Gebruiksaanwijzing AEG-ELECTROLUX B3050-5-M

JeHandleiding biedt een gemeenschapsdienst van aandeel, archivering on line en van opzoeking van documentatie betreffende het gebruik van materialen of software : handleiding, gebruiksaanwijzing, installatiegids, technisch handboek… VERGEET NIET: ALTIJD DE HANDLEIDING LEZEN ALVORENS TE KOPEN!

Gesponsorde links

Indien de inhoud van dit document met de handleiding overeenstemt, met de gebruiksaanwijzing, met de instructielijst, de installatielijst, of gebruikerslijst, met de handboek, met de montageschema of met de gids die u zoekt, aarzel niet die te teleladen. YYY laat u toe gemakkelijk toegang te hebben tot de informaties over de gebruiksaanwijzing AEG-ELECTROLUX B3050-5-M. Wij hopen dat dit AEG-ELECTROLUX B3050-5-M handleiding nut zal zijn voor jou.

JeHandleiding laat toe de gebruiksaanwijzing AEG-ELECTROLUX B3050-5-M te teleladen.


AEG-ELECTROLUX B3050-5-M : De integrale gebruiksaanwijzing teleladen (1923 Ko)

U mag de volgende handleidingen teleladen die in verband staan met dit product :

   AEG-ELECTROLUX B3050-5-M (1917 ko)

Handleiding samenvatting: gebruikershandleiding AEG-ELECTROLUX B3050-5-M

Uitgebreide gebruiksaanwijzingen staan in de gebruikershandleiding.

