Gebruiksaanwijzing AEG-ELECTROLUX B3101-4-B EU R07

JeHandleiding biedt een gemeenschapsdienst van aandeel, archivering on line en van opzoeking van documentatie betreffende het gebruik van materialen of software : handleiding, gebruiksaanwijzing, installatiegids, technisch handboek… VERGEET NIET: ALTIJD DE HANDLEIDING LEZEN ALVORENS TE KOPEN!

Gesponsorde links

Indien de inhoud van dit document met de handleiding overeenstemt, met de gebruiksaanwijzing, met de instructielijst, de installatielijst, of gebruikerslijst, met de handboek, met de montageschema of met de gids die u zoekt, aarzel niet die te teleladen. YYY laat u toe gemakkelijk toegang te hebben tot de informaties over de gebruiksaanwijzing AEG-ELECTROLUX B3101-4-B EU R07. Wij hopen dat dit AEG-ELECTROLUX B3101-4-B EU R07 handleiding nut zal zijn voor jou.

JeHandleiding laat toe de gebruiksaanwijzing AEG-ELECTROLUX B3101-4-B EU R07 te teleladen.


AEG-ELECTROLUX B3101-4-B EU R07 : De integrale gebruiksaanwijzing teleladen (1017 Ko)

U mag de volgende handleidingen teleladen die in verband staan met dit product :

   AEG-ELECTROLUX B3101-4-B EU R07 (1016 ko)

Handleiding samenvatting: gebruikershandleiding AEG-ELECTROLUX B3101-4-B EU R07

Uitgebreide gebruiksaanwijzingen staan in de gebruikershandleiding.

