Gebruiksaanwijzing AEG-ELECTROLUX B5745-5-M

JeHandleiding biedt een gemeenschapsdienst van aandeel, archivering on line en van opzoeking van documentatie betreffende het gebruik van materialen of software : handleiding, gebruiksaanwijzing, installatiegids, technisch handboek… VERGEET NIET: ALTIJD DE HANDLEIDING LEZEN ALVORENS TE KOPEN!

Gesponsorde links

Indien de inhoud van dit document met de handleiding overeenstemt, met de gebruiksaanwijzing, met de instructielijst, de installatielijst, of gebruikerslijst, met de handboek, met de montageschema of met de gids die u zoekt, aarzel niet die te teleladen. YYY laat u toe gemakkelijk toegang te hebben tot de informaties over de gebruiksaanwijzing AEG-ELECTROLUX B5745-5-M. Wij hopen dat dit AEG-ELECTROLUX B5745-5-M handleiding nut zal zijn voor jou.

JeHandleiding laat toe de gebruiksaanwijzing AEG-ELECTROLUX B5745-5-M te teleladen.


AEG-ELECTROLUX B5745-5-M : De integrale gebruiksaanwijzing teleladen (1146 Ko)

U mag de volgende handleidingen teleladen die in verband staan met dit product :

   AEG-ELECTROLUX B5745-5-M (1147 ko)

Handleiding samenvatting: gebruikershandleiding AEG-ELECTROLUX B5745-5-M

Uitgebreide gebruiksaanwijzingen staan in de gebruikershandleiding.