[. . . ] B3050-5 Gebruiksaanwijzing Onderbouwoven 2 Inhoud Wij danken u voor uw keuze voor een van onze producten van hoogwaardige kwaliteit. Lees deze gebruiksaanwijzing alstublieft zorgvuldig door, zo kunt u zeker zijn van optimale en professionele prestaties van uw apparaat. De handleiding zal u in staat stellen om alle processen perfect en op de meest efficiënte wijze te laten verlopen. Wij adviseren u deze handleiding op een veilige plaats te bewaren, dan kunt u hem te allen tijde raadplegen. [. . . ] Stel de temperatuur van de oven 20 tot 40 °C lager in dan bij boven-/onderwarmte. Voor het bakken op één niveau van gerechten met een meer intensieve bruinering en een krokante korst. Stel de temperatuur van de oven 20 tot 40 °C lager in dan bij boven-/ onderwarmte. Voor het bakken van taarten met een krokante of knapperige bodem en het bewaren van voedsel. Voor het roosteren van plat voedsel in het midden van het rooster en voor het maken van toast. Voor het roosteren van plat voedsel in grote hoeveelheden en voor het maken van toast. BAKKEN MET HETE LUCHT Conventioneel Onderwarmte Ontdooien Grill Klein Grill Groot 8 Nuttige aanwijzingen en tips Functieknop van de oven Infratherm Toepassing Voor het braden van grotere stukken vlees of gevogelte op één niveau. Ook om te gratineren en te bruineren. Ovenaccessoires plaatsen Plaats de inschuifbare accessoires zo dat de dubbele zijranden aan de achterkant van de oven komen te zitten en naar beneden wijzen. Duw de inschuifbare accessoires tussen de geleiders van een van de ovenniveaus. Deze randen en de vorm van de geleiders vormen de anti-kantelbeveiliging voor de ovenaccessoires. Nuttige aanwijzingen en tips WAARSCHUWING!Zie het hoofdstuk 'Veiligheidsinformatie'. Informatie over acrylamide Volgens recente wetenschappelijke informatie kan het intensief bruinen van levensmiddelen (met name in producten die zetmeel bevatten), een gezondheidsrisico vormen tengevolge van acrylamides. Om die reden adviseren wij levensmiddelen zoveel mogelijk bij lage temperaturen gaar te laten worden en de gerechten niet te veel te bruinen. Bakken Algemene aanwijzingen · Uw nieuwe oven kan een andere bak-/braadverhouding hebben dan het apparaat dat u tot nu toe gebruikt heeft. Pas uw normale instellingen (temperatuur, gaartijden) en de ovenniveaus aan de tabelwaarden aan. 10 minuten voor het einde van de baktijd uitschakelen, om te profiteren van de restwarmte. quiche lorraine) Kwarktaart 1) Oven voorverwarmen Functieknop van de oven Conventioneel Hetelucht Met Ring Conventioneel Niveau 1 1 Temperatuur (°C) 170 - 190 160 Tijd (u:min) 0:50 - 1:00 1:10 - 1:30 1 180 1:10 - 1:30 Hetelucht Met Ring Conventioneel 1 1 160 - 180 170 - 190 0:30 - 1:10 1:00 - 1:30 Bakken op één ovenniveau - Taarten/gebak/brood op bakplaten Soort gebak Vlechtbrood/broodkrans Kerststol 1) Brood (roggebrood) - Eerst 1) - Vervolgens Roomsoezen/tompoezen 1) Koninginnenbrood (opgerolde cake met jam) 1) Kruimeltaart (droog) Amandelcake/suikertaart 1) Vruchtentaart (op gistdeeg/roerdeeg) 2) Vruchtentaart (op gistdeeg/roerdeeg) 2) Vruchtencake met kruimeldeeg Conventioneel Conventioneel 3 3 Functieknop van de oven Conventioneel Conventioneel Conventioneel Niveau 3 3 1 230 160 - 180 160 - 170 180 - 200 0:25 0:30 - 1:00 0:15 - 0:30 0:10 - 0:20 Temperatuur (°C) 170 - 190 160 - 180 Tijd (u:min) 0:30 - 0:40 0:40 - 1:00 Hetelucht Met Ring Conventioneel Hetelucht Met Ring Conventioneel Hetelucht Met Ring 3 3 3 3 3 150 - 160 190 - 210 150 170 160 - 170 0:20 - 0:40 0:15 - 0:30 0:35 - 0:50 0:35 - 0:50 0:40 - 1:20 Nuttige aanwijzingen en tips Soort gebak Gistcake met delicate garnering (bijvoorbeeld kwark, room, puddingvulling) 1) Pizza (met veel garnering) 1)2) Pizza (dunne korst) 1) Ongedesemd brood Zwitserse vruchtentaartjes 1) Oven voorverwarmen 2) Gebruik de diepe braadpan 11 Functieknop van de oven Conventioneel Niveau 3 Temperatuur (°C) 160 - 180 Tijd (u:min) 0:40 - 1:20 Hetelucht Met Ring Hetelucht Met Ring Hetelucht Met Ring Hetelucht Met Ring 1 1 1 1 180 - 200 200 - 220 200 - 200 180 - 200 0:30 - 1:00 0:10 - 0:25 0:08 - 0:15 0:35 - 0:50 Bakken op één ovenniveau - Koekjes Soort gebak Zandkoekjes Spritsgebak Spritsgebak 1) Roerdeegkoekjes Eiwitgebak, schuimgebak Bitterkoekjes Klein gerezen gebak Bladerdeeg 1) Broodjes 1) Broodjes 1) Kleine cakes (20 stuks/ bakplaat) 1) Kleine cakes (20 stuks/ bakplaat) 1) 1) Oven voorverwarmen Functieknop van de oven Hetelucht Met Ring Hetelucht Met Ring Conventioneel Hetelucht Met Ring Hetelucht Met Ring Hetelucht Met Ring Hetelucht Met Ring Hetelucht Met Ring Hetelucht Met Ring Conventioneel Hetelucht Met Ring Conventioneel Niveau 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 Temperatuur (°C) 150 - 160 140 160 150 - 160 80 - 100 100 - 120 150 - 160 170 - 180 160 180 140 170 Tijd (u:min) 0:06 - 0:20 0:20 - 0:30 0:20 - 0:30 0:15 - 0:20 2:00 - 2:30 0:30 - 0:60 0:20 - 0:40 0:20 - 0:30 0:20 - 0:35 0:20 - 0:35 0:20 - 0:30 0:20 - 0:30 12 Nuttige aanwijzingen en tips Bakken op meer dan één niveau - Cakes/taarten/brood op bakplaten Soort gebak Roomsoesjes/eclairs 1) Kruimeltaart 1) Oven voorverwarmen Hetelucht Met Ring 2 niveaus 1/4 1/3 Hetelucht Met Ring 3 niveaus ----- Temperatuur (°C) Tijd (u:min) 0:35 - 0:60 0:30 - 0:60 160 - 180 140 - 160 Bakken op meer dan één niveau - Koekjes/kleine cakes/taartjes, pasteitjes/broodjes Soort gebak Zandkoekjes Spritsgebak Roerdeegkoekjes Eiwitgebak, schuimgebak Bitterkoekjes Klein gerezen gebak Bladerdeeg 1) Broodjes Kleine cakes (20 stuks/ bakplaat) 1) 1) Oven voorverwarmen Hetelucht Met Ring 2 niveaus 1/3 1/3 1/3 1/3 1/3 1/3 1/3 1 /4 1 /4 Hetelucht Met Ring 3 niveaus 1 / 3 /5 1 / 3 /5 --------------- Temperatuur (°C) Tijd (u:min) 0:15 - 0:35 0:20 - 0:60 0:25 - 0:40 2:10 - 2:50 0:40 - 1:20 0:30 - 0:60 0:30 - 0:50 0:30 - 0:45 0:25 - 0:40 150 - 160 140 160 - 170 80 - 100 100 - 120 160 - 170 170 - 180 160 140 Baktabel voor hete lucht Lees voor de juiste ovenfunctie de ovenfunctielijst in het hoofdstuk "Dagelijks gebruik". Soort gebak Pizza (dunne bodem) 1) Pizza (met veel garnering) Taarten Spinazietaart Quiche lorraine Kwarktaart, rond Kwarktaart op plaat Appeltaart, bedekt Groentetaart Inzetniveau 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Temperatuur °C 180 - 200 180 - 200 180 - 200 160 - 180 170 - 190 140 - 160 140 - 160 150 - 170 160 - 180 Tijd in min 20 - 30 20 - 30 45 - 60 45 - 60 40 - 50 60 - 90 50 - 60 50 - 70 50 - 60 Nuttige aanwijzingen en tips Soort gebak Ongedesemd brood 1) Bladerdeegtaart 1) Flammekuchen (pizzaachtig gerecht uit de Elzas) 1) Piroggen (Russische variant op calzone) 1) 1) Oven voorverwarmen 13 Inzetniveau 1 1 1 Temperatuur °C 250 - 270 160 - 180 250 - 270 Tijd in min 10 - 20 40 - 50 12 - 20 1 180 - 200 15 - 25 Tabel voor ovenschotels en gegratineerde gerechten Schotel Pastaschotel Lasagne Groentegratin 1) Stokbrood bedekt met smeltkaas 1) Zoete ovenschotels Visschotels Gevulde groente 1) Oven voorverwarmen Ovenfunctie Conventioneel Conventioneel Infratherm Infratherm Conventioneel Conventioneel Infratherm Inzetniveau 1 1 1 1 1 1 1 Temperatuur °C 180-200 180-200 160-170 160-170 180-200 180-200 160-170 Tijd in uren : Minimaal 0:45-1:00 0:25-0:40 0:15-0:30 0:15-0:30 0:40-0:60 0:30-1:00 0:30-1:00 Kant-en-klaargerechten Gerecht Diepvriespizza Functieknop van de oven Conventioneel Rekstand 3 Temperatuur °C Zie de instructies van de fabrikant 200-220 Tijd Zie de instructies van de fabrikant Zie de instructies van de fabrikant Zie de instructies van de fabrikant Zie de instructies van de fabrikant Patat frites 1) Hetelucht Met Ring Conventioneel 3 Frans stokbrood Vruchtentaart 3 Zie de instructies van de fabrikant Zie de instructies van de fabrikant Conventioneel 3 1) Opmerking: Patat frites tijdens bakken 2 tot 3 keer omkeren 14 Nuttige aanwijzingen en tips