[. . . ] COMPETENCE B3101-4 Elektrische inbouwoven Gebruiksaanwijzing Geachte klant, Lees deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig door en bewaar de gebruiksaanwijzing zodat deze later kan worden geraadpleegd. Geef deze gebruiksaanwijzing door aan een eventuele volgende eigenaar van het apparaat. 1 3 2 De volgende symbolen worden in de tekst gebruikt: Veiligheidsvoorschriften Waarschuwing!Aanwijzingen en praktische tips Milieu-informatie 2 Inhoud Gebruiksaanwijzing . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11 11 12 13 14 15 20 20 22 25 25 26 26 28 28 29 29 30 31 32 32 32 32 33 34 35 36 38 3 Wat is er aan de hand als . . . [. . . ] · Bij het bakken van gebak op bakplaten of in vormen op meerdere niveaus kan de baktijd zo'n 10-15 minuten langer zijn. · Bereid vochtig gebak, zoals bijvoorbeeld pizza's en vruchtengebak, op één niveau. · Als het gebak niet overal even hoog is, wordt het in het begin van het bakproces niet overal even bruin. · Uw nieuwe oven kan een ander bak-/braadgedrag vertonen als uw oude apparaat. Pas daarom de instellingen (temperatuur, baktijden) en inzetniveaus zoals u die gewend bent aan de aanbevelingen in de onderstaande tabel aan. 10 minuten voor het einde van de baktijd uitschakelen, om te profiteren van de restwarmte. Tenzij anders aangegeven, gelden de waarden in de tabellen voor het plaatsen van een gerecht in de koude oven. 2 21 Baktabel Soort gebak Gebak in vormen Tulband Zandgebak/driekoningenkoek Biscuittaart Biscuittaart Taartbodem van zandtaartdeeg Taartbodem van roerdeeg Dichte appeltaart Appeltaart (2vormen Ø20cm, diagonaal geplaatst) Appeltaart (2vormen Ø20cm, diagonaal geplaatst) Hartige taart (bijv. quiche lorraine) Kwarktaart Gebak op de bakplaat Gistbroodje/-krans Kerststol Brood (roggebrood) -eerst -dan Roomsoezen/tompoezen Biscuitrol Kruimelgebak droog Boter-/suikerkoek Vruchtentaart (op gistdeeg/roerdeeg)2) Boven- en onderwarmte Boven- en onderwarmte Boven- en onderwarmte Hetelucht Boven- en onderwarmte Hetelucht Boven- en onderwarmte Hetelucht 3 3 1 170-190 160-1801) 0:30-0:40 0:40-1:00 Hetelucht Hetelucht Hetelucht Boven- en onderwarmte Boven- en onderwarmte Hetelucht Boven- en onderwarmte Hetelucht Boven- en onderwarmte Boven- en onderwarmte Boven- en onderwarmte 1 1 1 1 3 3 1 1 1 1 1 150-160 140-160 140 160 180-200 150-170 170-190 160 180 180-200 170-190 0:50-1:10 1:10-1:30 0:25-0:40 0:25-0:40 0:10-0:25 0:20-0:25 0:50-1:00 1:10-1:30 1:10-1:30 0:30-1:10 1:00-1:30 Ovenfunctie Inzetniveau Temperatuur °C Tijd uur: min. 2501) 160-180 160-1701) 180-2001) 150-160 190-210 150 1) 0:20 0:30-1:00 0:15-0:30 0:10-0:20 0:20-0:40 0:15-0:30 0:35-0:50 3 3 3 3 3 22 Soort gebak Vruchtentaart (op gistdeeg/roerdeeg)2) Vruchtentaart op zandtaartdeeg Plaatkoek met kwetsbare garnering (bijv. kwark, room, puddingvulling) Pizza (met veel beleg)2 Pizza (dun) Turks brood Zwitsers fruitpuddinkje Koekjes Koekjes van zandtaartdeeg Koekjes van zandtaartdeeg Sprits Sprits Sprits Koekjes van roerdeeg Koekjes van roerdeeg Schuimgebak, baiser Bitterkoekjes Met gist gebakken koekjes Koekjes van bladerdeeg Broodjes Broodjes Kleine cakejes (20stuks/blik) Kleine cakejes (20stuks/blik) Kleine cakejes (20stuks/blik) Ovenfunctie Boven- en onderwarmte Boven- en onderwarmte Boven- en onderwarmte Boven- en onderwarmte Boven- en onderwarmte Boven- en onderwarmte Boven- en onderwarmte Inzetniveau 3 3 3 Temperatuur °C 170 170-190 160-180 Tijd uur: min. 0:35-0:50 0:40-1:20 0:40-1:20 1 1 1 1 190-2101) 230-2501) 250-270 200-220 