[. . . ] B5745-5 Gebruiksaanwijzing Elektrisch inbouwfornuis 2 Inhoud Wij danken u voor uw keuze voor een van onze producten van hoogwaardige kwaliteit. Lees deze gebruiksaanwijzing alstublieft zorgvuldig door, zo kunt u zeker zijn van optimale en professionele prestaties van uw apparaat. De handleiding zal u in staat stellen om alle processen perfect en op de meest efficiënte wijze te laten verlopen. Wij adviseren u deze handleiding op een veilige plaats te bewaren, dan kunt u hem te allen tijde raadplegen. [. . . ] Bij diepgevroren gerechten kunnen de geplaatste bakplaten tijdens het gaarproces kromtrekken. Dit wordt veroorzaakt door het grote temperatuurverschil tussen het diepgevroren gerecht en de oventemperatuur. Als de bakplaten zijn afgekoeld trekken ze weer recht. Toepassingen, tabellen en tips 23 2 Aanwijzingen bij de baktabellen In de tabellen vindt u een keuze aan gerechten met de bijbehorende temperatuurvoorschriften, bereidingstijden en inschuifniveaus. · De temperaturen en baktijden zijn richtwaarden, aangezien deze waarden afhankelijk zijn van de samenstelling van het deeg, de hoeveelheid en de bakvorm. · We adviseren u om bij de eerste keer de lage termperatuurwaarde in te stellen en pas indien nodig, bijv. wanneer het gebak bruiner moet worden of de baktijd te lang duurt, een hogere temperatuur te kiezen. · Als u voor uw eigen recept geen concrete gegevens vindt, oriënteer u dan op een soortgelijk gebak. · Bij het op meerdere niveaus bakken van gebak op bakplaten of in vormen kan de baktijd 10-15 minuten langer zijn. · Als het gebak niet overal even hoog is, wordt het gebak aan het begin van het bakproces niet overal even bruin. · Uw nieuwe oven kan een ander bak-/braadgedrag hebben dan de oven die u eerst had. Pas daarom de instellingen (temperatuur, gaartijden) en de inzetniveaus waaraan u was gewend aan aan de aanbevelingen in de volgende tabellen. 10 minuten voor het einde van de baktijd uitschakelen, om gebruik te kunnen maken van de nawarmte. Tenzij anders aangegeven gelden de tabellen voor het plaatsen van een gerecht in een koude oven. Baktabel Bakken op één inzetniveau Soort gebak Gebak in vormen Tulband Zandgebak/koningstaart Biscuittaart Biscuittaart Taartbodem van zandtaartdeeg Taartbodem van roerdeeg Dichte appeltaart Appeltaart (2vormen Ø20cm, diagonaal geplaatst) Appeltaart (2vormen Ø20cm, diagonaal geplaatst) Hartige taart (bijv. quiche lorraine) Kwarktaart Hete luchtmet ring Hete luchtmet ring Hete luchtmet ring Conventioneel Hete luchtmet ring Hete luchtmet ring Conventioneel Hete luchtmet ring Conventioneel Hete luchtmet ring Conventioneel 1 1 1 1 3 3 1 1 1 1 1 150-160 140-160 140 160 170-1801) 150-170 170-190 160 180 160-180 170-190 0:50-1:10 1:10-1:30 0:25-0:40 0:25-0:40 0:10-0:25 0:20-0:25 0:50-1:00 1:10-1:30 1:10-1:30 0:30-1:10 1:00-1:30 Ovenfunctie Inzetniveau Temperatuur °C Tijd uur: min. 24 Toepassingen, tabellen en tips Soort gebak Gebak op het bakblik Gistbroodje/-krans Kerststol Brood (roggebrood) -eerst -dan Roomsoezen/tompoezen Biscuitrol Kruimelgebak droog Boter-/suikerkoek Vruchtentaart (op gistdeeg/roerdeeg)2) Vruchtentaart (op gistdeeg/roerdeeg)2) Vruchtentaart op zandtaartdeeg Plaatkoek met kwetsbaar beleg (bijv. kwark, room, honing) Pizza (met veel beleg)2) Pizza (dun) Turks brood Zwitsers fruitpuddinkje Koekjes Koekjes van zandtaartdeeg Sprits Sprits Koekjes van roerdeeg Schuimgebak, baiser Bitterkoekjes Koekjes van gistdeeg Koekjes van bladerdeeg Broodjes Broodjes Kleine cakejes (20stuks/blik) Kleine cakejes (20stuks/blik) Ovenfunctie Inzetniveau 3 3 1 3 3 3 3 3 3 3 3 1 1 1 1 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 Temperatuur °C 170-190 160-1801) 2301) 160-180 160-1701) 180-2001) 150-160 190-2101) 150 170 160-170 160-1801) 180-2001) 200-2201) 200-220 180-200 150-160 140 160 1) Tijd uur: min. 0:30-0:40 0:40-1:00 0:25 0:30-1:00 0:15-0:30 0:10-0:20 0:20-0:40 0:15-0:30 0:35-0:50 0:35-0:50 0:40-1:20 0:40-1:20 0:30-1:00 0:10-0:25 0:08-0:15 0:35-0:50 0:06-0:20 0:20-0:30 0:20-0:30 0:15-0:20 2:00-2:30 0:30-0:60 0:20-0:40 0:20-0:30 0:20-0:35 0:20-0:35 0:20-0:30 0:20-0:30 Conventioneel Conventioneel Conventioneel Conventioneel Conventioneel Hete luchtmet ring Conventioneel Hete luchtmet ring Conventioneel Hete luchtmet ring Conventioneel Hete luchtmet ring Hete luchtmet ring Hete luchtmet ring Hete luchtmet ring Hete luchtmet ring Hete luchtmet ring Conventioneel Hete luchtmet ring Hete luchtmet ring Hete luchtmet ring Hete luchtmet ring Hete luchtmet ring Hete luchtmet ring Conventioneel Hete luchtmet ring Conventioneel 150-160 80-100 100-120 150-160 170-180 1601) 180 170 1) 1) 1401) 1) 1) Oven voorverwarmen 2) Opvangplaat of braadslede gebruiken Toepassingen, tabellen en tips 25 Bakken op meerdere niveaus Hetelucht met Hete luchtmet ring ring Soort gebak Niveau van onderen 2 niveaus Gebak op de bakplaat Roomsoezen/tompoezen Droog kruimelgebak Koekjes Koekjes van zandtaartdeeg Sprits Koekjes van roerdeeg Schuimgebak, baiser Bitterkoekjes Met gist gebakken koekjes Koekjes van bladerdeeg Broodjes Kleine cakejes (20stuks/blik) 1) Oven voorverwarmen 1/3 1/3 