Gebruiksaanwijzing AEG-ELECTROLUX B4101-4-A EURO

JeHandleiding biedt een gemeenschapsdienst van aandeel, archivering on line en van opzoeking van documentatie betreffende het gebruik van materialen of software : handleiding, gebruiksaanwijzing, installatiegids, technisch handboek… VERGEET NIET: ALTIJD DE HANDLEIDING LEZEN ALVORENS TE KOPEN!

Gesponsorde links

Indien de inhoud van dit document met de handleiding overeenstemt, met de gebruiksaanwijzing, met de instructielijst, de installatielijst, of gebruikerslijst, met de handboek, met de montageschema of met de gids die u zoekt, aarzel niet die te teleladen. YYY laat u toe gemakkelijk toegang te hebben tot de informaties over de gebruiksaanwijzing AEG-ELECTROLUX B4101-4-A EURO. Wij hopen dat dit AEG-ELECTROLUX B4101-4-A EURO handleiding nut zal zijn voor jou.

JeHandleiding laat toe de gebruiksaanwijzing AEG-ELECTROLUX B4101-4-A EURO te teleladen.


AEG-ELECTROLUX B4101-4-A EURO : De integrale gebruiksaanwijzing teleladen (590 Ko)

Handleiding samenvatting: gebruikershandleiding AEG-ELECTROLUX B4101-4-A EURO

Uitgebreide gebruiksaanwijzingen staan in de gebruikershandleiding.