0:30-1:00 0:10-0:25 0:08-0:15 0:35-0:50 Hetelucht Hetelucht Hetelucht Hetelucht Boven- en onderwarmte Hetelucht Hetelucht Hetelucht Hetelucht Hetelucht Hetelucht Hetelucht Boven- en onderwarmte Hetelucht Hetelucht Boven- en onderwarmte 3 1/3 3 1/3 3 3 1/3 3 3 3 3 3 3 3 1/4 3 150-160 150-160 140 140 1601) 150-160 150-160 80-100 100-120 150-160 170-1801) 1601) 180 1) 0:06-0:20 0:06-0:20 0:20-0:30 0:25-0:40 0:20-0:30 0:15-0:20 0:15-0:20 2:00-2:30 0:30-0:60 0:20-0:40 0:20-0:30 0:20-0:35 0:20-0:35 0:20-0:30 0:25-0:40 0:20-0:30 1401) 140 170 1) 1) 1) Oven voorverwarmen 2) Opvangplaat of braadslede gebruiken 23 Baktips Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing Gebak lager inschuiven De onderkant van het Verkeerde inschuifhoogte gebak is te licht van kleur Het gebak zakt in Te hoge baktemperatuur (wordt klef, papperig, vochtig) Te korte baktijd Baktemperatuur iets lager instellen Baktijd verlengen Baktijden kunnen niet worden verkort door een hogere baktemperatuur Gebruik minder vloeistof Let op de kneedtijden, in het bijzonder bij het gebruik van keukenmachines Baktemperatuur hoger instellen Baktijd verkorten Baktemperatuur lager instellen en baktijd verlengen Het deeg gelijkmatig over de bakplaat verdelen Baktemperatuur iets hoger instellen Te veel vocht in het deeg Gebak is te droog Te lage baktemperatuur Te lange baktijd Gebak wordt ongelijk- Te hoge baktemperatuur en te matig bruin korte baktijd Het deeg is ongelijkmatig verdeeld Gebak wordt niet gaar Te lage temperatuur binnen de aangegeven baktijd 24 Tabel voor ovenschotels en gegratineerde gerechten Gerecht Ovenfunctie Boven- en onderwarmte Boven- en onderwarmte Infratherm 1) Inzetniveau 1 1 1 1 1 1 1 Temperatuur °C 180-200 180-200 160-170 160-170 180-200 180-200 160-170 Tijd uur: min. 0:45-1:00 0:25-0:40 0:15-0:30 0:15-0:30 0:40-0:60 0:30-1:00 0:30-1:00 Pastaschotel Lasagne Gegratineerde groente1) Gegratineerd stokbrood Zoete ovenschotels Visschotels Gevulde groente 1) Oven voorverwarmen Infratherm Boven- en onderwarmte Boven- en onderwarmte Infratherm Tabel diepgevroren kant-en-klare gerechten Gerecht Ovenfunctie Boven- en onderwarmte Infratherm Boven- en onderwarmte Boven- en onderwarmte Inzetniveau 3 Temperatuur °C Tijd Diepvriespizza Patates frites1) (300-600 g) Stokbrood volgens aanwij- volgens aanwijzingen van de zingen van de fabrikant fabrikant 200-220 15-25 min. 3 3 volgens aanwij- volgens aanwijzingen van de zingen van de fabrikant fabrikant volgens aanwij- volgens aanwijzingen van de zingen van de fabrikant fabrikant Vruchtentaart 3 1) Opmerking: patates frites tussendoor 2 tot 3 keer keren 25 Braden Ovenfunctie: Boven- en onderwarmte of Infratherm Braadservies · Om te braden is ieder hittebestendig servies geschikt (zie opgave fabrikant!). · Grote braadstukken kunt u direct in de braadslede braden of op het rooster met hieronder de braadslede. · Wij adviseren alle magere vleessoorten in een braadpan met deksel te braden. · Alle soorten vlees die een korstje moeten krijgen, kunt u in een braadpan zonder deksel braden. 3 Aanwijzingen met betrekking tot de braadtabel De gegevens in de volgende tabel dienen slechts als richtlijn. · Wij raden u aan vlees en vis pas vanaf 1 kg in de oven te braden. · Om het inbranden van vrijkomende vleessappen of vet te voorkomen, adviseren wij een beetje vloeistof in het braadservies te doen. · Braadstukken naar behoefte (na 1/2 - 2/3 van de braadtijd) keren. · Grote braadstukken en gevogelte gedurende de braadtijd meerdere keren met braadvocht begieten. 