Braden Braadservies · Gebruik hittebestendig servies om te braden (lees de instructies van de fabrikant). · Grote braadstukken kunt u direct in de diepe braadpan braden of op een rooster met boven een braadpan. (Indien aanwezig) · Braad mager vlees in een braadpan met deksel. · Alle soorten vlees, die een korst moeten krijgen, kunt u in de braadschaal zonder deksel braden. · Giet een beetje water op de roosterplaat om het inbranden van vrijkomende vleessappen of vet te voorkomen. · Braadstukken naar behoefte (na 1/2 - 2/3 van de bereidingstijd) omkeren. · Voor een optimaal resultaat grote braadstukken en gevogelte tijdens de bereiding meermaals met braadvocht begieten. 10 minuten voor het einde van de baktijd uit, om te profiteren van de restwarmte. Rundvlees Soort vlees Hoeveelheid Ovenfunctie Inzetniveau 1 Temperatuur °C 200 - 250 Tijd (u:min) Suddervlees Rosbief of ossehaas - van binnen rood 1) - binnen roze (medium) - helemaal gaar 1) Oven voorverwarmen 1 - 1, 5 kg Conventioneel 2:00 - 2:30 per cm dikte per cm dikte per cm dikte per cm dikte Infratherm Infratherm Infratherm 1 1 1 190 - 200 180 - 190 170 - 180 0:05 - 0:06 0:06 - 0:08 0:08 - 0:10 Varkensvlees Soort vlees Hoeveelheid Ovenfunctie Inzetniveau 1 1 1 Temperatuur °C 160 - 180 170 - 180 160 - 170 Tijd (u:min) Schouderstuk, nekstuk, hamlap Tussenribstuk, casselerrib Gehaktbrood 1 ­ 1, 5 kg 1 ­ 1, 5 kg 750 g - 1 kg Infratherm Infratherm Infratherm 1:30 - 2:00 1:00 - 1:30 0:45 - 1:00 Nuttige aanwijzingen en tips Soort vlees Hoeveelheid Ovenfunctie Inzetniveau 1 Temperatuur °C 150 - 170 15 Tijd (u:min) Varkensribstuk (voorgekookt) 750 g - 1 kg Infratherm 1:30 - 2:00 Kalfsvlees Soort vlees Hoeveelheid Ovenfunctie Inzetniveau 1 1 Inzetniveau 1 1 Inzetniveau 3 1 1 Temperatuur °C 160 - 180 160 - 180 Temperatuur °C 150 - 170 160 - 180 Temperatuur °C 220 - 250 210 - 220 200 - 210 Tijd (u:min) Geroosterd kalfsvlees Kalfsbout 1 kg 1, 5 -2 kg Hoeveelheid Infratherm Infratherm Ovenfunctie 1:30 - 2:00 2:00 - 2:30 Tijd (u:min) Lamsvlees Soort vlees Lamsbout, lamsgebraad Lamsrug 1 ­ 1, 5 kg 1 ­ 1, 5 kg Hoeveelheid Infratherm Infratherm Ovenfunctie 1:15 - 2:00 1:00 - 1:30 Tijd (u:min) Wild Soort vlees Hazenrug, hazenbout 1) Reerug, hertenrug Reebout, hertenbout 1) Oven voorverwarmen tot 1 kg 1, 5 ­ 2 kg 1, 5 ­ 2 kg Conventioneel Conventioneel Conventioneel 0:25 - 0:40 1:15 - 1:45 1:30 - 2:15 Gevogelte Soort vlees Hoeveelheid Ovenfunctie Inzetniveau 1 1 1 1 1 Temperatuur °C 200 - 220 190 - 210 190 - 210 180 - 200 160 - 180 Tijd (u:min) Stukken vleugel Halve kip Kip, braadkip Eend Gans 200 ­ 250 g p. p. [. . . ] Vervang het ovenlampje door een geschikt 300°C hittebestendig ovenlampje. Plaats het afdekglaasje terug. Ovendeur en glasplaten Verwijder de ovendeur om deze te verwijderen. Til de hendels (A) op de twee scharnieren volledig omhoog. A A Problemen oplossen 3. Pak de ovendeur aan de zijkanten met beide handen vast en trek deze onder een opwaartse hoek van de oven weg. [. . . ]

VOORWAARDEN VAN TELELADING VAN DE HANDLEIDING AEG-ELECTROLUX B3050-5-M

JeHandleiding biedt een gemeenschapsdienst van aandeel, archivering on line en van opzoeking van documentatie betreffende het gebruik van materialen of software : handleiding, gebruiksaanwijzing, installatiegids, technisch handboek…
In geen enkel geval zal JeHandleiding verantwoordelijk zijn indien het document dat u zoekt niet beschikbaar is, onvolledig is, in een andere taal is dan de uwe of indien de benaming en de taal niet overeenstemmen. JeHandleiding, in het bijzonder, verzekert geen vertalingsdienst.

Klik op "De handleiding teleladen" indien u de formulering van dit contract aanvaardt. De telelading van de handleiding AEG-ELECTROLUX B3050-5-M zal dan beginnen.

Een gebruiksaanwijzing opzoeken

 

Copyright © 2015 - JeHandleiding - Alle rechten voorbehouden
De aangehaalde merknamen behoren tot hun respectieve eigenaars toe.

flag