[. . . ] COMPETENCE B4101-4 Elektrische inbouwoven Gebruiksaanwijzing Geachte klant, Lees deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig door en bewaar de gebruiksaanwijzing zodat deze later kan worden geraadpleegd. Geef deze gebruiksaanwijzing door aan een eventuele volgende eigenaar van het apparaat. 1 3 2 De volgende symbolen worden in de tekst gebruikt: Veiligheidsvoorschriften Waarschuwing!Aanwijzingen en praktische tips Milieu-informatie 2 Inhoud Gebruiksaanwijzing . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12 12 13 14 15 16 17 22 22 24 28 28 29 30 32 32 33 33 34 3 Reiniging en onderhoud . [. . . ] · U kunt met Boven- en onderwarmte of Hetelucht ook twee vormen tegelijk naast elkaar op het rooster bakken. Bij diepgevroren gerechten kunnen de geplaatste bakplaten tijdens het gaarproces kromtrekken. Dit wordt veroorzaakt door het grote temperatuurverschil tussen het diepgevroren gerecht en de oventemperatuur. Aanwijzigen bij de baktabellen In de tabellen vindt u een keuze aan gerechten met de bijbehorende temperatuurvoorschriften, baktijden en inzetniveaus. De waarden zijn namelijk afhankelijk van de samenstelling van het deeg, de hoeveelheid en de bakvorm. · Als u voor de eerste keer gaat bakken, raden wij aan de laagste temperatuurwaarde in te stellen en pas als het nodig is een hogere temperatuur te kiezen (bijvoorbeeld wanneer het gebak niet bruin genoeg is of wanneer de baktijd te lang is). · Als u geen concrete aanwijzingen kunt vinden voor uw eigen recept, kijkt u dan bij een soortgelijk gebak. · Bij het bakken van gebak op bakplaten of in vormen op meerdere niveaus kan de baktijd zo'n 10-15 minuten langer zijn. · Bereid vochtig gebak, zoals bijvoorbeeld pizza's en vruchtengebak, op één niveau. · Als het gebak niet overal even hoog is, wordt het in het begin van het bakproces niet overal even bruin. 10 minuten voor het einde van de baktijd uitschakelen, om te profiteren van de restwarmte. Tenzij anders aangegeven, gelden de waarden in de tabellen voor het plaatsen van een gerecht in de koude oven. 2 23 Baktabel Soort gebak Gebak in vormen Tulband Zandgebak/ driekoningenkoek Biscuittaart Taartbodem van zandtaartdeeg Taartbodem van roerdeeg Dichte appeltaart Appeltaart (2vormen Ø20cm, diagonaal geplaatst) Appeltaart (2vormen Ø20cm, diagonaal geplaatst) Hartige taart (bijv. quiche lorraine) Kwarktaart Gebak op de bakplaat Gistbroodje/-krans Kerststol Brood (roggebrood) -eerst -dan Roomsoezen/tompoezen Biscuitrol Kruimelgebak droog Boter-/suikerkoek Boven- en onderwarmte Boven- en onderwarmte Boven- en onderwarmte Hetelucht Boven- en onderwarmte Hetelucht Boven- en onderwarmte 3 3 2 170-190 160-1801) 0:30-0:40 0:40-1:00 Hetelucht Hetelucht Hetelucht Boven- en onderwarmte Hetelucht Boven- en onderwarmte Boven- en onderwarmte Hetelucht 1 1 1 3 3 1 1 150-160 140-160 140-160 180-200 150-170 170-190 180-200 0:50-1:10 1:10-1:30 0:25-0:40 0:10-0:25 0:20-0:25 0:50-1:00 0:20-0:30 Ovenfunctie Inzetniveau Temperatuur °C Tijd uur: min. 1 170-190 1:05-1:20 Boven- en onderwarmte Boven- en onderwarmte 1 1 180-200 170-190 0:30-1:10 1:00-1:30 2501) 160-180 160-1701) 180-2001) 150-160 190-2101) 0:20 0:30-1:00 0:15-0:30 0:10-0:20 0:20-0:40 0:15-0:30 3 3 3 3 24 Soort gebak Vruchtentaart (op gistdeeg/roerdeeg)2) Vruchtentaart op zandtaartdeeg Plaatkoek met kwetsbare garnering (bijv. kwark, room, puddingvulling) Pizza (met veel beleg)2 Pizza (dun) Turks brood Zwitsers fruitpuddinkje Koekjes Koekjes van zandtaartdeeg3) Sprits3) Koekjes van roerdeeg Schuimgebak, baiser Bitterkoekjes Met gist gebakken koekjes Koekjes van bladerdeeg Broodjes Kleine cakejes (20stuks/ blik) 3) Ovenfunctie Hetelucht Boven- en onderwarmte Boven- en onderwarmte Boven- en onderwarmte Boven- en onderwarmte Boven- en onderwarmte Boven- en onderwarmte Inzetniveau 3 3 3 Temperatuur °C 150-160 170-190 160-180 Tijd uur: min. 0:25-0:50 0:40-1:20 0:40-1:20 1 1 1 1 190-2101) 230-2501) 250-270 200-220 0:30-1:00 0:10-0:25 0:08-0:15 0:35-0:50 Hetelucht Hetelucht Hetelucht Hetelucht Hetelucht Hetelucht Hetelucht Hetelucht Boven- en onderwarmte 3 3 3 3 3 3 3 3 3 150-160 140-150 150-160 80-100 100-120 150-160 170-1801) 170-190 170-190 1) 1) 0:06-0:20 0:10-0:40 0:15-0:20 2:00-2:30 0:30-0:60 0:20-0:40 0:20-0:30 0:20-0:35 0:20-0:30 1) Oven voorverwarmen 2) Universele bakplaat resp. braadslede gebruiken 3) Bakken op 2 niveaus is mogelijk 25 Bakken op meerdere niveaus Hetelucht Soort gebak Multi Hetelucht Temperatuur ºC Niveau van onderen 2 niveaus 3 niveaus Tijd uur: min. Gebak op de bakplaat