 92/ 31/EG). 78 Montageaanwijzing 1 Attentie: Montage en aansluiting van het nieuwe apparaat mogen alleen door een erkend installateur uitgevoerd worden. Volg deze aanwijzing op, omdat anders bij eventuele schade de garantie vervalt. 1 Veiligheidsaanwijzingen voor de installateur · In de elektrische installatie moet een inrichting zzijn aangebracht die het mogelijk maakt om met een contactopening van min. [. . . ]

VOORWAARDEN VAN TELELADING VAN DE HANDLEIDING AEG-ELECTROLUX B8920-1-A

JeHandleiding biedt een gemeenschapsdienst van aandeel, archivering on line en van opzoeking van documentatie betreffende het gebruik van materialen of software : handleiding, gebruiksaanwijzing, installatiegids, technisch handboek…
In geen enkel geval zal JeHandleiding verantwoordelijk zijn indien het document dat u zoekt niet beschikbaar is, onvolledig is, in een andere taal is dan de uwe of indien de benaming en de taal niet overeenstemmen. JeHandleiding, in het bijzonder, verzekert geen vertalingsdienst.

Klik op "De handleiding teleladen" indien u de formulering van dit contract aanvaardt. De telelading van de handleiding AEG-ELECTROLUX B8920-1-A zal dan beginnen.

Een gebruiksaanwijzing opzoeken

 

Copyright © 2015 - JeHandleiding - Alle rechten voorbehouden
De aangehaalde merknamen behoren tot hun respectieve eigenaars toe.

flag