10 minuten voor het einde van de braadtijd uit, om te profiteren van de restwarmte. Braadtabel Soort vlees Rundvlees Stoofvlees Rosbief of ossenhaas - Van binnen rood (rare) - van binnen roze (medium) - doorbakken (well done) per cm dikte per cm dikte per cm dikte Infratherm Infratherm Infratherm 1 1 1 1902001) 1-1, 5 kg Boven- en onderwarmte 1 200-250 2:00-2:30 per cm dikte 0:05-0:06 Hoeveelheid Ovenfunctie Inzetniveau Temperatuur °C Tijd uur: min. 180-190 0:06-0:08 170-180 0:08-0:10 26 Soort vlees Varkensvlees Schouderstuk, nekstuk, ham Kotelet, casselerrib Gehakt Kalfsvlees Kalfsbraadstuk Kalfsbout Lamsvlees Lamsbout, lamsgebraad Lamsrug Wild Hazenrug, hazenbout Ree-/hertenrug Ree-/hertenbout Gevogelte Stukken gevogelte Halve kip Kip, poularde Eend Gans Kalkoen Vis (stoven) Hele vissen Hoeveelheid Ovenfunctie Inzetniveau Temperatuur °C Tijd uur: min. 1-1, 5 kg 1-1, 5 kg 750 g-1 kg Infratherm Infratherm Infratherm 1 1 1 160-180 1:30-2:00 170-180 1:00-1:30 160-170 0:45-1:00 1 kg 1, 5-2 kg Infratherm Infratherm 1 1 160-180 1:30-2:00 160-180 2:00-2:30 1-1, 5 kg 1-1, 5 kg Infratherm Infratherm 1 1 150-170 1:15-2:00 160-180 1:00-1:30 tot 1 kg 1, 5-2 kg 1, 5-2 kg Boven- en onderwarmte Boven- en onderwarmte Boven- en onderwarmte 3 1 1 2202501) 0:25-0:40 210-220 1:15-1:45 200-210 1:30-2:15 per 200250g per 400500g 1-1, 5 kg 1, 5-2 kg 3, 5-5 kg 2, 5-3, 5 kg 4-6 kg Infratherm Infratherm Infratherm Infratherm Infratherm Infratherm Infratherm 1 1 1 1 1 1 1 200-220 0:35-0:50 190-210 0:35-0:50 190-210 0:45-1:15 180-200 1:15-1:45 160-180 2:30-3:30 160-180 1:45-2:30 140-160 2:30-4:00 1-1, 5 kg Boven- en onderwarmte 1 210-220 0:45-1:15 1) Oven voorverwarmen 27 Vlak-grilleren 1 3 Ovenfunctie: Grill tuurinstelling of Grote grill met maximale tempera- Let op: bij het grilleren moet de ovendeur altijd gesloten zijn. · Voor grillen het rooster op het aanbevolen gebruiksniveau plaatsen. · De opvangbak altijd op het 1e gebruiksniveau van onderaf plaatsen. · Grilleren is bijzonder geschikt voor platte stukken vlees en vis. Grilltabel Tijd Gerecht Frikadellen Varkenshaas Braadworst Runderhaas, kalfsfilet Runderfilet, rosbief (ca. [. . . ] Als er kracht wordt uitgeoefend, vooral aan de zijkanten van de voorruit, kan het glas breken. 1 De glasplaten van de deur demonteren 1. Klemhendel (A) aan de beide scharnieren van de deur volledig uitklappen. 3. Sluit de bakovendeur tot de eerste vergrendelstand (circa 45°). 4. Pak de deurafschermer (B) aan de bovenkant van de deuraan beide kanten vast en druk deze naar binnen om de klemvergrendeling los te maken. [. . . ]

VOORWAARDEN VAN TELELADING VAN DE HANDLEIDING AEG-ELECTROLUX B3101-4-B EU R07

JeHandleiding biedt een gemeenschapsdienst van aandeel, archivering on line en van opzoeking van documentatie betreffende het gebruik van materialen of software : handleiding, gebruiksaanwijzing, installatiegids, technisch handboek…
In geen enkel geval zal JeHandleiding verantwoordelijk zijn indien het document dat u zoekt niet beschikbaar is, onvolledig is, in een andere taal is dan de uwe of indien de benaming en de taal niet overeenstemmen. JeHandleiding, in het bijzonder, verzekert geen vertalingsdienst.

Klik op "De handleiding teleladen" indien u de formulering van dit contract aanvaardt. De telelading van de handleiding AEG-ELECTROLUX B3101-4-B EU R07 zal dan beginnen.

Een gebruiksaanwijzing opzoeken

 

Copyright © 2015 - JeHandleiding - Alle rechten voorbehouden
De aangehaalde merknamen behoren tot hun respectieve eigenaars toe.

flag