1/3 1/3 1/3 1/3 1/3 1/4 1/4 1/3/5 1/3/5 --------------150-160 140 160-170 80-100 100-120 160-170 170-1801) 160 1401) 0:15-0:35 0:20-0:60 0:25-0:40 2:10-2:50 0:40-1:20 0:30-0:60 0:30-0:50 0:30-0:45 0:25-0:40 1/4 1/3 ----160-1801)) 140-160 0:35-0:60 0:30-0:60 3 niveaus Temperatuur ºC Tijd uur: min. Baktips Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing Gebak lager inschuiven Baktemperatuur iets lager instellen Baktijd verlengen Baktijden kunnen niet worden verkort door een hogere baktemperatuur Gebruik minder vloeistof Let op de kneedtijden, in het bijzonder bij het gebruik van keukenmachines Baktemperatuur hoger instellen Baktijd verkorten De onderkant van het ge- Verkeerde inschuifhoogte bak is te licht van kleur Het gebak zakt in (wordt klef, papperig, vochtig) Te hoge baktemperatuur Te korte baktijd Te veel vocht in het deeg Gebak is te droog Te lage baktemperatuur Te lange baktijd 26 Toepassingen, tabellen en tips Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing Baktemperatuur lager instellen en baktijd verlengen Het deeg gelijkmatig over de bakplaat verdelen Vetfilter verwijderen Baktemperatuur iets hoger instellen Vetfilter verwijderen Gebak wordt ongelijkma- Te hoge baktemperatuur en te tig bruin korte baktijd Het deeg is ongelijkmatig verdeeld Vetfilter is geplaatst Gebak wordt niet gaar binnen de aangegeven baktijd Te lage temperatuur Vetfilter is geplaatst Tabel Pizza hetelucht Soort gebak Pizza (dun) Pizza (met veel beleg) Swabische pizza Spinazietaart Quiche Lorraine Kwarktaart, rond Kwarktaart op bakplaat Appeltaart, dicht Groentetaart Turks brood Bladerdeegtaart Flammekuchen (brood) Piroggen (gevulde broodjes) 1) Oven voorverwarmen Inzetniveau 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Temperatuur °C 180 - 2001) 180 - 200 180 - 200 160 -180 170 - 190 140 - 160 140 - 160 150 - 170 160 - 180 250 - 2701) 160 - 1801) 250 - 2701) 180 - 2001) Tijd uur: min. 20 - 30 20 - 30 45 - 60 45 - 60 40 - 50 60 - 90 50 - 60 50 - 70 50 - 60 10 - 20 40 - 50 12 - 20 15 - 25 Tabel voor ovenschotels en gegratineerde gerechten Gerecht Pastaschotel Lasagne Gegratineerde groente1) Gegratineerd stokbrood1) Zoete ovenschotels Ovenfunctie Conventioneel Conventioneel Infratherm Infratherm Conventioneel Inzetniveau 1 1 1 1 1 Temperatuur °C 180-200 180-200 160-170 160-170 180-200 Tijd uur: min. 0:45-1:00 0:25-0:40 0:15-0:30 0:15-0:30 0:40-0:60 Toepassingen, tabellen en tips 27 Gerecht Visschotels Gevulde groente 1) Oven voorverwarmen Ovenfunctie Conventioneel Infratherm Inzetniveau 1 1 Temperatuur °C 180-200 160-170 Tijd uur: min. 0:30-1:00 0:30-1:00 Tabel diepgevroren kant-en-klare gerechten Gerecht Diepvriespizza Patates frites1) (300-600 g) Stokbrood Ovenfunctie Conventioneel Inzetniveau 3 Temperatuur °C Tijd volgens aanwijvolgens aanwijzingen van de fa- zingen van de fabrikant brikant 200-220 volgens aanwijzingen van de fabrikant Infratherm 3 Conventioneel 3 volgens aanwijvolgens aanwijzingen van de fa- zingen van de fabrikant brikant volgens aanwijvolgens aanwijzingen van de fa- zingen van de fabrikant brikant Vruchtentaart Conventioneel 3 1) Opmerking: patates frites tussendoor 2 tot 3 keer keren Braden Ovenfunctie: Conventioneel of Infratherm Braadservies · Voor het braden is elk hittebestendig servies geschikt (zie opgave fabrikant!). · Wij adviseren alle magere vleessoorten in een braadpan met deksel te braden. · Alle vleessoorten die een korstje moeten krijgen, kunt u in een braadpan zonder deksel braden. 3 Aanwijzingen bij de braadtabel De gegevens in de volgende tabel dienen slechts als richtlijn. · Wij adviseren vlees en vis pas vanaf 1 kg in de ovente braden. [. . . ] Daarna zorgvuldig afdrogen. 36 Reiniging en onderhoud 3 Ovendeurruiten reinigen. Deurruiten schuin van boven in het deurprofiel aan de onderkant van dedeur invoeren en laten zakken. Bekleding aan de zijkant van de deurlijst zo plaatsen, dat beide ventilatiesleuven naar de deurgreep wijzen. Deurafdekking(B) links en rechts vastpakken, tegen de binnenkant van de deurrand plaatsen en deurafdekking(B) op de bovenkant van de deur vastdrukken. 3 Aan de open zijde van de deurafdekking (B) bevindt zich een geleiderail (C). [. . . ]

VOORWAARDEN VAN TELELADING VAN DE HANDLEIDING AEG-ELECTROLUX B5745-5-M

JeHandleiding biedt een gemeenschapsdienst van aandeel, archivering on line en van opzoeking van documentatie betreffende het gebruik van materialen of software : handleiding, gebruiksaanwijzing, installatiegids, technisch handboek…
In geen enkel geval zal JeHandleiding verantwoordelijk zijn indien het document dat u zoekt niet beschikbaar is, onvolledig is, in een andere taal is dan de uwe of indien de benaming en de taal niet overeenstemmen. JeHandleiding, in het bijzonder, verzekert geen vertalingsdienst.

Klik op "De handleiding teleladen" indien u de formulering van dit contract aanvaardt. De telelading van de handleiding AEG-ELECTROLUX B5745-5-M zal dan beginnen.

Een gebruiksaanwijzing opzoeken

 

Copyright © 2015 - JeHandleiding - Alle rechten voorbehouden
De aangehaalde merknamen behoren tot hun respectieve eigenaars toe.

flag