Roomsoezen/tompoezen Droog kruimelgebak Koekjes Koekjes van zandtaartdeeg Sprits Koekjes van roerdeeg Schuimgebak, baiser Bitterkoekjes Met gist gebakken koekjes Koekjes van bladerdeeg Broodjes Kleine cakejes (20stuks/blik) 1) Oven voorverwarmen 1/3 1/3 1/3 1/3 1/3 1/3 1/3 1/4 1/4 1/3/5 1/3/5 --------------150-160 140-150 160-170 80-100 100-120 160-170 170-180 1) 1) 1) 1/4 1/3 ----- 160-1801)) 140-160 0:35-0:60 0:30-0:60 0:15-0:35 0:20-0:60 0:25-0:40 2:10-2:50 0:40-1:20 0:30-0:60 0:30-0:50 0:30-0:55 0:25-0:35 180-190 140-160 26 Baktips Bakresultaat De onderkant van het gebak is te licht van kleur Het gebak zakt in (wordt klef, papperig, vochtig) Mogelijke oorzaak Verkeerde inschuifhoogte Oplossing Gebak lager inschuiven Te hoge baktemperatuur Te korte baktijd Baktemperatuur iets lager instellen Baktijd verlengen Baktijden kunnen niet worden verkort door een hogere baktemperatuur Gebruik minder vloeistof Let op de kneedtijden, in het bijzonder bij het gebruik van keukenmachines Baktemperatuur hoger instellen Baktijd verkorten Te veel vocht in het deeg Gebak is te droog Te lage baktemperatuur Te lange baktijd Gebak wordt ongelijk- Te hoge baktemperatuur en te Baktemperatuur lager instelmatig bruin korte baktijd len en baktijd verlengen Het deeg is ongelijkmatig ver- Het deeg gelijkmatig over de deeld bakplaat verdelen Vetfilter is geplaatst Gebak wordt niet gaar Te lage temperatuur binnen de aangegeven baktijd Vetfilter is geplaatst Vetfilter verwijderen Baktemperatuur iets hoger instellen Vetfilter verwijderen 27 Tabel voor ovenschotels en gegratineerde gerechten Gerecht Ovenfunctie Boven- en onderwarmte Boven- en onderwarmte Infratherm 1) Inzetniveau 1 1 1 1 1 1 1 Temperatuur °C 180-200 180-200 160-170 160-170 180-200 180-200 160-170 Tijd uur: min. 0:45-1:00 0:25-0:40 0:15-0:30 0:15-0:30 0:40-0:60 0:30-1:00 0:30-1:00 Pastaschotel Lasagne Gegratineerde groente1) Gegratineerd stokbrood Zoete ovenschotels Visschotels Gevulde groente 1) Oven voorverwarmen Infratherm Boven- en onderwarmte Boven- en onderwarmte Infratherm Tabel diepgevroren kant-en-klare gerechten Gerecht Ovenfunctie Boven- en onderwarmte Infratherm Boven- en onderwarmte Boven- en onderwarmte Inzetniveau 3 Temperatuur °C Tijd Diepvriespizza Patates frites1) (300-600 g) Stokbrood volgens aanwij- volgens aanwijzingen van de zingen van de fabrikant fabrikant 200-220 15-25 min. 3 3 volgens aanwij- volgens aanwijzingen van de zingen van de fabrikant fabrikant volgens aanwij- volgens aanwijzingen van de zingen van de fabrikant fabrikant Vruchtentaart 3 1) Opmerking: patates frites tussendoor 2 tot 3 keer keren 28 Braden Ovenfunctie: Boven- en onderwarmte Plaats voor het braden het vetfilter!Braadservies · Om te braden is ieder hittebestendig servies geschikt (zie opgave fabrikant!). · Grote braadstukken kunt u direct in de braadslede braden of op het rooster met hieronder de braadslede. · Wij adviseren alle magere vleessoorten in een braadpan met deksel te braden. · Alle soorten vlees die een korstje moeten krijgen, kunt u in een braadpan zonder deksel braden. of Infratherm 3 Aanwijzingen met betrekking tot de braadtabel De gegevens in de volgende tabel dienen slechts als richtlijn. [. . . ] Deurscharnieren tegelijk zo ver mogelijk in de twee uitsparingen rechts en links onder aan de oven schuiven. Messingkleurige klemhendels aan beide deurscharnieren in de oorspronkelijke stand terugklappen. Ovendeur sluiten. 39 Ovendeurglas 1 1 De ovendeur is uitgerust met drie achter elkaar aangebrachte ruiten. Waarschuwing: Onderstaande handelingen alleen uitvoeren als de ovendeur is losgenomen! [. . . ]

VOORWAARDEN VAN TELELADING VAN DE HANDLEIDING AEG-ELECTROLUX B4101-4-A EURO

JeHandleiding biedt een gemeenschapsdienst van aandeel, archivering on line en van opzoeking van documentatie betreffende het gebruik van materialen of software : handleiding, gebruiksaanwijzing, installatiegids, technisch handboek…
In geen enkel geval zal JeHandleiding verantwoordelijk zijn indien het document dat u zoekt niet beschikbaar is, onvolledig is, in een andere taal is dan de uwe of indien de benaming en de taal niet overeenstemmen. JeHandleiding, in het bijzonder, verzekert geen vertalingsdienst.

Klik op "De handleiding teleladen" indien u de formulering van dit contract aanvaardt. De telelading van de handleiding AEG-ELECTROLUX B4101-4-A EURO zal dan beginnen.

Een gebruiksaanwijzing opzoeken

 

Copyright © 2015 - JeHandleiding - Alle rechten voorbehouden
De aangehaalde merknamen behoren tot hun respectieve eigenaars toe.

flag